Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M40i83l73a83n 28K34e48s62l

18. 3. 2018 18:56

Myslím,že o žádné obvinění nejde.Jen konstatování,že toho Nováčka umíme vyrobit.I když jen v gramech.Nevím,kolik je třeba na otravu člověka,ale kila to nebudou.Výrobu toho Nováčka u nás jednoduše zdůvodníme.Má li naše protichemická jednotka zasahovat při otravě touto látkou,tak ji musí znát.V obchodě se těžko koupí,na povstalce nemáme kontakty,tak jsme si ji vyrobili.Američané nejsou uváděni,že to vyrábějí,ale kdyby chtěli,tak to asi zvládnou.Vždyť dozorovali její ničení v Rusku.Že by nevěděli,co ničí.V Rusku se prý dostala do rukou povstalců a používali ji v Čečenské válce.Za peníze v Praze dům a v Rusku možná Nováček.Pochybuji,že si prodejem Putin přivydělává.Ten pan Skřípal nebyl žádné vyzvědačské eso a žádné aktuální zprávy nemohl nabídnout.Proč by se jej Rusové chtěli zbavit a spustit takovou trmuvrbu.Je podezření,že do Anglie ji přivezla Skřípalova dcera-dosud ruská občanka.Rusové prý chtějí vyšetřovat její zavraždění a nemají žádné podklady.

2 0
možnosti
Foto

jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Londýn prohlásil, že to k nim poslal sám Putin a takovou volovinu nejde přetrumfnout.

0 0
možnosti
MS

Rusové se zřejmě domnívají, že okolní svět je tak pitomý, že uvěří jejich lži o tom, že u nich se Novičoku nevyskytuje ani gram, zatímco v ČR a ostatních zemích se ho válejí metráky. Nehledě k tomu, že lži o původu tohoto jedu i tak nevysvětlují, kdo a za jakým účelem ho proti ruskému občanu ve VB použil. :-/

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
BV

Pane Stejskale,

1) vysoká úroveň naších protichemických jednotek je dlouhodobě známa a uznávána i ve světě. Proto bylo u nás vytvořeno "Centrum ochrany proti zbraním hromadného ničení", sloužící pro 12 zemí NATO včetně GB, USA, Německa, atd - jediné v Evropě, další je v USA.

2) pro výcvik protichemického vojska a vývoj techniky a metod pro rychlou automatizovanou analýzu případných hrozeb jsou potřebné vzorky pokud všech možných látek a to zejména bojových, které ve svétě existují. Proto se i u nás vyrábí v malém množství všechny bojové látky potřebné pro testování. To potvrzuje "Ředitel Vojenského výzkumného ústavu v Brně Bohuslav Šafář uvedl, že otravné látky se v České republice vyrábějí výhradně pro laboratorní účely, kvůli otestování jejich vlastností. Pokud se vůbec nějaké připraví, tak pouze v malém množství v řádu gramů"

Oba předchozí body jsou nepochybně pozitivní, logické a pro většinu lidí pochopitelné a akceptovatelné. Nicméně soudní lidé si uvědomují rizika s tím spojená, jako je náhodný únik a následné ohrožení pracovníku a také možnost, že se k těmto vzorkům dostanou nepovolené osoby. Z tohoto hlediska, pokud neexistují jasné a nezvratné důkazy proti nějaké konkrétní osobě, organizaci, zdroji atd, nelze zcela vyloučit možnost, že někdo použil vzorek vyroben u nás, i když tato pravděpodobnost je minimální.

Je zcela pochopitelné, že se každý stát bude bránit nařčení zejména pokud pro něj neexistují jasné důkazy.

PS. K zamyšlení je, že analýza "Centra" ve Vyškově,předaná velůení NATO a příslušnýmstátům pořád zůstává stále utajená. Tady se logicky nabízí možnost, že nepotvrdila tvrzení Britů. Jinak by to na nás valili všichni presstituti.

5 0
možnosti
Foto

Je zbytečné to zatloukat, naše protichemická jednotka, která se tak osvědčila v Perském zálivu, samozřejmě vzorky otavných a bojových látek má a používá je při výcviku EUR^

4 11
možnosti
VD

Jé Macek, tak to vy jste ten pokusný králík ?:-)

8 0
možnosti
Foto

Potom co náš prezident ozve, tak se Putin, jako vždy, omluví.

Pokud máte chemický vzorec, tak vám ji laboratoř na generické léčivé látky dost možná vyrobí.

3 1
možnosti
Foto

Vůbec nechápu proč by náš prezident měl reagovat? Tyto látky se vyvíjejí v mnoha vyspělých armádách a prvotřídní utajení je tou základní věci.

0 0
možnosti
Foto

Ještěže nepoužili virus pravých neštovic. Ty jsou jistě k mání ve více než oficiálních dvou laboratořích světa...;-)

1 0
možnosti
VV

Jiste mohli take pouzit antrax, kterym britove zamorili ostrov Gruinard za druhe svetove valky. To by ovsem museli byt jeste hloupejsi nez Rusove.

2 1
možnosti
JZ

Vrchní rusofilové se lehce opotili a třesoucí se rukou svého hradního mluvčího vydali rozhořčené souvětí, ve kterém se obratně vyhnuli slůvku "Rusko".

7 0
možnosti

Rusko upozornilo,

že tzv. Novičok může pocházet i z dalších států, včetně České republiky.

Naši politici tvrdí, že je to vyloučené, což je logické.

Chemik z Brna potvrzuje výrobu v obdobných látek v gramech pro testování.

Pokud chceme mít obranné prostředky proti těmto látkám, musíme si je umět vyrobit.

Proti těmto a jiným látkám máme také mimořádně kvalitní protichemickou jednotku.

Totéž se samozřejmě týká i některých dalších států.

Zkrátka, kdo se v tom vyzná, nepotřebuje pro výrobu této látky žádnou velkou laboratoř. Stačí mu několik gramů.

Faktem je skutečnost, že obětí byl ruský agent, který udal spoustu svých kolegů. Mezi agenty platí určitá pravidla a pomstít se mu chtělo asi dost bývalých agentů. Mnohem důležitější by bylo najít toho, kdo to mohl udělal.

Odnesli to i nevinní lidé!

4 9
možnosti
OZ

Pitomost, Skripalov byl v Rusku odsouzen a později vyměněn za několik ruských agentů z GB. Takže naopak jeho vražda je z ruské strany popřením všech pravidel, ale kdy si ruská horda lámala hlavu s pravidly...plukovník Skripal nepředstavoval pro Rusko žádné nebezpečí, jinak by ho Moskva nikdy nevyměnila. Skripal byl v roce 2010 spolu s dalšími vyměněn za skupinu ruských špiónů odhalených v USA a od té doby žil v Británii.

Jeho demonstrativní vražda je Putinovým vrcholem mobilizační předvolební kampaně .....likvidace vlastizrádce, exšpiona Skripala, žijícího – stále ještě – v Británii. Kreml dokázal z této lidské tragédie vyrobit drama, které má přesvědčit poslední váhající, že v neděli se ve volebních místnostech bude rozhodovat o bytí a nebytí Ruska. Protože, podle jedné z verzí šířené v ruských médiích, Skripala otrávila britská MI6 na pokyn Američanů, aby vše mohli hodit na chudáky Rusy, svrhnout Putina a obsadit zemi od Kaliningradu po Vladivostok. Jenže to se nestane. Vladimir Putin přece světu ukázal, pravda, zatím jen v komiksu, raketu na jaderný pohon a další vojenské vychytávky. Takže v neděli šup k urnám, volají na vyděšeného ruského voliče ze všech stran známí herci a sportovci, politici i sám kremelský pán. Protože v opačném případě by na řadu mohly přijít urny jiného tvaru i účelu

10 1
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal