Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

R^R^ Už jsem tu dvanáctiletou nadílku komentoval včera pod nějakým článkem. Byl jsem zvědavý, jaká moudra studentíci vyprodukují - a ono nic; jen prázdná hesla. Až přišla estráda dvanáctiletých; přiznám se, nasmál jsem se.

Umím si představit pořad, kde se děti vyjadřují k různým věcem, třeba i k politice, nic proti. Ale ti dospělí a skoro dospělí studenti chtějí zasahovat svým postojem, a jak slibovali, opakovanými demonstracemi do dění v naší společnosti. Chlubení se tím, jak i dvanáctiletí stojí na jejich straně, toto jejich snažení značně degraduje a dělá z nich klauny.

Ano, dříve i šašků bylo třeba u panovníkova dvora, jenže taky občas přišeli o hlavu. Těm našim nic takového nehrozí; akorát jsou směšní a k jejich smůle o tom nevědí.

7 2
možnosti
MK

oprava: občas přišli o hlavu

0 0
možnosti
VS

Vzpomínám na svou soudružku třídní učitelku, která ve čtvrté třídě když dělala prezentaci tak se každý žák musel postavit. Dělal do třídní knihy dvě čárky. Prví za přítomnost. Druhou zda-li má žák pionýrský šátek. Bohužel jsem nikdy nedostal druhou čárku. Za to jsem detailně znal školní nástěnku na školní chodbě, protože soudružka byla i nástěnkářka a na nástěnku dala model sputniku, který žáci uráželi. A já místo výuky ruského jazyku, který jsem se tím pádem nikdy nenaučil, tu nástěnku hlídal. A otázka zní: byl jsem zneužíván a nebo jsem už byl tak politicky vyspělý? ;-)

1 0
možnosti
JH

Vy jste zneužíván rozhodně nebyl. Zeptám se vás ale jinak. Kolik žáků v jeden moment nemělo pionýrský šátek? Kdyby ho nemělo v jeden moment na 200 školách cca10 tisíc žáků, tak by to těm ostatním musel někdo říct a zorganizovat, jinak by přišli zase normálně v pionýrských šátcích. Pak byste byli zneužiti všichni a nikoli politicky vyspělí (vy byste byl samozřejmě výjimka uvědomělého mezi mnoha) :-)

0 0
možnosti
MC

Tak Štěpán vám vadil ale o Štrougalovi ani slovo? Tahat 12 leté děti do politiky to dělali Němci (Hitlerjunge) a komunisti v májových průvodech. Proboha snad se nechcete vrátit do let 1940 a 1950. A jaké podkolenky jim dáme? Bílé už byly tak by mohly být žluté, barva slunce .Až bude trestní odpovědnost od 12 let tak ať chodí agitovat do průvodu. Ale nebojte oni vám to v důchodu vrátí. Že na vás v důchodě budou přispívat tak na to zapomeňte, výjdou do ulic, tak jak je to učíte dnes, a modlete se ať je hodně popelnic abyste měli co vybírat.

1 1
možnosti
MS

Zřejmě vám nějak uniká skutečnost, že stávající KSČM se netají tím, že kdyby měla možnost (rozuměj kdyby byla u moci), prosadila by naše vystoupení z NATO. Po celou dobu své polistopadové existence proti této alianci vystupuje. Kam by se naše země poté přiklonila, je více než jasné. :-/

7 1
možnosti
JS

"Smutno je mi, smutno je mi, na ten smutek není lék..." (Vlasta Redl)

*

Skoro tady už nic nečtu a už vůbec nepíšu, ale přispěji do této debaty jednou scénkou z metra. Jednalo se o zhruba jedenáctiletého a pětiletého hošíka:

11: "Co je největší hnus v Česku, Víťo?!"

5: "Nejvěčí hnus je Babiš a..." tázavě hledí na většího.

11: "A Zeman, přece!"

5: "A Zeman přece!"

*

Dál jsem neměla chuť poslouchat... děti by se měly starat o svoje odřený kolena, kam jít na třešně, komu prstem namalovat do prachu na autě prasátko... Místo toho, od nejútlejšího věku čumí do mobilů, lajkují, hejtují... a nemají normální dětství.

U nás doma se o politice nemluvilo... a jsem za to hluboce vděčná navzdory tomu, že mě bude spousta lidí mít kvůli tomu prudce nerada, protože politiku mám za žumpu, která stahuje lidi na dno a krade jim sny a sílu k životu... Zlatý bažiny...

43 4
možnosti
Foto

za mého mládí to byl Wall Street, imperialismus a strýček Sam.

3 0
možnosti
VS

Víte, vždy se najde aktivní b.b. A to byste mohla něco vědět;-(

2 0
možnosti
MS

Upřímně kdybych se jako rodič dozvěděl, že moje dcera bez mého vědomí vystupuje v TV, tak by organizátorům tohoto vystoupení rozdupal hlavu a klidně bych nechal kameramany ať si to natočí.

V tomto věku je pořád platný zákon na ochranu osobnosti a dokud moje dcera nemá 18, tak o tom, kde vystoupí pořád rozhoduje její zákonný zástupce.

18 2
možnosti
MV

"rozdupal byste hlavy organizatorum" - no pekne

vite neco o tom, ze rodice tech deti dali k vystoupeni souhlas, nebo se jen dohadujete?

4 5
možnosti
Foto

I12v47a24n 45M20a35r71e40k

16. 3. 2018 9:25

Naprostý souhlas a karma p.Holotová R^[>-]

6 5
možnosti
EH

Normální psychické vydírání za pomocí dětí, které zná leckterý otec či matka.

Děti za nic nemohou, budou hlásat cokoliv, co jim poradí jejich guru, což může být rodič, oblíbený zpěvák, bloger, populární spolužák, učitel...

K opuštění demokracie jsme naštěstí ještě nedozráli, ale organizátoři protestů si dobře uvědomují, že dav má moc a zmůže leccos. Už jsme zažili nespočet důkazů.

Takže dokud protestuje mládež a děti, kteří to dělají napůl z recese, jsme za vodou.

Až se zvednou na něco naštvaní "voliči Zemana, Babiše, Okamury", může nastat další Vítězný únor. Těmto lidem naštěstí nestačí hlásání nějakého populisty, oblíbeného herce nebo vítěze Slavíka, takže můžeme být v klidu. :-)

5 2
možnosti
MV

nevim, jak to probihalo u Vas v rodine, ale me mama ani tata psychicky nikdy nevydirali

4 1
možnosti
ZJ

....ať je to jak je to, ať je to manipulace, nebo ne, - což asi tak trochu bezpochyby bude - tak musím uznat, že tyhle holčiny tedy mluvit umí. Rozhodně lépe, než mnohý dospělák. Jen si představte, že by vás někdo postavil před mikrofon a nutil mírnyx týrnyx pronést zpatra - bez papíru - k přítomnému davu takovýto projev, který má - dá se říct - hlavu a patu. Kolik našich slavných zákonodárců by to takto v našem parlamentu zvládlo:-P?

4 3
možnosti
KV

Zvládá to jenom Zeman, proto ho spousta lidí nesnáší. :-)

3 4
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.