Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes máme 25.5.2018 a již od víkendu víme, že A230, A234 získala BND v roce 1993 +- a předala jej Britům, USA, Švédům, Čechům, Francouzům ...

Anebo ARD, ZDF, FAZ lžou?:-)

0 0
možnosti

Železňakov byl jen ulhaný opilý ruský mužik s alkoholickou cirrhozou jater, který se na novičok jen vymlouval. Pokud nesouhlasíš, tak zkus vysvětlit patofyziologicky, jak mohou organofosfáty způsobit hepatitidu a cirhozu....je to nesmysl a píšeš blbosti;-)

1 0
možnosti
Foto

Čo keď to spôsobili podávané lieky? Skús niečo iné. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Mnohí sa hádali, že sa vyvíjal a vyrábal v Nukuse v Uzbekistane. Ja som tvrdil , že nie. tento pán tiež nezmieňuje Nukus.V blogu mám vymenované miesta, ktoré s ním mali čo dočinenia. :-)

https://greslik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654060

0 0
možnosti
Foto

Netrafil som článok.

0 0
možnosti

Zamestnani kremlobota je tezke. Plat - nic moc, a vite co to da namahy alespon trochu podlomit ty padne dukazy? Mayova to rekla. Nicki rekla, ze to tak samozrejme je, ze ona to rika uz dlouho. Merkelova rekla, ze Mayove a Nicki veri. Makron sice puvodne rekl ze je to blbost, ale ted ze uz taky veri. Stoltenberk rika, ze se o slovech Mayove neda pochybovat, ale zatim ze nebyl pozadan o aktivaci clanku 5, takze z toho nemuze jeste vyvodit zadne dusledky.

A do toho pan Greslik se vsemi temi chemickymi vzorci. C3H4Cl2PO3F2N je z nich ten nejjednodussi, s nejjednodussi strukturou. Kupodivu, ty cyklicke se daji objevit snaze Methyl methylphosphonofluoridate je pry Novicok 7. Prvni citace "Interaction between phosphorus pentafluoride and phosphorus trifluoride and trialkyl phosphites. D. H. Brown, K. D. Crosbie, G. W. Fraser, D. W. A. Sharp , J. Chem. Soc. A , 1969 , 872"

Ja bych jen hloupe... k cemu ti Rusi potrebovali tech 200 vedcu? Ale co, on na to uz urcite ma nejakou odpoved, dolozi ji v rustine a ja to budu muset zase lustit. Z osobniho hlediska musim priznat, ze by to mohl byt Putin, ale ... kremlobot. Asi s tim seknu.

0 1
možnosti
Foto

Kupodivu Novičok-7 nie je chemická látka, ale chemická zbraň pozostávajúca z dvoch látok, ktoré vo výsledku vytvoria A-230. Nestrápňujte sa. ;-)

0 0
možnosti

Nekde (teda spise leckde) psali:

As recently as 2016 Dr Robin Black, Head of the Detection Laboratory at the UK’s only chemical weapons facility at Porton Down, a former colleague of Dr David Kelly, published in an extremely prestigious scientific journal that the evidence for the existence of Novichoks was scant and their composition unknown. In recent years, there has been much speculation that a fourth generation of nerve agents, ‘Novichoks’ (newcomer), was developed in Russia, beginning in the 1970s as part of the ‘Foliant’ programme, with the aim of finding agents that would compromise defensive countermeasures. Information on these compounds has been sparse in the public domain, mostly originating from a dissident Russian military chemist, Vil Mirzayanov. No independent confirmation of the structures or the properties of such compounds has been published. (Black, 2016)

Volne prelozeno:

... v roce 2016 doktor Robin Black, vedoucí detekčního laboratoří v jediném britském zařízení pro chemické zbraně v Portonu Down, bývalý kolega dr. Davida Kellyho, vydal v mimořádně prestižním vědeckém časopise, že důkazy o existenci Novichoků byly nedostatečné a jejich složení není známo. V posledních letech se hodně spekuluje, že čtvrtá generace nervových agentů, Novichoks, byla v Rusku vytvořena v 70. letech jako součást programu "Foliant", s cílem nalézt agenty, které by kompromitovaly obranné protiopatření. Informace o těchto látkách jsou ve veřejném sektoru řídké, většinou pocházejí od disidentského ruského Vilrema Mirzayanova. Nebylo publikováno žádné nezávislé potvrzení struktur nebo vlastností takových sloučenin.

No a Vy jste z neho behem par minut udelal vola. Ani nevim proc to tak tezce nesu. Dnes uz jiste souhlasi s vami (nebo tam uz nepracuje).

2 0
možnosti
Foto

Vzhľadom na to je ruská reakcia viac, ako zaujímavá. Namiesto tvrdenia, že nikdy nič také nemali, tvrdia, že to zlikviidovali a asi to bolo vyrobené inde. Asi nie sú až takí idoti, že by si mysleli, že im niekto zožerie popretie existencie toho projektu. ;-)

0 0
možnosti

Pane Grešliku,

vy jste týpek co zapře nos mezi svými očimi. Navzdory vašemu suverénnímu tvrzení výzkumné a výrobní zařízení sloužící k vývoji chemických zbraní v Nukusu v Uzbekistanu existovalo.

Po zadání do google Novichok se hned v prvním odkazu dozvíte:

"Stephanie Fitzpatrick, an American geopolitical consultant, has claimed that Novichok agents were produced at the Chemical Research Institute in Nukus, Soviet Uzbekistan,[19] and The New York Times has reported that U.S. officials said the site was the major research and testing site for Novichok agents....Since its independence in 1991, Uzbekistan has been working with the government of the United States to dismantle and decontaminate the sites where the Novichok agents and other chemical weapons were tested and developed.[19][21] Between 1999[24] and 2002 the United States Department of Defense dismantled the major research and testing site for Novichok at the Chemical Research Institute in Nukus, under a $6 million Cooperative Threat Reduction program"

Takže více zdrojů uvádí hlavní výrobní zařízení v Uzbekistánu a to že ho ho demontovalo Americké ministerstvo obrany!!

Ale to není jediný zdroj:

Už v roce 2005 vydaná encyklopedie "Weapons of Mass Destruction uvádí:

"According Mirzayanov, the Chemical Research Institute, located in Nukus, Uzbekistan, was a major research and testing side for Novichok....The Nukus facility was built in 1986 to produce small batches of novichok agents for testing in binary weapons.....the Uzbek government is working closely with United States to dismantle and decontaminate chemical weapons testing facilities within their border."

Tak tolik k tomu neexistujícímu výrobnímu zařízení v Uzbekistánu. Existovalo a výrobní technologii demontovalo Americké ministerstvo obrany- kam bylo odvezeno se sice neuvádí ale typnul bych si , že skončilo v nějakém výzkumném zařízení americké armády.

2 0
možnosti

Pane Grešliku,

vy jste týpek co zapře nos mezi svýma očima, Vaše tvrzeni, Mizrajanov nebyl chemik se opět nezaklédá na pravdě a opět vás usvědčí první odkaz v Googlu.

"Vil Mirzayanov is a Volga Tatar chemist who now lives in the United States.....He was head of a counter-intelligence department that performed measurements outside the chemical weapons facilities to make sure that foreign spies could not detect any traces of production."

Takže Mirzayanov je chemik!

Pane Grešliku

v diskuzi jste se holedbal, že víte jak Britové poznali o jaký jed se jedná. Nicméně vaše odůvodnění lze nejlépe charakterizovat árií z Netopýra:

To je směšné, cha – cha – cha,

tuze směšné, cha – cha – cha,

odpusťte mi, cha – cha – cha,

že se směji vám.

1 0
možnosti
Foto

Ještě tak zbývá vyřešit otázku, jak to, že toho bývalého agenta tak špatně Britové hlídali, že se o místě jeho pobytu mohl někdo něco podstatného zjistit. A také proč Britové odmítají spolupracovat na vyřešení případu s Brity, když obětí byla rovněž ruská občanka.

Jinak Britové jsou na hlavu padlí, protože jsou zaujatí. Za každým stromem vidí Putina,

0 2
možnosti
Foto

Identifikovali látku a po Rusoch chcú vedieť, jak sa do Británie dostala. Rusi chcú robiť rozbory. Načo? Veď už podľa symptómov majú jasno. Takže kalia vodu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 23,86
  • Průměrná čtenost 1058x
Amatérsky záujemca o históriu, (aktuálne pasívny) modelár, človek hľadajúci súvislosti a snažiaci sa dať udalosti do širšieho kontextu.

Seznam rubrik