Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych to asi takhle nezobecňovala. Pochválit, poplácat po rameni a "oslavit" dobře odvedenou práci umí lidé různých profesí. Proč ne, zaslouží si to. Že se jejich "sláva" nedostane až do médií, to je jiná věc. Prostě šikovný zedník, vynikající cukrář, švadlena nebo kadeřnice nejsou celebrity, které by zvýšily sledovanost pořadů typu VIP zprávy nebo Top Star.

Na druhou stranu se o neobyčejných lidech "obyčejných" profesí můžeme dozvědět z různých dokumentů, které sleduje jen malé procento diváků (škoda). Kdo se dívá jen na samé gala večery, předávání cen, přehlídky ze života celebrit apod., nabyde snadno dojmu, že umělci, hvězdy i hvězdičky jsou namyšlení a chovají se afektovaně. Určitě ne všichni.

Na slavnostním předávání cen se, předpokládám, všichni chovají slavnostně či trochu nadneseně. Je to výjimečná příležitost, tak proč si trochu nezaoslavovat? To že se osoby veřejně angažované též vysloví k nějakému žhavému tématu, se jaksi čeká. Otázka je, jestli to umí udělat vkusně a inteligentně.

3 0
možnosti
AL

Názor médii - Zeman útočí na Českou televizi a demokracii.

Názor pražské kulturní fronty - Zeman útočí na Českou televizi a demokracii.

Názor občanů - Zeman kritizuje ČT a kulturní fronta opět útočí na prezidenta.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bodejť by nebránili ČT, která je tak štědře a neprůhledně živí. Odkud na to vlastně ta ČT bere?

0 0
možnosti
AL

A já viděl video z ČT dvě, podstatně mladší, kde se také kulturní fronta setkala a tentokrát bojovali za za svou socialistickou vlast a přátelství se Sovětským svazem. A plamenně tvrdili, že si republiku rozbít nedají.

Je jiná doba, ale mnoho stejných uměleckých obličejů a jejich potomků v té samé ČT.

Bodejť by nebojovali za ČT, která je živí.

:-)

1 0
možnosti
LB

Sedmnáctého května tomu bude 101 let, co více než dvě stovky spisovatelů, novinářů, výtvarníků, vědců atp. podepsaly Manifest českých spisovatelů, který žádal české poslance, aby podporovali práva našeho národa. Autorem tohoto veřejného prohlášení byl tehdejší ředitel činohry Národního divadla Jaroslav Kvapil.

Není to snad přímo povinnost veřejně známých lidí se angažovat i politicky? Co víc by je mělo zajímat, než palčivé problémy současné společnosti? Kdo by měl být oním "svědomím národa"?

Angažovanost umělců není českým specifikem, stačí si připomenout Marlene Dietrichovou, která za druhé světové války vstoupila do armády a s mnoha dalšími umělci vystupovala u spojeneckých bojových útvarů. Nebo Jane Fondová, protestující proti válce ve Vietnamu, či herec Ronald Reagan, jenž to dotáhl až na prezidenta USA, etc. etc.

Jestliže naši umělci mají důvodné obavy o svobodu médií, proč by neměli mít právo na to své publikum upozornit? Važme si toho, že tu možnost mají, ona to vůbec není samozřejmost.

7 0
možnosti
LH

Jane Fond :-)))), jo to si pamatuji......

1 0
možnosti
AL

Nikdo neumí sám sebe tak oslavovat jako herci

-----------------------------------------------------------------------------------------

Výstižný nadpis. Snad se neurazí i jiní zdejší vaši kolegové, co se cítí být tak často také umělci, čili členové staronové kulturní fronty.

Karmu jsem už dal, ale nepopřál jsem vám nádherný den, což teď činím.

Čeština je nádherná řeč.

:-)

0 0
možnosti
Foto

I já Vám přeji příjemný den.:-)

1 0
možnosti
VS

Ono jde hlavně o to, proti komu se ti herci vyjadřovali, že? Nebo jste napsala podobnou kritiku i když se paní Bohdalová po volbách cicmala s ing.Zemanem?

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Studený. Jestli jste můj blog přečetl celý, pak jste si musel všimnout, že právě vůbec není o politice. Proto mi z diváckého hlediska nesejde na tom, proti komu se vymezovali. Jde o to, jak odpovídám i jinému debatérovi, že prostor pro vyjádření svých názorů je na ČT 24 celý den a je i umělci hojně využívaný. A tam si můžu zvolit, jestli si chci jejich myšlenky poslechnout. Ale pokud k hlásání svých názorů zvolí galavečer, od kterého čeká divák poctu kinematografii, pak se jedná o zneužití vysílacího času a divák je použit jako rukojmí.

A s kým se celebrity celují, je mi na mou duši úplně jedno.:-)

0 0
možnosti
TH

Herci a sportovci mají různé ceny proto, že jsou známí. Také mně přijde, že se občas jedná až o nekritické narcistické zbožšťování, ale přesto by mne sledovat třeba zedníka roku nikdo nedonutil.

Když oni z nich něco výjimečného dost často dělají novináři. Poslouchal jsem rozhovor s paní, která sepsala kuchařske recepty známých umělců (myslím, že se to jmenovalo Když můzy vaří) a ona se úplně rozplývala nad tím, že když Dagmar Pecková pekla třináctihodinovou kachnu, tak ona, kterou známe z těch nejvznešenějších poloh, považte, vstala v pět ráno, aby zvýšila teplotu z celonočních devadesáti na stodvacet a poté si tedy šla opět lehnout. Vůbec nevím, proč by to paní Pecková, která je kromě jiného také normální ženská, neměla zvládnout.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, krásně jste mě pobavil!:-) Na zedníka roku bych si snad i natáhla budíka.;-D

Já herecké ceny sleduji ráda. Třeba Thálii za divadelní výkony si nikdy nenechám ujít. Jen nechci, aby mě tahali do politiky i ve chvíli, kdy je jí už dlouho všude plno, kdy ji mám plné zuby a chci si odpočinout u něčeho noblesního, kulturního. Prostor pro vyjádření názorů je na ČT 24 celý den. A je právě i umělci hojně využívaný. A to je v pořádku, protože tam to patří. Tam ano.

0 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, neuvěřitelně podporujete atmosféru a uvažování, které se táhne jako smutný bod bajkami a literaturou v tichém konstatování, že závist a malost nelze přebít věky.

Prosila bych nepokrytectví. Už Vás opravdu vidím, jak se soustředíte na regionální zprávy regionálních televizí a jejich reportáže o oslavách obyčejných výročí lidí z nějaké vsi... normální člověk si práce těch okolo váží.... a jak tomuhle dáváte zásadní a pravidelnou přednost před přecvaknutím na ten samozřejmý hlavní kanál a očekávané šou. Zřejmě ne, když o tom píšete, co tam bylo.

A tak škrtněme - Moliéra, toho určitě, a především veškeré snahy českého obrozeneckého divadla, vzala bych si na paškál i toho slepého Mareše, a divadla roku 89...Diivadlo, média, má přece odjakživa rychlejší schopnost než písmo, divadlo je větší fenomén s mnohem rychlejším a okamžitým dopadem než vynález písma, a tedy proklamace myšlenek je touhle cestou normální. Herci a divadlo jsou odjakživa ti, co využívají - za domnělé strašně velikánské peníze, které jim lidi v jalových představách závidí - promluvit z pódia a využít prostor, podmínky a dar mluvit. Já nemám nic proti tomu, když se toho ujmou zedníci, neb mají lešení... zasaďte se o to a já Vám pomůžu.

8 4
možnosti
LH

Spíše než využívají použil bych slovo zneužívají

1 0
možnosti
DK

Samochvála smrdí....Myslím, že spousta velmi chytrých, slušných a pracovitých lidí žije bez potlesku a k životu nepotřebují bulvár, sošky a róby, ale mají především v sobě tepající a laskavé srdce...

2 0
možnosti
MV

Hlavně to laskavé srdce... A řemeslníci od filmu často svým uměním dokážou laskavost rozdávat. Stejně jako mlekar dobrým tvarohem, sadar košem dobrých jablek nebo pilot letadla tím, že vás včas dopravi na místo určení... herci a další od filmu hodnotili svoji roční práci a vyjádřili své názory k současné situaci u nás i na Slovensku. Že by se nějak extra chválili jsem si nevšiml.

3 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,99
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik