Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

koukám, tady řádí Standa;-D

0 1
možnosti
MV

Když tak čtu diskusi,tak mnoho příspěvkářů nechápe,že škola přebírá odpovědnost za žáka od začátku vyučování až do konce vyučování.Stejně je to i na akcích pořádaných či odsouhlasených školu.

Nedej bože,co by se dělo ,pokud by nějaký magor jako v USA začal střílet,jak by rodiče řvali a hnali školu k soudu, že nezabezpečila ochranu dětí,zvláště těch neplnoletých.

Proto politika do ZŠ nepatří,pokud ctějí studenti demonstrovat ,odpoledne na to mají čas,nikoli v době vyučování.

9 0
možnosti

Jak souvisí demonstrace se střelbou? To je dobrý oslí můstek. Na to jste přišel sám?

2 4
možnosti

Kde, jste, pane Dorotíku, přišel na to, že ti středoškolští studenti stávkovali na rozkaz ředitelů? Upřímně řečeno, jsem přesvědčen, že jste lhář. Že jste si to prostě vycucal z prstů, abyste si mohl jedovatě plivnout na ty, s jejichž názory nesouhlasíte.

3 4
možnosti
Foto

Na rozkaz ne. Ale s nadšeným souhlasem a podporou ředitelů.

2 0
možnosti
MM

Takže "kulturní fronta", akademici, polovina obyvatel ČR, školství a teď puberťáci se nějak ozývají. Já se tedy nikdy své děti a vnoučata v pubertálním věku nesnažil ovlivňovat, protože bych byl u nich byl za mimoně, ale jak si kdo myslí.

Jen mi není jasné kdo dokázal takhle manipulovat. Kalousek a Soros mi nestačí, to musí být nějaká větší síla!

4 1
možnosti

Občas stačí jenom sledovat, jak se chová prezident a premiér v demisi. To bude asi ta síla.

2 2
možnosti
JZ

Zrovna z této akce nijak odvázaný nejsem.

Ale stejně mě pořád udivuje, jak mnozí chápou demokracii - "hodit hlas a pak do příštích voleb s úctou respektovat vítěze, ať už dělá naprosto cokoliv (pochopitelně, pokud je to ten můj favorit)".

Jako bychom úplně zapomněli, jak se u nás před třiceti a více lety neustále vyzdvihoval klid na práci, zatímco zahraničněpolitičtí komentátoři si neustále utahovali z toho, jak s v kapitalistických zemích neustále protestuje, demonstruje a stávkuje.

A najednou bum ho, pravým demokratem je ten, který by nikdy neprotestoval a nikdy neřekne jediného slova proti člověku, který byl demokraticky zvolen. (Pokud tím člověkem není Kalousek, kterého jsem mimochodem nikdy nevolil a nikdy jsem nepochopil, proč jsou mu přiřazovány tak čarovné schopnosti - bráno z obou stran.)

Historie nás v různých zemích už mnohokrát poučila o tom, že je zvolené politiky neustále potřeba kontrolovat a vyžadovat od nich respektování demokratických zásad. Kolik už bylo na světě diktátorů, kteří svou politickou kariéru začali jako demokraticky zvolení a postupně utahovali šrouby až k naprosté totalitě.

A u nás najednou někteří neustále prosazují přístup "je zvoleno, všichni držte hubu a krok".

Máme premiéra, který je vším, jen ne přesvědčeným demokratem, nikdo neví, co máme od něj čekat, ale každou výzvu "bacha, kontrolujme, co dělá" mnozí interpretují tak, že pravdoláskaři nevydýchali, že nebyl zvolen Drahoš prezidentem.

4 0
možnosti
VD

Vědomě píšete nesmysly a překrucujete, co je napsáno.

Demonstrujte si jak chcete a kdy chcete, ale děcka a školy nechejte na pokoji.

Tak praví i zákon.

Snažíte se takto jen dotahovat to, na co nestačíte sami, a všechno se Vám hodí, bez rozdílu. Asi tak nějak.

:-)

3 1
možnosti
Foto

Já vůbec nechápu, proč celou věc zamlžovat a zamlčovat to, o co zde vlastně kráčí. Miloš Zeman zvítězil s náskokem 5,5% před Jiřím Drahošem, ale pokud by hlasovali jen učitelé a jiní humanitně vzdělaní lidé, drtivě by prohrál.

Logicky tedy, mezi učitelským sborem jak ZDŠ, tak středních a vysokých škol je daleko více odpůrců Miloše Zemana, než jeho příznivců.

A pokud v této logice budeme pokračovat, pak je tedy zcela jasné, že velká část pedagogických sborů včetně ředitelů škol dala této akci alibistickou zelenou.

1 3
možnosti
LB

ZDŠ u nás neexistují už 42 let, vy Vševěde. ;-D

3 1
možnosti
Foto

Pane Dorotíku, vy byste snad chtěl, aby ministr školství vyházel všechny ředitele škol, jejichž studenti demonstrovali. Naštěstí na to ministr nemá kompetence, i kdyby snad chtěl. Ale vždyť takový prezident Zeman na svých cestách po naší zemi také občas navštíví nějakou tu střední nebo i vysokou školu a studenti se místo výuky účastní besedy s ním. Tohle není zneužívání mladých lidí pro politické účely?

5 1
možnosti
Foto

Není. Protože jde o hlavu státu. Pokud by školu navštívil jako kandidát, zneužití by to bylo.

1 5
možnosti
MK

Řekl bych, že je zde dost diskutujících, kteří ZÁMĚRNĚ nechápou, kde se stala na straně ředitelů chyba. Vyměnit školní výuku za politickou akci, o které byli jistě informováni, je politický akt.

Rozvedeno do detailu jako příklad pro nechápavé (pro Polického zvláště): budou-li ve městě postupně pořádat různé politické strany předvolební demonstrace, bude vždy zastavena výuka?!!! Toto byla taková akce, byť povolební.

6 1
možnosti
Foto

Mě opravdu udivuje, že někdo tu podstatu věci nechápe a snaží se ji zamlouvat.

1 2
možnosti
ZR

Akce se jmenovala VyjdiVen...Z toho vyplývá, že se odehrávala mimo budovu školy na veřejném miste. Co mám informace, ředitelé bud dali na tu hodinu studentům volno-odpadla výuka nebo meli od rodičů uvolnění ze školy. Nevím, jestli se někde stalo ,že to.takto nebylo zorganizovano, ale pochybuji...čili jakekoliv apely na minstra jsou mimo...

13 4
možnosti
VD

Už jen skutečnost, že škola změní vzdělávací program dne pro pořádání politické akce, z ní dělá minimálně spolu organizátora, zkrátka je to akce školy.

Akce školy je i hromadná návštěva kina, exkurze, výlet na konci školního roku, cokoliv, byť to není v budově školy. Nakonec k diskusi je alibistické místo konání - před vraty školy, včetně technického zajištění .... .

:-)

2 1
možnosti
Foto

Obecně lze zájem školáků o věci veřejné vítat. Ale v konkrétních situacích může tento zájem je přivést nikoliv z bláta do louže, ale z bláta do bahna, z něhož už se také nemusí vyhrabat.

4 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik