Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

je to strašné ako sú dnešní mladí poznačení propagandou aj nám nalievali nezmysly.ale nikto tomu neveril. video som skúšal pozerať viackrát ale ďalej ako po Okamuru som sa nedostal.je to trapas.

2 1
možnosti
BV

Obávám se, že nemáte pravdu. Žijeme v demokracii a učitelům nikdo nenakazuje, co mají dětem říkat. Děti i učitelé nežijí ve vzduchoprázdnu,učitelé mají své názory,děti mají občanskou nauku. Někteří učitelé mají názory, které jsou blízké mě (a zřejmě nikoli vám), jiní mají názory blízké vám (a zřejmě ne mě). Tomu se říká demokracie. Co se vám na ní nelíbí?

Vám se nelíbí názory dětí,kteří přejímají názory svých rodičů resp. učitelů, kteří se domnívají, že demokracie je v této zemi ohrožena ze strany Zemana, Babiše, Okamury, KSČM a dalších. To je jistě vaše právo. Ale zkusil jste se někdy zamyslet nad tím,že v jiných školách zas některé děti přejímají názory učitelů s opačným názorem? Např. v té střední vinařské škole ve Valticích - tam je ředitelka skalní zemanovka a učitelský sbor si vyházením učitelů s jiným názorem "vytvořila" k obrazu svému. To vám nevadí? Už jsem to sem vkládal jinde,ale pro vás to sem vložím znovu: https://zpravy.idnes.cz/skola-odmita-kritiku-kvuli-pripravenym-otazkam-pro-zemana-poe-/domaci.aspx?c=A160201_184308_domaci_jkk

Nebo co říkáte na malé děti,které rodiče indoktrinují xenofobní propagandou Ortelu - a ty děti zpívají něco,o čem se mnozí lidé domnívají,že cílem toho je vzbuzovat nenávist? Proč se např. nepohoršujete např. nad touto nechutnou indoktrinací ještě mnohem menších dětí - takto malé děti se opravdu,na rozdíl např. od dvanáctiletých,nemají nejmenší šanci bránit... takže co řeknete např. na toto video?: https://www.youtube.com/watch?v=pK2SHgDvvmw - podle mě jsou tedy šestiletá děcka "zpívající" xenofobní Mešitu od Ortelu MNOHEM nechutnější než to video,ve kterém se zde "rochňtáte" - proč se např. nepodíváte na nějaké jiné video z té studentské stávky,kde o trochu starší studenti naprosto rozumně vysvětlují,co jim vadí na Zemanovi, Babišovi, Okamurovi a spol. - dohledejte si to sám,ať se také něčemu přiučíte.

A znovu opakuji: jestli považujete současný stav za srovnatelný s propagandou za komunismu,měl byste se nad sebou zamyslet...

0 0
možnosti
KK

K96a80r98e86l 71K78o52ř76e13n

22. 3. 2018 11:43

Neobhajuji zneužívání dětí pro politické účely, ale jak si udělá politický názor 80ti letý důchodce s demencí, který to volební právo má...

3 0
možnosti
BV

Obávám se, že zneužívání starých dementních lidí (kteří samozřejmě za svůj zdravotní stav nemohou) je mnohem nebezpečnější než zneužívání dětí pro politické účely. Možná by se autorka tohoto blogu mohla zaměřit třeba i na toto bezprecedentní zneužívání lidí postižených demencí, kteří se nemohou bránit a je jimi naprosto bezectně manipulováno:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2375818-zdroje-jsem-mel-ale-zrovna-vcera-mi-zmizely-rika-autor-dezinformaci-lzive-e-maily

2 1
možnosti
VV

Pane Veverko, doslova mne uchvátily vaše diskusní příspěvky. Zíral jsem na ně s otevřenými ústy, stejně jako na video v článku. Dosud jsem se domníval, že diskuse pod články se týkají oněch článků.

Pana Hanniga osobně neznám, nicméně znám jeho články. Přestože bych se s ním v řadě věcí neshodl, rád čtu jeho kultivované příspěvky, protože ač mne některé jeho názory neoslovují, oslovuje mne slušnost, s kterou je umí prezentovat.

Proto cítím potřebu se ho zastat, i když to jistě není nutné, před diskutérem vašich manýrů. Nevytýkejte, prosím, někomu něco, čeho se dopustil někdo jiný. Jinak Vám přeji klidný večer.

1 0
možnosti
BV

No vidíte, pane Vysušil. Já zas zírám s otevřenými ústy na blogy paní Holotové resp. pana Hanniga. A pokud jeho obhajobu evidentních neonacistů shledáváte "kultivovanou" - OK, vaše věc. Nicméně domnívám se, že mé příspěvky jsou formálně kultivované stejně, jako příspěvky páně Hannigovy - a to, že jeho příspěvky shledáváte jako "kultivované" a moje nikoli, považuji spíše za projev toho, že Hannigův myšlenkový svět je vám bližší než ten můj. OK, vaše volba. Zatím se ještě neonacisté typu Hannigova chráněnce A.B.Batoše v této zemi nedostali k moci, takže jak vy, tak i já mohu své názory svobodně vyjadřovat - a tak i činím. A pokud se ti vaši "kutivovaní" neonacisté k moci dostanou - obávám se, že vy si toho možná ani nevšimnete, že tu máme novou totalitu. No nic, nedá se nic dělat - lidé jsou různí a v každém vzorku populace se najdou jedinci, kterým "kultivovaná" totalita nebude nevadit. Nicméně smiřte se s tím, že dokud tu tu demokracii ještě stále máme, budete holt muset "zírat s otevřenými ústy" na příspěvky, které se vám nelíbí - protože ti vaši "kutivovaní" neonacisté ještě stále nemají možnost je účinně cenzurovat.

0 1
možnosti
VV

Chvíli jsem na to video zíral s otevřenou pusou, do konce jsem ho nedokoukal, prostě jsem to nedal, a pak jsem se ještě chvíli vzpamatovával. Nejvíc mě zasáhla věta, že "není důležitý, jestli tam ten lístek hodíte, hlavně že řeknete svůj názor na náměstí...". Za prvé dítě má radost z odezvy davu, chápu, je to opojné, ale nevím, jestli tuší, o jakém lístku to vlastně mluví. Dejme tomu, že myslelo volební hlasovací lístek - svatá prostoto, každý ví, že si na náměstí můžu pindat, co chci, ale dokud nevyhraju volby, je to k ničemu. A v demokracii je jediným relevantním vyjádřením názoru právě "hození tam toho lístku". A výsledek voleb se mi může líbit nebo nelíbit, ale je jasný a demokratický. Taky bych raději viděl jiný výsledek, ale naštěstí volby jsou o tom, že se mohou vyjádřit všichni, tedy i ti, co mají jiný názor než já. Člověk, který tvrdí, že je jedno, jestli tam ten lístek hodíte nebo ne, ale že můžete říct svůj názor na náměstí nebo kde chcete jinde, vůbec nepochopil fungování demokracie a je jejím ohrožením. Tím spíš, že na tom náměstí nevykládá takové nesmysly sám za sebe, ale pošle místo sebe zmanipulované děti.

5 1
možnosti
JH

Dobrý večer, děkuji za vaše příspěvky a pochopení. Co se týká těch dětí, ty samozřejmě neví o co právě v demokracii jde, Mít názor je moc fajn a moci ho říct, je jedině správně. Ten názor ale mus být věcně podložený. Nesouhlasím s někým, není názor, musím vědět proč. Ale my dobře víme, že holky byly někým poučené a to, co si zapamatovaly, zvládly vyjádřit svými slovy, celkem pěkně. Horší je, že i někteří starší studenti, jak bylo vidět z jiných dostupných videí, si představují politiku a demokracii jak "Hurvínek válku" a o ústavě a těchto mechanizmech, nemají ani potuchy. Je fajn ale, že se probouzejí a zajímají. Hlavně aby dokázali rozpoznat a správně pojmenovat a řešit do budoucna, opravdové problémy a nenechali s sebou manipulovat. Neodsuzujme ty děti a mladé lidi, je to vina celé společnosti, která je zkažená, včetně politiků a jejich špinavých bojových her. Na shledanou, díky ještě jednou.

3 1
možnosti
DH

Tak nějak začínala Maova Čína, kdy patnáctileté děti posílaly své rodiče do lágru na převýchovu. "Pravda a láska" v čele s angažovanou kulturní frontou netuší s čím si zahrává. A je vidět, že toto nebezpečí vidí právě ti, kteří to vymývání mozků za bolševika zažili.

5 2
možnosti
BV

Odmítání totalitních praktik Babiše, Zemana, Ano, SPD a KSČM je srovnatelné s "posíláním svých rodičů do lágru"? Ale, paní Hubáčková, opravdu jste si neuměla vymyslet nějakou uvěřitelnější pohádku?

1 1
možnosti
Foto

P64e45t50r 10H15a72n62n52i27g

21. 3. 2018 20:15

Přece jenom odpovím. Z Vaší reakce pane Veverko, či B. Veverko je jasné, že nemáte vychování. Mluví se o někom se buďto o panu, paní atd nebo zkrácené křestní jméno a pak příjmení. Uvádění pouze příjmení působí nevychovaně. Navíc jsem Vám stokrát odpověděl, že pro pana A.B. Bartoše už je doba takovýchto demonstrací, na kterých se projevoval, tak jak popisujete, vzdálená a už se tak mnoho let neprojevuje. Ostatně v té době jsem jej neznal. Takovéto razantní projevy se objevovaly i na jiných demonstracích. Nikdo jiný, kromě pana Baroše za takováto slova nebyl odsouzen tak jako on. Tak už ho, prosím nechte na pokoji. Trpí za to dost. Nemůže najít v dnešní době ani manuální práci, on, který je skvělý literát, nikde nesmí publikovat. Byly mu zabaveny jeho autorské knížky i autorská práva k nim. Nechtějte po mě, abych se choval zbaběle. Právě těm, kteří trpí, ač třeba s jejich názory nesouhlasím, chci pomáhat. Byl bych moc vděčný, kdyby mu zde na iDnes dovolili psát blogy. To by byla demokracie. A pokud by tam byly věci, které odporují kodexu, tak by je smazali. To je jasné. Ale aby dostal alespoň příležitost se literárně moci projevovat.

2 1
možnosti
BV

1/3

>>Z Vaší reakce pane Veverko, či B. Veverko je jasné, že nemáte vychování. Mluví se o někom se buďto o panu, paní atd nebo zkrácené křestní jméno a pak příjmení. Uvádění pouze příjmení působí nevychovaně.<<

Kde uvádím pouze přímení? Příspěvek, na který reagujete (zcela nesmyslně zde, místo abyste reagoval do vlákna kam patří), jsem začal slovy >>Ale pane Hannigu - kde jste na to přišel, že...<<, když jsem psal o Adamovi Bartošovi, napsal jsem >>např. na to vyhrožování Adama Bartoše smrtí svým názorovým odpůrcům<< A pokud pak v textu napíšu >>Adam B. Bartoš (dále jen ABB)<< a dále používám jen to ABB - na tom se skutečně může "vozit" jen člověk, který nemá žádné věcné argumenty a snaží se "nahonit si body" na formálních záležitostech. A navíc zcela účelově, protože je zajímavé, že pokud se tohoto "prohřešku" dopustí diskutér, který s vámi souhlasí, nikdy na tento jeho "prohřešek" neupozorníte. Takže beru na vědomí, že jste si moc vědom toho, že vám došly argumenty a musíte si proto pomáhat takovýmito podpásovkami (a navíc, jak jsem ukázal, i já tyto formality ctím a pokud je vypustím, jen čistě kvůli zkrácení textu - např. v situaci, kdy "šetřím" každý znak, aby se příspěvek vešel do jednoho příspěvku a abych ho nemusel nastavovat ve vlákně. Takže, pane Hannigu, opět "trefa vedle". Opět vaše další odvádění pozornosti od merita věci, protože si jste moc dobře vědom toho, že skutečné argumenty vám chybí. Jak ukážu dále.

>>Navíc jsem Vám stokrát odpověděl, že pro pana A.B. Bartoše už je doba takovýchto demonstrací, na kterých se projevoval, tak jak popisujete, vzdálená a už se tak mnoho let neprojevuje.<<

Dva roky nejsou "mnoho let". A to, že mu někdo poradil, aby těmito projevy neprovokoval, mě rozhodně nemůže přesvědčit o tom, že by své neonacistické a rasistické názory opustil.

0 0
možnosti
BV

Paní Holotová - pokud nejste jako Hannig, zajisté odpovíte na ten můj podnět, kde vám ukazuji, jak jiní studenti naopak naprosto ostudně čtou Zemanovi předem připravené otázky - a "soudružka učitelka" jim dokonce těsně před tím připomíná, že "hlásit se může vždy jen jeden a že moc dobře vědí, jaké je jejich pořadí a na co se mají ptát". Pevně věřím, že nejste zbabělec jako Hannig (znám ho z diskusí už hodně dlouho a velmi dobře vím, o čem v tomto případě mluvím) - a vyjádříte se k tomu.

(Ten můj podnět naleznete o pár příspěvků níže, 1. příspěvek ve vlákně má čas 21.3.2018 12:39.)

0 2
možnosti
JH

K tomu jen tolik, že školy chodí na taková setkání v rámci výuky Občanské výchovy a při těchto hodinách si i připravují dopředu při hodině "občanky" otázky prezidentovi ČR. Jistě, že to zpracovávají ve třidě s učiteli.

1 1
možnosti
Foto

P84e39t12r 29H36a24n20n68i78g

21. 3. 2018 19:28

Paní Holotová, právě kvůli B. Veverkovi jsem pod svým blogy zamezil diskuzi. Jak je vidět a paní Vlková to nazývá tapetováním, tomuto člověku se postupně podaří zamezit diskuzi pod všemi články těch autorů, kteří nekorespondují s jeho viděním světa. Opravdu není věru času nazbyt se přenášet přes jeho sáhodlouhá a na pokračování zasahování do diskuzí. Doporučil jsem mu, když je tak literárně zdatný, aby přece napsal sám blogy. To by bylo fér. Ale on zřejmě nechce nosit kůži sám na trh. Pokud mi on na tuto mou repliku odpoví, tak už se z této diskuze stáhnu.

2 1
možnosti
BV

1/2

Ale pane Hannigu - kde jste na to přišel, že někde "zamezuji" diskutovat? Já zde naopak přináším mnoho témat, o kterých by diskutovat šlo. Nicméně pokud vy a vám podobní máte pocit, že váš názor je ten jen jeden jediný správný, je jasné, že se vám mé příspěvky nelíbí. A místo abyste odpověděl (např. na to vyhrožování Adama Bartoše smrtí svým názorovým odpůrcům - zaměřte se na část mezi 28:00 - 29:30 tohoto videa: https://www.youtube.com/watch?v=9IBx6d6_tmI - toho Adama Bartoše, který byl na 1. místě vaší ústecké kandidátky) se jen vymlouváte, že vám někdo "rozbíjí" diskusi. Ne - nikdo vám nic nerozbíjí - to jen vy a vám podobní se domníváte, že "diskuse" spočívá v pochlebování vašich názorových souputníků - a kdokoli, kdo se zeptá na něco, co vám není příjemné, vám "rozbíjí diskusi". Ale ve skutečnosti jste jen zbabělec, který neunese názor odlišný od vašeho - a proto jste pod všemi svými novými blogy diskuse zakázal. Vy, člověk, který tvrdí, že je pro "absolutní" svobodu slova - vy zakazujete diskutovat. Absolutní svoboda slova podle Hanniga zřejmě tedy spočívá v tom, když např. Adam Bartoš vyhrožuje názorovým odpůrcům smrtí - ale kdokoli, kdo by si dovolil nesouhlasit s Hannigem nebo poukazovat na jeho paktování s neonacisty, ten musí být umlčen. A aby to nevypadalo "špatně", "zdůvodníte" zákaz diskutovat pod svými blogy tím, že vám někdo rozbíjí diskusi. No, jste prostě pokrytec až na půdu. Opravdu jsem se zatím nesetkal s člověkem který by více "kázal vodu a pil víno". Dokažte, že vám jde o "absolutní svobodu slova" - a jako první krok udělejte to, že otevřete diskuse pod svými blogy. A nevymlouvejte se laskavě, že to "nemůžete" udělat. Jistě, pokud nesnesete odlišný názor, tak skutečně nemůžete. Váš problém.

1 1
možnosti
TV

a ten stejný názor mají všichni ti studenti ? Prezentujete to tak, jako by tomu tak bylo. Babiš ohrožuje demokracii, co si budeme nalhávat. Sice ne komunismem, ačkoliv byl STBákem, ale tím že vlastní mraky velkých firem získaných min. z nějaké části poněkud mafiánským způsobem.... a pak vlastnictví nemalého procenta českých medií politikem a tedy i významným vlicem na konzumenty médií ... to už je vrchol.

4 0
možnosti
JH

Ano, prezentuji tohle konkrétní vystoupení tak, jak probèhlo. Jiné události, vystoupení nebo stávky studentů v tomto článku nehodnotím.

2 0
možnosti
Foto

H45a86n79a 51V93l53k97o18v27á

21. 3. 2018 15:20

Pan Veverka tapetuje diskusi takovým způsobem že je dobře že už je vlastně pár dní za zenitem - kdyby to dělal v aktuálním čase, běžní diskutéři by zdrhli....

2 1
možnosti
JH

Máte pravdu, ti pohodoví už zdrhli :-/

1 1
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4285x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.