Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To Klausovo "zhasnutí" bude asi ještě dlouho hnisat.... :-/

Na jedné straně oceňuji vaši snahu s tím něco dělat, na druhé straně jsme o 20 let dál a spousta lidí přišla ke svému majetku tvrdou prací. To jim ho chcete vzít?

0 0
možnosti
Foto

Zhasíná se po padesáti letech, ne po pětadvaceti. Ti co přišli k majetku legálně ti se bát nemusí. Znárodnění by se týkalo opravdu těch nejkontroverznějších případů.

1 0
možnosti
Foto

A kdo by měl podle Vás ty Vaše bohulibé návrhy provést? Která vláda, který parlament to odhlasuje? Ten co jsme si nedávno zvolili,a nebo ten, co si chcete vydemonstrovat na ulici? A jak by se to mělo realizovat? Váš nápad není špatný, ale nerealizovatelný. Vždyť ani nepíšete (na těch transparentech), že pokud odstraníte současnou vládu, (příp. parlament) kdo nastoupí jejich místo. Ti, demonstranti? Vždyť oni se ani neobtěžují chodit k volbám. Ach jo... :-/;-)

0 0
možnosti
JK

Autore, a kolik těch demonstrací do roku 1987 bylo v republice?

0 0
možnosti

Zbožňuji větu: "A uděláme to padni komu padni". Za ty roky neznám politika (napříč politickým spektrem) který by tu větu nevypustil z huby. A neznám politika, který by se toho držel.

1 0
možnosti
Foto

Jenom škoda, že tato Vaše věta se v mém článku vůbec nevyskytuje.

0 0
možnosti
Foto

;-) No vidíte. A kdybyste vyšel z mekáče před dvaceti lety, mohl jste dostat třeba cihlou, pak se k demonstrantům připojit, a pak dostat nakládačku třeba pendrekem, a být spláchnut třeba vodním dělem, i dostat příděl slzáku. Ale naštěstí je tu pokrok.Tehdy ještě neexistovaly ajfouny, i když tlf. sítˇ byla také vypínána;-) PS.: pro ty, co nechápou. Tehdy zasedal v Praze MMF;-D

3 0
možnosti
Foto

Nejsem typ na demonstrace, vše co se týká davové hysterie ať už napravo či nalevo mi trochu nahání husí kůži, ale někdy je opravdu potřeba vyjít do ulic. Během MMF jsem v ulici kde probíhala demonstrace stříhal v jednom studiu, a radši jsem svojí černou Audi nechal doma a dopravil se taxíkem, protože tenkrát MMF používal naprosto stejné vozy.

0 0
možnosti
MS

Já bych klidně demonstroval za zrušení koncesionářských poplatků. Diváci, kteří mají strach a dokumenty, nechť si ze svého platí, jako jiní diváci dobrovolně platí za program Discovery a National Geografic. Diváci, kteří mají strach o dětské pořady, nechť si ze svého platí jako jiní diváci dobrovolně platí Jim Jam.

2 0
možnosti
VS

A co byste udělal s těmi kdo jim to umožnili? Zavřeli? V tom případě byste musel zavřít dva prezidenty, kteří v té době byli předsedy vlády - Václava Klause a Miloše Zemana;-D

0 0
možnosti
Foto

Obvykle na komentáře neodpovídám, ale jen to chce pozorně číst, nenavrhuji nikoho trestně stíhat, protože to se ukázalo jako zdlouhavé a neúčinné. Stanoví se rámec majetku, který se bude znárodňovat a pod legislativou se to provede. Ostatně po druhé světové válce se znárodňovalo i ve Francii a světe div se i v ve Velké Británii.

1 0
možnosti
MB

Z principu ruku na sdce - Kdo jiný se má bouřit, než-li mládež ? Pije a fetuje - špatně, nepije a nefetuje - zase se boiří = špatně ! Opravdu, nechť tím projdou, získají zkušenosti. Není ovšem vhodné, je nazývat ubožáky, viz. Miloš Zeman ..:-).

3 0
možnosti
Foto

U stánků na levnou krásu ....;-D

0 0
možnosti
VM

Já bych v jádru souhlasil, dal jsem i karmu, ale. Na začátku příspěvku jsem cítil, že to fakt berete nějak tak demokraticky (ne nemám na mysli lidově-demokraticky ;-D ) ale na konci už o té demokracii z Vašich úst zase pochybuji.

A proč to tak vidím?

pokud se týká té části demonstrace, požadující odstoupení Babiše s funkce, pak jednoznačně nejde o popírání demokratických voleb, nikdo ho z politiky nevyhazuje (i když škoda) nikdo nezpochybňuje vásledek voleb a postavení ANO. Jenom lidem vadí, že je premiérem soudem uznaný konfident StB a stíhaný člověk, který mimo jiné ze své funkce přichází do styku s tajnými a státobezpečnostními informacemi.

Požadavek o odvolání Zemana z funkce je naopak popírání výsledku demokratických voleb. Jde o problém spíš ega "poražených", než o oprávněný demokratický prostředek, a to bez ohledu na to, zda se Zemanem souhlasím či ne.

Ona demokrace někdy být a někdy nebýt nemůže. Ta prostě buďto je, a nebo není.

4 1
možnosti
Foto

Obvykle na komentáře neodpovídám, ale nikdo tady nechce popírat svobodné volby, otázka je jak jsou tyto volby svobodné, kdy ta většina která si dobrovolně zvolila za prezidenta Miloše Zemana se rozhodovala, pod ekonomickým tlakem opravdu svobodně. I když uznávám, že protikandidáti byli prostě slabí. Zeman se dá ostatně zcela legálně odvolat pro mnoho zcela zřejmých důvodů. Ale tady jde o zcela něco jiného, společnost je velmi churavá a pakliže ani ve výhledu dalších pěti let není v dohledu žádná změna, není jiné cesty než přesunout majetek zpět do státu od těch kterým evidentně nemá patřit.

0 0
možnosti
AR

Ano, nejvíce státního majetku během privatizace se dostalo do rukou těch, kteří byli k tomu připraveni a měli výhodné postavení ve společnosti. Tedy komunisté. Obchodní a ekonomické styky naprosto neměli nestraníci. Ti nemohli dříve být ani mistry ve fabrice, vedoucími větších restaurací, nějakého hotelu, nějakého družstva, ředitelem školy, atd. atd. Nestranici mohli se stát jen živnostníky. Takže kdo se nabalil privatizovaným majetkem a ten později třeba velmi výhodně odprodal??

1 0
možnosti
LH

Antonín Reček

Rozhovor bývalého ministra Stráského v Hospodářských novinách

Stráský: A pokud jde o to kradení, jak říkáte: ano, jedna cesta, jak nechat lidi zbohatnout, je nechat je krást. A cesty, jak lidi nechat zbohatnout, jsme hledali.

HN: Takže to byl záměr?

Stráský: Záměr to jistě nebyl, ale všichni to podvědomě cítili. (...) Celý spor o privatizaci, ono vytvoření fondů, které pak někam utekly, bylo vedeno myšlenkou akumulovat kapitál do rukou několika lidí tak, aby si mohli sáhnout na velké podniky. Tak, aby se Škodovka nemusela dávat Volkswagenu, proti čemuž Klaus vždycky byl.

HN: Proč to ale v roce 1997 nakonec skončilo tak nedůstojně? Malé banky krachovaly jedna po druhé, ty velké polostátní měly obrovské ztráty, do toho rozpočtové balíčky, přiznání, že v Česku se krade...

Stráský: Poznali jsme, že česká privatizační cesta nemůže být čistá, protože tady není nikdo, kdo vyndá dvě miliardy a něco si koupí. (...) A třetí cesta byla nechat banky půjčit úvěry, které se nesplatily. Byla to třetí cesta a vlastně jediná, když krádež nebudeme brát jako oficiální cestu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
Kreativní ředitel, režisér, textař, vydavatel. https://koch.cz
Producent, hudební skladatel, zpěv, sólová kytara, harmonika v hudební skupině THE V.I.P™. https://theviptm.com