Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím. Jen bych dodal toliko. Kde skončila (pokud vůbec někdy začala) svoboda a demokracie? Podle řady průzkumů se názor obyvatel na setrvání v EU sice různí, tuším od 55% až po víc jak 80% pro odchod, nicméně zájem politiků, tedy "těch nejlepších z nás, těch nejchytřejších a nejinformovanějších" je za každou cenu v EU setrvat a diskusi o tom nepřipustit. Je to tedy názor politiků, zdaleka ne všech a menšinový názor voličů. Kde tedy sakra je demokracie, kde tedy sakra je svoboda? (pokud někdy nějaká byla) Já v tom vidím pouze diktát menšiny. Nic víc, nic míň.

Co se týká podpory vlády komunisty, to už asi nemá cenu řešit. ČSSD má ke komunistům blízko a s "vládnutím" s nimi mají zkušenosti. Premiérem je estébák, tedy komunistický poskok. ANO je na vrcholných postech také prolezlá řadou bývalých estébáků, zrovna tak jako Agrofert.

Položme tedy otázku jinak. Kdo jsou voloči Agrofertu, promiňte ANO a šéfa firmy zvané česká Republika, toužící po návratu ke starým praktikám?

0 0
možnosti

máme zastupitelskou demokracii, kde si národ vybere ty, které pokládá za tak dobré odborníky , aby tito zvolení lidé řešili ty problémy, kterým národ nerozumí.............tohle si ovšem uvědomí jen ti hodně moudří jedinci z národa...ti ostatní volají po přímé demokracii.........a to i v těch případech,kde o vedení státu nemají potuchy.......

položme si otázku i jinak..proč lidé neznalí, mluví vždy do všeho? a nejvíce do toho, čemu nerozumí, a své nepochopení zahalují do smrště dehonestujících výrazů, polopravd a přehánění.......

2 0
možnosti

J80a41n 88H88y83n50e81k

23. 2. 2018 7:56

Občané, respektive voliči volili tak, jak volili. Občané jsou unaveni stálým blábolením politiků. Je jim vcelku, kdo jim vládne, oni chtějí prosperitu a hlavně sociální jistoty. Nějaké bláboly politiků, že jedna strana je fašistická, druhá extremistická, to už je bráno jako folklor našich politiků. Oni se stejně v kuloárech domluví a každý dostane to své. Je to prostě divadlo. Vyjádření STAN, ODS, TOP09 a lidovců, že KSČM chce jít na východ je nesmysl a lež. Tyto strany se právě chovají tak, že se dostáváme na tzv. pomyslný východ. KSČM nikdy neprohlásila, že nechce být ve společnosti západoevropské kultury. Jinak pánové z tzv. demokratického bloku, nevím proč se tak nazývají, by si měly uvědomit, že jít na východ, by znamenalo Ukrajina-ta je korupční právě s fašistickými rysy, nebo snad Rusko? Vždyť to je dnes kapitalistický stát a kapitalismus je tam tvrdší než u nás. Tak co nás tímto tito tzv. demokraté straší? Lidé jsou naštvaní právě ne z toho, že někam patříme, ale z toho co nám předvádí EU a NATO. Že nejsme prakticky schopni něco ovlivnit. Včera jsem poslouchal pana Fischera , neúspěšného kandidáta na prezidenta a ctícího se usadit v Senátu. Diplomatické řečičky, bez konkrétních návrhů, stále chce jen něco hodnotit, aby pak jako se něco přijalo. My přece všichni víme , kde jsou problémy a on by to měl vědět nejvíce , jako politik. Nebo bude po celou dobu v Senátu něco přehodnocovat? To je dost malý úkol.

2 0
možnosti

J50a77n 75B47u92r19i49a72n

23. 2. 2018 9:42

Zásadní rozdíl mezi východem a západem dnes není v tom, že někde je kapitalismus a někde socialismus, ale v chápání práva, jeho dodržování a vynucování.

0 0
možnosti

J67a85n 54B33u68r24i94a52n

23. 2. 2018 7:10

IMHO je chyba se ptát, jestli jsou komunisté lepší než jiná strana. Komunistická ideologie je totiž postavena na třídním boji, kdy jedna třída i za použití násilí potlačí jiné třídy společnosti.

Takže otázka z nadpisu je nesmyslná, protože obě dvě strany jsou pro demokracii nepřijatelné.

1 0
možnosti

otázkou je jaký druh násilí používá ta první třída proti té utlačované..........viz desítky povstání lidu, který již neunesl, jak ho jeho vládnoucí třída vykořisťovala.......a to se učí již i na ZDŠ v dějepise......

0 0
možnosti

Vždyť to řekli dobře, že je "ANO neodmítlo", protože ANO = Andrej Babiš. V této straně neexistuje nic proti vůli předsedy / majitele (strana mu dluží desítky milionů, on fakticky vlastní majetek, který strana užívá, a to dokonce i logo a webové stránky). On má konečné slovo. Pokud si tedy s ním funkcionáři ČSSD notovali, notovali si tedy s celou stranou. Jinak ale víceméně souhlas - KSČM je stejný problém jako SPD, v obou případech se jedná o extrémistické strany, kterým je liberální demokracie cizí. Obě svým způsobem podkopávají nejenom naše demokratické zřízení, ale také orientaci na Západ. Proto je třeba pokrytecké, pokud ministři Pelikán či Stropnický dávají ostentativně najevo, jak jim vadí pouze SPD. Asi k tomu dostali stranické povolení. Pro Babiše jsou tyto strany zjevně přijatelné obě, protože ani ANO není demokratická strana. Vzniká nám tu úplně nový režim, u něhož stále více hrozí, že to už nebude liberální demokracie. Více se to bude podoba "suverénní" či "řízené demokracii" po ruském vzoru. Dokonce tu i nadále budou fungovat nezávislé opoziční strany, které budou demokratické, ale jejich vliv bude systematicky marginalizován. Vedle dominantního ANO (analogie k Jednotnému Rusku) tu bude mít svůj vliv SPD (analogie k Žirinovskému Liberální straně Ruska) i KSČM (analogie ke Zjuganovovým komunistům). Možná bude součástí tohoto bloku i ČSSD (analogie k Levičevově Spravedlivému Rusku). A pak tu bude ten trpěný zbytek. Jeho představitelé budou mít ztížený přístup do všech médií, budou soustavně kriminalizováni, bude jim zabraňováno kandidovat. Důležitou ideologií bude pořádek a efektivita (řídit stát jako firmu). Kdo s tím nebude souhlasit, bude automaticky podezřelý. Čeká nás tedy nemilá budoucnost.

0 0
možnosti

každý moudrý majitel firmy zaměstnává mladé talenty a vždy si vyslechne jejich rady a názory a ty dává do širších souvislostí...........

a to je druh demokracie.........ale i opak je pravdou, takový Grundig sice zaměstnával tyto talenty ale nedal na jejich rady, a tak zkrachoval..........

0 0
možnosti

KSČ a SPD jsou obě komunistické strany - SPD je možná více nebezpečnější, protože má komunistický program, komunistické vedení i chování skryté pod rouškou demokracie. ANO jsou komunisti light.

2 5
možnosti

...je mi jedno kdo ho podpoří hlavně ať už makaj...!

1 5
možnosti

Téhle vládě podpory netřeba, leda že by si lhář a podvodník zametl před svým prahem...

2 1
možnosti

Volba mezi KSČM a SPD je totéž jako volit mezi Ďáblem a Belzebubem.

9 5
možnosti

Ano i Václav Havel by to jistě podpořil, protože v ODS a i v ostatních pravicových stranách není dost altruismu. A ten Václav Klaus taky není pro Čechy ten pravý ořechový.;-)

1 0
možnosti

A.Babiš si dal za cíl - Vládnout sám. Pak kdokoliv jej podpoří, dobrým jest. V ČR je to v podstatě lhostejné. Z pohledu zahraničí, je pak lepší nálepka ČSSD, než-li SPD. Podobně je to s KSČ, ta zlá již neexistuje - teď je ta hodná s písmenem "m". Podobně minulost přehodnocuje M.Zeman - V podstatě, jde o vznik nového Kádrového oddělení národa ! I on se směle pouští do vyhodnocování STB. Žadatel o profesuru byl agtent STB zlý - A.Babiš, byl agent STB zase hodný ! Mazaný Filip - Falmer pokyvuje souhlasně hlavou a Vládu podpoří ... VŠ učitele nebrat - ten se v minulosti umazal ... Premiér Vlády - ministr, může být bývale aktivní v STB - Prostý úředník nesmí ! Nato bedlivě pamatuje Služební Zákon ! To nemá chybu ... :-)

10 1
možnosti

Komunisti a estébáci prostě únor uměj..

4 2
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,75
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články