Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Milá paní Holotová, ano, "Naše společnost má zaděláno na těžký průšvih! A je to naše ostuda! Všech!" protože jaksi zapomněla používat rozum (získávat a vážit informace) a cit (získávat a vážit morální hodnoty).Pak se může stát, že cestu k těmto prostým věcem, jim musí ukázat mládež. Ale musim vas uklidnit, ty 12 tilete deti, ktere zminujete a ukazujete na videu, tvorili a tvoří skutečné promile z demostrujících, naprostá většina tvoří plnoletí, 20 a výš, říkam vam to v dobre vire, abyste si doplnila informace a nepodlehala zbytecne panice, ja na ty demonstrace totiz chodím, takze cerpam z vlastnich zdroju (ne z propagandy těch nedůvěryhodných).

https://miroslavhylis.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654184

byl jsem tam proto, že si na rozdíl od vás nemyslím, že ta "doba nebo režim se nemůže vrátit. Už to ani není možné" ....

možna si řeknete že jste starší, moudřejší než mládež na mítincích.....dám vám tedy názor z druhé věkové strany..80sátníků, spisovatel Pavel Kohout, kamarad Milose Zemana a Prof.Koutecký, zakladatel dětské onkologie, co soudí o demonstracích a dnesni dobe. Zkuste se přemoci a přečtěte si to! Nebudete litovat!

https://echo24.cz/a/SWLe7/nemas-nikoho-kdo-ti-rekne-jak-moc-si-skodis

https://archiv.ihned.cz/c1-66080560-prezident-prekracuje-hranice-ustavy-a-verejnost-je-uz-otupela-nereaguje-tak-jak-by-mela-rika-respektovany-lekar-ktery-zazil-unor-1948

3 0
možnosti

Ano, Pavel Kohout je přece kovaný odborník na angažovanost mládeže:-):

" Zlobíš se, že nepsala jsem týden – říkal to tvůj bratr Kubíček.

Já jsem byla v kursu traktoristek,

doufám, že jsi dostal aspoň lístek

- bylo na něm tisíc hubiček.

U nás ve vsi nového nic není,

jak se na to v každém listě ptáš.

Snad jen to, že meze pryč jsou všude,

kravín, škola, elektrika bude –

takže to tu vůbec nepoznáš."

9 1
možnosti

Víte, já učím na gymnáziu, a na rozdíl od vás bych si v životě nedovolil děti podceňovat. Ani můj osmiletý syn není tak jednoduše manipulovatelný, a to má ještě o 4 roky méně než zmínění primáni. Máme tam kluka, který by vás argumentačně umlátil, nosí ceny z různých společenskovědních soutěží... a přitom byl loni v celostátním kole astronomické olympiády.

Ale tak si prostě myslete, že za to můžeme my, učitelé, kteří jsme ty studenty naočkovali, ať stávkují. Mrzí mne ale, že o tom přesvědčíte i další.

5 7
možnosti
MS

Vidíte a já si to zrovna budu myslet, když jste to napsal tak pěkně. Jestli jsou vaše děti na gymnáziu tak pěkně uvědomělé politicky, tak jim rovnou dejme rodičovský souhlas k provozování pohlavního styku. Proč by ne? Vždyť nám všem jde o jedno, nepodceňovat děti. A co kdyby náhodou byly uvědomělé sexuálně?

Jde o to do jaké míry chcete posouvat hranice?

7 4
možnosti
PV

Jak videt, panove zneuzivaci deti jako naciste a komuniste jsou porad mezi nami, myslenkove se nikam neposunuli.

4 1
možnosti
Foto

P40e20t49r 12H88a85n92n12i26g

17. 3. 2018 10:46

Připomíná to dobu inferna v padesátých letech, kdy se děti v pionýrských šátcích zneužívaly k vyžadování smrti pro politické "zločince". Nechte děti na pokoji! Mají se učit nezkreslenou historii aby mohly v budoucnosti jako právoplatní občané rozhodovat ve volbách podle vlastního rozumu. Shodou okolností se demonstrovalo 15. března v den tragického výročí okupace zbytku naší země nacistickými vojsky. Jestlipak ty starší děti věděly v jaký den demonstrují? Jaký následek měl 15. březen pro statisíce židovských spoluobčanů, kteří zahynuli v koncentračních táborech hitlerovského Německa? Jaký následek měl pro jejich předchůdce, kdy byly zavřeny všechny české vysoké školy a studenti násilně odvlečeni na práce do "Říše"? Jaký následek měl pro téměř vyvraždění české inteligence a vojenských hrdinů od Zborova či jiných bojiště československých legionářů? To je úkol učitelů a ne je posílat na demonstrace.

63 4
možnosti
JH

děkuji za skvělý příspěvek do diskuze :-)

11 1
možnosti
MD

Jiskricky, pionyri, svazaci jsou tu zase. Kdyz se hodi.

9 1
možnosti
Foto

Toto není opravdu legrace, využívat děti. Začíná to odříkáváním naučených testů a končí to zasetím nenávisti proti všem, kteří s nimi nesouhlasí. Jsme přece vyspělá země, chceme aby se naše děti vzdělávaly a užívaly si svého dětství. Zatím je však někteří chtějí vtáhnout do svých soukromých válek o moc.

Tomu nelze jen přihlížet, tady je třeba zapojení ministra školství, aby řekl jasné ne všem pokusům, vzíti dětem jejich bezstarostné mládí.!!

43 1
možnosti
MH

Přesně tak paní Tomšíčková, pan ministr musí dát jasný příkaz ředitelům všech škol (pod výhrůžkou vyhazovu a kriminalu), že děti nesmí být instruovány k samostatnému, demokratickému, kritickému natož občanskému myšlení. Nesmí se jakkoli zajímat, natož kritizovat kroky jakéhokoli politika (natož premiéra nebo prezidenta) i kdyby byly jakkoli nesmyslné nebo nemorální. Jedine tak budou vychovány v bezstarostném mládí do bezstarostné dospelosti a návyky si ponechají až do bezstarostneho starí behem bezstarostného zivota na panskem dozivotních panů typu Putina, Zemana, Babise, Orbana, Erdogana, SiTingPinga a pod, bez jakéhokoli vymývání mozků na demostracích.

1 7
možnosti
AL

Dovolil jsem si Váš článek ukázat přátelům a tak šířit slávu váženého serveru iDNES

Určitě se jim bude líbit.

Pohodový víkend.

:-)

3 1
možnosti
RB

Na videu Vidim novodobe Jiskricky a Pionyrky. ... mazec. Ale mela to naučení krasne, jako basnicku. Ani nechci vědět jake "éra" musí byť jejich rodiče, když něco takového dovoli.

13 2
možnosti
Foto

H12a59n72a 14V69l22k67o32v53á

16. 3. 2018 20:43

Každé dítě získává své názory v rodině. To je logické a říká se tomu výchova.

Něco jiného je když takové dítě vyskočí na podium a začne vykládat že tohle je "zaručeně jeho" názor. Rozumný rodič by něčemu takovému své dítě nevystavil.

24 2
možnosti
JH

V tom s Vámi souhlasím a mrzí mi, že tu mnozí diskutéři nepochopili smysl mého článku. Neodsuzujme ty děti, za to může v tomto případě evidentně škola, která by měla být apolitická, viz Školský zákon

10 2
možnosti
OB

A jeee "pražská havlérka" povolala poslední zálohy bojovníků za demokracii a svobodu to už asi de do tuhého ;-D Vám karma :-)R^

19 2
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.