Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KU

No však prodavačka v Lídlu má o dost náročnější profesi. Klidně si to zkuste vyměnit.

9 4
možnosti
RV

Vedoucí katedry na VŠE učí počítat?

Tejpujete otevřenou zlomeninu?

Jaj.

3 1
možnosti
MK

znáte slovní spojení "umělecká licence"?

1 0
možnosti
KS

K79a38r28e59l 31S65t82i13x

7. 3. 2018 13:00

A mohla byste poopravit ty nepřesnosti? Nedostali jste přidáno za 6 let 250 korun. To za prvé. To je jen rozdíl dle tabulek oproti nižší platové třídě, přidáno dostali učitelé několikrát a jak přiznáváte kousek níže, naposledy dokonce 15%.

Ano, můžete jít prodávat do Lidlu, ale nebojte, ony ty prodejny se nebudou rozšiřovat tím tempem, že najednou budou za pokladnou všichni učitelé. I Lidl ví, že neuživí prodejnu na každém rohu. Navíc nevím, jestli učitelé (přece jen - a to bez závisti - zvyklí na trochu jiné pracovní tempo) budou ochotni dělat o víkendech, dělat dvanáctihodinové směny, nemít desetiminutovou pauzu každých 45 minut, atd.

Navíc hmotná zodpovědnost na zádech, to není žádná sranda. Lidi se na vás koukají jako na exota, když zazní "pokladna šest prosí storno" a oni musí čekat ve frontě.

Chápu, že byste si představovali dvojnásobnou výplatu. I bych vám ji přál. Ale upřímně, jestli učíte stejným způsobem, jako jste psala tento článek (tedy jednostranně, bez ověření faktů, s faktickými omyly, demagogicky) tak je ta mzda ještě vysoká, to vám potvrdí každý prodavač v Lidlu, který svoji chybu a manko splácí třeba několik měsíců.

12 4
možnosti
MJ

Škoda, že si učitelé neumějí spočítat, kolik dostávají plat na jednu skutečně odpracovanou hodinu (tedy rovných 60 minut, nikoli jen 45!) z roční mzdy - to vše bez školních přestávek, prázdnin a ředitelského volna. Pak by totiž zjistili, že mají jeden z nejvyšších průměrných hodinových platů v ČR a to se přitom nepředřou.

Nechápu proč tedy učitelé nejdou opravdu dělat do Lidlu - oni by brzo zjistili, že tam musej opravdu tvrdě makat a přesčasy nemaj placený a musej pracovat s penězi a poslouchat naštvané zákazníky a pracovat od brzkých ranních hodin, nebo do pozdních večerních. To by se jim určitě nelíbilo, to si radši budou brát jako rukojmí žáky a vyhrožovat, že když odejdou, nebude je mít kdo učit.;-O

12 6
možnosti
KK

učitelka MŠ 12 dní studijního volna ve školním roce, většinou samozřejmě dovolená navíc :-)

0 0
možnosti
JS

J34a48n 63S24u37c13h25ý

7. 3. 2018 9:27

Tak si probereme důvody, proč lidi šli učit

1) nevyšla žádná jiná škola: Takhle vypadala většina mladých učitelek, co jsem potkal, když už nevyšlo nic, tak aspoŇ učit, motivace žádná, bez příručky pro učitele by ani neodvykládaly, nějak prolezly a nějak přežívají

2) Nadšenec: Málokdo je ale skutečně nadšený do učení, potkal jsem učitele, kteří byli nadšeni svým oborem a přestože třeba učili "jen" na střední a ne na VŠ, tak se dali nazvat odborníky. Jejich problém ale je, že často nedovedou učit. Každopádně od nich se alespoň pro chápavější žáky dá něco pochytit

3) Pedagogičtí mi(ni)mové:Lidé, kteří udělali vysokou (ideálně na červený diplom), často i doktorské, ale jsou zničeni systémem, kdy si akorát umí nalejt definice do hlavy a pak je zase vyzvracet v nezměněné podobě, jakékoli praktické věci se bojí jak čert kříže, protože by se zjistilo, jak jsou nepoužitelní...ti schopnější a průbojnější zůstanou teoretické nesmysly vyžadovat na VŠ, ti méně schopní na středních...

Tak a jak s tímhle chcete kvalitně vyučovat? Celé školství se odtrhlo od reality, vyučuje se něco, protože je to v knížce, ne protože to je potřeba, místo, aby se vyučovalo komplexně a v souvislostech, učí se nesourodý seznam faktů...zažil jsem 6 učitelek dějepisu, jediná to dovedla podat tak, že se vykašlala na knížku a odvykládala české dějiny v kontextu těch evropských tak, aby to bylo jako celek pochopitelné, ne na naučení se a vyzvracení něčeho slovo od slova.

Zasdlouží si učitelé tedy vyšší platy? Ano...Ale předtím by se mělo 70% učitelů vyrazit, odborné věci (matematiku, fyziku, chemii, IT, jazyky...) nechat učit odborníky z oboru, na zbytek nechat pouze ty nejlepší pedagogy a těm platit...

4 6
možnosti
Foto

To je opravdu smutné

Super článeček R^

4 6
možnosti
MP

Toto není jenom ve školství.

I v nadnárodní DE firmě. Lidé pracující v kanceláři mají o celých 2500kc hrubého v průměru více něž ti na dílně kde jsou i nekvalifikovaní. Tam se požaduje vyučení a nebo střední škola.

Většinou jsou u nás THP VŠ. No do důchodu to nesrovnám. A jako důchodce budu mít i nižší důchod.

Známá si to spočítala vyprdla na školu záchranáře s titulem Bc.,když vyděla ty peníze nástupní. Teď dělá na směny i prodloužené a má o 33% víc peněz.

2 2
možnosti
PV

Tak jsem si přečetl výplod autorky a pochopil jsem, že ani vysoká škola není zárukou vzdělání - víte - nehodlám porovnávat kdo má jakou školu a také nic nevím o práci učitele, ale věřte mi, že prodavačky všeobecně se na svou výplatu skutečně nadřou - není nic neobvyklé nad dvanácti hodinovou směnou a ty prachy jsou skutečně vydřené !!

Ono je sice hezké srovnávat kdo má jaký plat , ale věřte mi , že z toho Lidlu by jste hodně brzo zdrhala zpět do školství !!

12 3
možnosti
EK

Co kdyby jsme se podívali na velikost výdělku z pohledu, kolik člověk vydělá v lidlu a školství za jednu minutu a pak by jsme menší minutový výdělek srovnali s tím silnějším v procentech ? Tipuji že lidl, by byl ten ze kterého by vycházelo procentuelní srovnání.

0 3
možnosti
IJ

Já vůbec nechápu, proč jste tedy šla na pajdák. Asi, že to bylo úplně nejjednodušší.

9 3
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik