Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Po ztrátě pohraničních pevností by byl jakýkoliv odpor marný.

4 1
možnosti
ŠM

ono i s nimi, ale naši chlapi,co z hranic a pevností odešli,se za to styděli do konce života....(děda)

8 0
možnosti
JZ

Takovéto čečcháčkovské naříkání. Československo se rozpadlo samo 14. března, kdy se odtrhlo Slovensko. Druhý den Hitler obsadil bez boje České země. To byl zločin, ale nemá cenu jenom ze sebe dělat chudinky a přehlížet vlastní chyby. Viz vztah ke Slovensku, který Češi dlouhodobě neřešili. Pravda musí být řečena celá. A také Chamberlain tehdy prohlásil, ano dali jsme záruky Československu, ale to se samo rozpadlo a už neexistuje.

3 24
možnosti
JF

J43i24ř85í 16F46o87g67e90l

15. 3. 2018 9:23

Takže se neropadlo samo, ale rozbilo ho Slovensko za pomoci záda mu jistícího Hitlera.

15 0
možnosti
Foto

R^ za připomenutí[>-] A ,,něco navrch" : Kdyby lidé mohli milovat abstraktní představu eurostátu více než svůj domov, nemusela by jim být vnucována a dávno by takový útvar už vznikl.

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=648817

10 0
možnosti
SN

:-).........Od včera jsem čekal, zda se v radiu, nebo v televizi objeví zmínka o zahájení naší okupace. Nedočkal jsem se! Válku, jsem prožil, jako dítě, ale osvobození Rudou armádou, jako sedmileté dítě si pamatuji dobře.

Měli jsme statek, Rusové u nás nocovali. Důstojníci v pokoji, vojáci ve stodole na slámě u koní. Jsem z Vysočiny, v lese na kopci byla rozhledna a byla vidět hořící Vídeň. To z paměti nevymažete.

Dneska, když sleduji to přepisování dějin, je mi z toho zle. Vám velký dík za připomenutí! R^R^R^

26 1
možnosti
KT

Nebojte, Stando, zase nás osvobodí!

Zase u Vás budou nocovat, zase uvidíte hořící Vídeň!

4 13
možnosti
ML

Děkuji za článek R^

8 0
možnosti
MB

Já se řídím postoji Hradu, ten se vyslovuje k podstatnostem Nějaké ptákoviny nesleduje - Podobné k okupaci mlčí ! Podobně, spolehlivě mlčí vždy k výročí r. 1948, 1968. Věřím našemu panu prezidentovi, co zde zase otravujete ... [>-]

2 3
možnosti
MB

Díky za ty minusy, prosím, dejte mi jich ještě více. Pak to přepošlu Ovčáčkovi:-)

3 0
možnosti
AL

Máte pravdu.

Pane, Vy jste vlastenec.

Děkuji za článek.

Karma.

R^

15 1
možnosti
VS

Prezident k tomuto výročí ani nepípl. Je vidět, že není vlastenec.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.