Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

0 0
možnosti
PK

Už jsem se tady vyjádřil, myslím nijak demagogicky z jedné či druhé strany a schytal to - zejména od MUDr Šimka. Proto jen doplním:

- Číňané odcházejí do celého světa a důvody jsou různé. Ekonomické, nesouhlasí s režimem bez ohledu na náboženské přesvědčení apod.. Číňanky se snaží porodit v USA, proč asi? Číňanů je po světě hodně a pomáhají nově příchozím. Což u Čechů není tak "silné". Jak jinak by u nás mohli po tak krátké době "pracovat":-) Čínština není ukrajinština. Zajímavé je proč si vybírají k azylu tak ateistickou zemi jako ČR. Odpovědi které lze tady dohledat byly docela "zajímavé".

- máme sice azylový zákon, každý zákon lze více či méně ohnout, subjektivně vyložit. Ale azyl nelze dát každému. Lze ale spíše poskytnout tzv. nižší formu ochrany, pobytová víza apod. Třeba se jim tady nebude líbit a zmizí za kopečky. Větší námluvy se syrskými křesťany také nedopadly slavně. I přes to, že se individuální případ může povést.

1 0
možnosti
Foto

Tohle je opravdu škoda.

S východními Asiaty mám ohledně pracovitosti velmi dobré zkušenosti a v Čechách a potažmo v Evropě by na obtíž určitě nebyli. Navíc by trochu "naředili" islámský element, což by mohlo utlumit obavy z postupující islamizace kontinentu...

2 0
možnosti
PK

Je to složitější. Z Číňanů Čechy nenaděláte. Jiný vztah si získají k velké zemi - USA, Kanada a někteří se v generacích pokládají za Američany. V naší minizemi nikoliv.

0 0
možnosti
Foto

Vmoc děkuju za otevření tématu,Tomáši. Myslím si, že nedávný dokument o tom, co je doma evidentně čeká, pochopitelně smrtelně násobeno tím, že kdesi žádali o politický azyl, zamává každým trochu soudným a nemůže mu to být lhostejné.

Kdysi jsme se dostali mezi demokratické státy tím, že jsme dokázali nevyřizovat si účty a hned v počátku nové epochy po sametu, a tak byli zárukou pro okolní státy, že pod kůží nemáme totalitní praktiky. Nevěšeli jsme a nezavírali komunisty a dobře , že to bylo tak, i když si to nyní poněkud vybíráme. Jako země malá a relativně nevýznamná jsme však získali kredit díky Havlově zásadě vracet pomoc okolí a světu a dbát na podporu lidských práv tam, kde je to třeba. Naše přihlášení se k těmto principům se vytrácí.

Je mi úzko z osudů těch, co jsme se k nim postavili takto. Po eskapádách Hradu pěti let se těžko věří regulím a že tedy osm ano. Bohužel. Souhlasím s příspěvkem níže. Udělejme drobnou úlitbu pro uzavření úst, ale většinově nesmíme přiznat, že Čína je režim, kde lidská práva nejsou v pořádku... nene, takhle si zamávat vztahy nechat nesmíme, ti lidé nám za to nestojí...

Očekávám intervenci duchovních špiček... velmi ráznou. Možná se děje a nevím o tom...myslím, že se jako národ podílíme na ortelu smrti...nebo zničení životů celých rodin...A já nevím, kdo to razítko dává... předpokládám, že elita ve svém oboru - která ovšem nemá znalost povšechnou. Tu, co je jistým osvícením pro správné kroky v historii věků... a bez čehož je tedy dotyčný oním " elitním" fachidiotem. Kavárník to jistě nebude.

2 0
možnosti
Foto

Radko, tak nějak je mi smutno, že vadí nějakých 80 lidí, kteří jsou slušní, pracovití a nejspíše by zapadli do společnosti zcela bez problémů.

Máte pravdu s naším postojem, nicméně pokud nyní na náměstích vyřvává pan Okamura a lidé mu tleskají, tak je cosi shnilého v našem státě.

Díky za návštěvu.

2 0
možnosti
Foto

R^není to tak dávno kdy i Češi a Slováci museli utíkat ze své země:-/

3 0
možnosti
Foto

zejména do Číny....

0 0
možnosti
Foto

Proboha! přestaňte již třídit imigranty podle NÁBOŽENSTVÍ! A pouštějte k nám migranty, splňující kritéria pro azyl podle Všeobecné deklarace lidských práv - součásti NAŠÍ ústavy.

2 0
možnosti
VV

Jenomze na tomtrideni zalovil vas president svoji predvolebni kampan. Co s tim chcete udelat?

2 0
možnosti
Foto

Někdo tady vyhání křesťany?8-o

Prostě nedostali azyl. Ne proto, že jsou křesťané, ale proto, že podle našich úřadů nemyjí na azyl nárok. Padni komu padni. Myslím, že naše ministerstva mají přece jen podstatně lepší přehled o rizicích, která posuzují, než Vy.

Čili nepřijiti (nikoliv vyhnáni) byli cizí státní příslušníci, shodou okolností křesťané. Ovšem víra je v sekulárním státě soukromá věc.

Muslimové také nebyli "vyhnáni" proto, že jsou muslimové, ale proto, že nesplnili kritéria pro udělení azylu.

1 3
možnosti
Foto

opr.:

namají nárok na azyl (nikoliv nemyjí, což je opravdu komický překlep)

nepřijetí (překlep: nepřijití ;-D).

0 0
možnosti
Foto

R^ Tak hlavně, že tam naši poradci jeli hledat zabásnutého čínského poradce. Asi budou mít v Číně velkou poradu.

4 0
možnosti
MV

Doufam, ze si tenhle blog precte pan Kroupa a dalsi.

6 0
možnosti
MB

O zprávě jsem informován a v TV výpověď Číňanky slyšel. Neskrývám rozpaky a rozhořčení.Jsme v úpadku hodnot, potom posilování i s prvkem mezinárodní solidarity ,je velice vhodné. Pozornost se věnuje hradnímu lobování, komu vydat ruského hackera. Toto je ta odvrácená tvář Miloše, o které se snažím psát - Tak to dopadá, když se jezdíme s krtkem učit tamní demokracii a následně se vydávají poslové zjistit, zda soudruh vlastně ještě žije ! Jádru to nevadí - A to je celé, dnešní jádro pudla ! ... Nemůžeme se pohnout, není zájem ... :-)

5 0
možnosti
Foto

„V rámci správního řízení musí být prokázáno, že je to konkrétní žadatel, který ve vlasti čelil nebo by tam čelil v případě návratu popsaným negativním jednáním. Samotná skutečnost, že je členem menšinové komunity, ať již z hlediska národnosti, náboženství, či politického přesvědčení, pro udělení mezinárodní ochrany nestačí,“

0 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám