Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Komunistický manifest není slátanina, ale nebezpečné navádění lidí ke zlému. Pokud by současná civilizace stoupala k pokroku, dávno by jednotlivé cíle manifestu musela odsoudit, důsledky těchto myšlenek jsou daleko horší než Hitlerův Mein Kampf.

Naše společnost je rozložena a nadále plní sprosté protilidské cíle manifestu. Například rozklad manželství už je v moderní Evropě tak dokonalý, že se musí psát petice o "jednom muži, jedné ženě a dětech". Vraždy a lži k dosažení vysněného ďábelského nesmyslu "Komunistické společnosti" byly z minulých let známé genocidy, Zajímavý je také vztah zde dikutujících k náboženství, zjevené v Ježíši na začátku našeho letopočtu. Považují je ve shodě s Marxem za nevědecké a manipulující s lidskou svobodou. Jenže opak je pravdou. Naší svobodou manipuluje právě zotročující ideologie, která vydává zničení morálky a náboženství za pokrok. "Za svobodu se dnes vydává agresivní povinnost věřit, že neexistuje pravda."(Kardinál Robert Sarah).

1 0
možnosti
Foto

Marx nikdy se ke vztahu k existenci Boha nevyjádřil, pouze konstatoval, že náboženství je opium lidstva. A to jsou dvě různé věci. Tedy že konkrétní podoba tohoto vztahu (třeba islám) nemusí být tím pravým ořechovým.

A co týče té objektivní pravdy, tak komunisté dovozovali, že vývoj společnosti může směřovat ke komunismu. Toto byla jejich objektivní pravda.

0 0
možnosti

Tady to již opravdu bouří vysokou inteligencí. Neználkové a nevzdělanci zase vítězí ! Ale to si jen myslí sami.VVVVVV

1 0
možnosti
Foto

Komunistický manifest je tím, čím ho chce propaganda mít. Chce-li tedy, aby to byla slátanina, bude to slátanina a naopak.

0 0
možnosti
Foto

A teď si představte tu dělovou ránu pro propagandu, když čtenář zjistí, že nejde o slátaninu. Ten šok, když zjistí, že komunismus vynalezli buržoazní politikové.

0 0
možnosti

Pane Řezníku, mám za to, že jste si níže začal značně protiřečit. Na jedné straně uvádíte, že byl Marx pronikavý myslitel, na té druhé jste přesvědčen, že již prakticky došlo k uskutečnění Komunistického manifestu. Jenže v tom případě by nyní byla beztřídní společnost. Ta tu ovšem není. Jak je možné, že uskutečnením Marxova programu nevznikla jím navržená podoba společnosti? Možnosti jsou dvě:

1) Marx nebyl zase takový myslitel.

2) Prášíte a jeho myšlenky v západním světě doposud uskutečněny nebyly.

1 0
možnosti
Foto

Jak to, že zde není beztřídní společnost? Kde máte ty antagonistické třídy? Kde máte proletáře? Jinak řečeno, je zde beztřídní společnost.

V obecné rovině jde o to přiblížit si stavu, kdy zisky nebudou privatizovány a ztráty socializovány. Pokud se tak děje, tak je jakákoliv diskuze o tom, zda máme kapitalismus, či komunismus irelevantní.

Karel Marx byl pronikavým myslitelem ve své době, ale přece jenom byl dítětem své doby. Totéž třeba Koperník.

Základním přínosem Marxe je otázka mezí fungování kapitalismus, pokud tento privatizuje zisky a socializuje ztráty.

0 0
možnosti

Jsou jen dve dila na svete, ktera by mne v zivote nenapadlo cist. Ten zmineny komunisticky manifest a pouceni z krizovych let. To snad bude zajimavejsi i Mein Kampf, ktery jsem ovsem nedcetl do konce. U toho staci prvnich 100 stranek a ctenar vi oc se jedna. Nebylo by spatne ho zavest jako povinnou literaturu pro studenty na celem svete. Jiste by pochopili i soucasnou ruskou politiku.

2 0
možnosti

Já četl jak manifest, tak poučení. Obé jsou neuvěřitelné bláboly na vymytí mozků.

3 0
možnosti
Foto

Omyly Marxe budou ještě dlouho mýlit mnoho intelektuálů, protože jsou emočně přitažlivé.

0 0
možnosti

Milý Františku

Vy jste znalec díla Karla Marxe ? Nebo vás někde někdo poučil ?

0 0
možnosti

Základním omylem Marxe bylo, že nechápal motivaci k práci, hlavně k efektivní práci. Proto nechápal význam majitele výrobních prostředků pro zajištění hospodárné efektivní produkce, pro zabránění plýtvání s pracovní silou, materiálem, energiemi (toto jsou základní znaky socializmu, systému bez soukromých majitelů). Marx předpokládal kolaps kapitalizmu, protože se bohatství mělo soustředit u stále menší části populace. Ve skutečnosti bohatnou bohatí i chudí, množství majetku (bohatství) není konstantní záležitostí.

Od roku 1848 se změnilo mnohé. V tomto roku byla v Rakousku zrušena robota. Později se postupně probojovávalo rovné volební právo. To vedlo ke vzniku sociálních států.

2 0
možnosti

Ještě něco k diskuzi Karel Marx a násilí. Karel Marx musel násilí předpokládat, když psal o třídním boji, revolucích, rušení soukromého vlastnictví výrobních prostředků. Ale tím v praxi násilí neskončí. Společnost, kde majitel výrobních prostředků nehlídá efektivitu produkce, se stává nekonkurenceschopnou, je nucena uzavřít hranice. To spolu s plýtvavým neefektivním systémem vytvoří nedostatečné zásobování zákazníků, nehledě na výběr zboží a služeb. To pak vede k násilí vůči těm, kteří by se chtěli vrátit do normální společnosti.

1 0
možnosti
Foto

Dnešní komunisté se stále hlásí k marxismu-leninismu, což je ve své podstatě násilné učení. Vycházel z něj i Hitler při psaní své knihy " Můj boj " V Marxově Manifestu se píše, že komunistických cílů lze dosáhnout jen násilným svržením celého společenského řádu. Marxismus, se rozšířil pouze v nedemokratických státech, nebo v zemích s neúspěšnou demokratickou vládou, anebo si ho osvojily ony sociální skupiny nebo jednotlivci, kteří ztratili víru v demokracii. Pro imperialistické Německo, carské Rusko, zautokratizovanou Čínu byl marxismus, více než pro jiné země, přijatelný. Angličtí dělníci, až na nepatrné výjimky, marxismus neuvítali. To velice zklamalo Marxe a Engelse, kteří žili v Anglii 34, respektive 46 let. Velmi přispělo k jejich nespokojenosti, že ruský překlad „Kapitálu“ vyšel o několik let dříve nežli anglický. Ve Spojených státech je marxismus činitelem bezvýznamným, ačkoliv - nebo právě proto - odborářství je zde velmi silné a jeho význam vzrůstá. Marxismus a demokracie jsou neslučitelné: kde je demokracie úspěšným vládním systémem - marxismus nemůže zvítězit. Kde marxismus vítězí - demokracie neexistuje! Američan, Frederick W. Taylor, a T. G. Masaryk vyvrátili Marxe a celý marxismus.

0 0
možnosti

Jiri Kindle, zapomnel jste meho byvaleho spoluzaka Karla Semenku. Ten v hospode U Bacu behem hodiny vyvratil nejenom Marxe a Engelse, ale i Einsteina a jeste par jinych jim podobnych hlupaku. Taky v hospode pritomne i poucil, ze radio nemohlo mit vice nez sedm lamp a ze nejlepsim zpevakem na svete byl Standa Prochazka.

0 4
možnosti

Jenom pro upresneni: Autory Komunistickeho manifestu nejsou Karel Marx a Bedrich Engels, nybrz Karl Marx a Friedrich Engels! Ostatne i zpevak Gott se v cizine nejmenuje Karl, Karoly nebo Carlos, ale je vsude Karel. Manifest neni slatanina a uz vubec ne totalni. Manifest byl napsan jako "reklamni letak" na zakazku tehdejsiho Svazu komunistu - vysel kratce pred unorovou revoluci ve Francii a breznovou v Rakousku a Prusku. Byl prelozen do vice nez stovky svetovych jazyku a od roku 2013 je UNESCO dedictvim. Karl Marx je ve svete povazovan za jednoho z nejvetsich evropskych myslitelu.

1 2
možnosti

především byl jedním z největších světových filozofů po boku Kanta a Wittgensteina........a ve svých filozofických úvahách zavedl tři základní filozofické zákony, které platí kdekoliv a kdykoliv........

Jen naše široká veřejnost je zmatená tím, že se komunisté zaštiťovali Marxem ale sami byli primitivními neználky a ekonomickými egoistickými prospěcháři.......a tak si to lide nedokáže dobře spočítat.........bohužel.........

1 3
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........