Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

...líbilo se mi přirovnání o tom, jak pejsek a kočička pekli dort. Ačkoli do něj dávali jenom dobroty, každý samozřejmě ty svoje, výsledek nestál za nic. A zkušenosti s inkluzí prozatím ukazují výsledek tentýž...., i když výjimka může být, ale ta pak jen potvrzuje pravidlo !!! [>-]

5 0
možnosti
Foto

H52a60n80a 75V72l17k81o56v42á

26. 2. 2018 13:30

Romové jsou u nás diskriminováni. Pozitivně. Nejen že už se jim téměř nesmí dávat diagnózy v PPP aby náhodou neskončili ve Speciální a praktické škole, ale pro ty, kteří projeví jen minimální zájem o vzdělání je spousta pomocných a podpůrných programů.

Zvláštní je, že většina se hlásí na obor Sociální práce na střední školu.

Jednoho takového absolventa zaměstnává právě Speciální škola jako asistenta....Tento člověk ve svých padesáti letech absolvoval uvedenou střední školu přestože - dle vlastních slov - "moc neumí s počítačem" a když dostane za úkol překopírovat dětem pracovní listy, požádá kolegyni slovy "budeme si pomáhat"....

Jinak bydlím na docela slušné adrese a za sousedy na patře mám kromě dvou stařenek taky mladou vietnamskou rodinu. Nevšimla jsem si že by s tím měl kdokoli v domě problém.

12 0
možnosti
RC

tak my jsme problem s Vietnamci v dome meli - udelali si z bytu skladiste zbozi pro svuj stanek. Vcetne pyrotechniky...

0 0
možnosti
PK

Ano, přiznávám, že postupem doby a vývojem událostí se stávám vůči romské populaci dosti nepřejícím občanem, rasisimus to ovšem ještě není.

2 0
možnosti
RC

Ackoliv dokazu chapat a akceptovat Vasi averzi, nechapu, jak muzete tvrdit, ze to neni rasismu.

1 0
možnosti
RC

Pani Bednarova, aspon si tu zpravu prectete, pokud umite anglicky. Link jsem v diskuzi daval.

0 0
možnosti
JR

J88a19n 35R39i45c50h36t98e87r

26. 2. 2018 12:04

Znáte osobně někoho, kdo by bránil romským dětem vzorně se učit a stát se premianty třídy? Já ne...ale zdá se, že Amnesty International ano.

16 1
možnosti
RC

kydate hnuj pekne, ale AI vychazi z vladni zpravy. Takze NASE vlada to tvrdi.

0 11
možnosti
MP

Tak u té tzv. romské otázky bych se v souladu s jinou aktivistickou tezí Amnesty International zeptal, jak přesně definují, kdo je to Rom. Pokud řeknou, že ten, kdo to o sobě prohlásí, tak na to by se odpovědělo, že takových lidí je u nás minimum, takže u nás prakticky nejsou, v případě jakéhokoliv jiného pokusu o vymezení daného etnika bych AI obvinil z rasismu, protože se pokouší členit lidi podle rasy, což je naprosto nepřípustné, a tím by byla celá věc odbyta...

3 0
možnosti
MN

Já bych ocenil, kdyby se lidé naučili být upřímní a říct prostě "nemám rád cigoše". Nedávno sem v hospodě slyšel chlápka, který než se dostal k tomu, že nesnáší čmoudy, tak 20 minut vyprávěl jak moc má rád Vietnamce a Ukrajince...

Pokud všichni posloucháme a čteme furt dokola, jak jsme ukrutně tolerantní k Vietnamcům a Ukrajincům, tak je to děsivá ztráta času. Dělat místo těch keců něco produktivního, tak by ČR hospodářsky dohnala Švýcarsko :-P

1 0
možnosti
Foto

Kdyby byli Češi rasisté, nevraceli by se k nám naši nepřizpůsobiví občané zpět ze zemí, které jsou echt protirasistické, tedy z Anglie a Kanady a zůstali by tam, kde je ta správná demokracie.

Jenomže i tyto vyspělé země hlásají, že bez práce nejsou koláče, tedy zapojily naše bývalé spoluobčany do pracovního procesu. Ne sociální dávky a volný život, ale každodenní prací dobývání chleba svého vezdejšího.

A tak, jako mávnutím kouzelného proutku se změnilo mínění o bývalé vlasti a přišel návrat zpět do země zaslíbené, kde míti se dobře, neznamená pracovat, ale vědět, jak si poradit, kam zaklepat a kde udělat dusno, aby zase bylo dobře.:-)

19 0
možnosti
RC

ta zprava fakt nekonstatuje, ze jsou Cesi raiste. Rika to o "nekterych" clenech vlady.

1 2
možnosti
RC

BTW, zajimalo by mne, jak jste prisel na toto:

"Vždyť většina Čechů nemá žádný problém s tím, když k nám přicházejí a získávají u nás azyl lidé z Vietnamu, Ukrajiny či Běloruska. Ale mají prostě na základě toho, co se dozvídají ze zpráv z Německa, Itálie či Francie, určité obavy z toho, aby k nám ve velké míře přicházeli uprchlíci z Blízkého východu či severní Afriky."

Podle pruzkumu (mam odkaz na starsi), lide problem s Vietnamci a Ukrajinci maji - vetsinove je totiz nechteji za sousedy.

https://www.novinky.cz/domaci/334164-cesi-se-vic-oteviraji-vietnamcum-a-cinanum-vztah-k-romum-stale-nejhorsi.html

1 3
možnosti
JN

Cituji z toho vašeho odkazu:

Asi dvě pětiny české populace by bez problémů vnímaly sousedství Srbů (44 %), Rusů (41 %), Vietnamců (40 %), Indů (38 %), Číňanů (37 %) a Ukrajinců (37 %). Ještě méně vstřícně jsou českými občany vnímáni Arabové (21 % lidí by je bez problémů přijalo za sousedy), Čečenci (19 %) a Afghánci (18 %).

Jak každý názorně vidí, je to dvojnásobně větší číslo než v případě Arabů, přičemž např. těch 40% v případě Vietnamců bych neviděl jako důkaz nevraživosti vůči nim(ono je logické, že převážná většina lidí bude raději preferovat souseda českého).

2 1
možnosti
MK

R^ Opak je pravdou. Pokrytecké známkování má jednu zásadní chybu, když AI rozhodně nevystupuje proti nenávistné a násilí propagující islámské ideologii. Islám je jen jeden, protože nikde na světě ještě nebyla prezentována taková verze, která by zneplatnila všechny nenávistné téze namířené proti nevěřícím a jinověrcům.

A proto právě Amnesty International je nábožensko-rasistická organizace, která napomáhá šíření této nepřijatelné ideologie.

2 1
možnosti
RC

videl jste tu zpravu aspon z rychliku?

Cituji pro Egypt:

WOMEN’S RIGHTS: Women and girls continued to face inadequate protection from sexual and gender-based violence, as well as gender discrimination in law and practice.

FREEDOM OF RELIGION AND BELIEF: The authorities continued to violate the right to freedom of religion by discriminating against Christians.

Obdobne veci najdete pro jine islamske zeme.

1 1
možnosti
  • Počet článků 1586
  • Celková karma 40,01
  • Průměrná čtenost 3233x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik