Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Navíc načasování v době frustrace, kruhů blízkých autorům dopisu, z výsledku prezidentských voleb, umocňuje dojem, že tu ve skutečnosti nejde o církev, ale o politiku.

Zdroj: https://doksansky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=649711

máte pravdu -

- zkrátka, kdo s čím zachází, tím také schází...to je prosté jako to nejprostší...

nějak nevim, kde je v Písmu psáno, že kam se vrtne politik, tam se má vrtnout kardinál...něco je v nějakém směru prostě špatně. Chudák osvícenství, když chtělo, aby věci byly poněkud oddělené.

2 2
možnosti
MK

S čím KONKRÉTNĚ Duka zacházel?

0 0
možnosti
FS

Nevíte, kde je možné podepsat dopis proti kardinálu Dukovi? Já si také myslím, že je až příliš politicky angažovaný a že není pastýřem všech ovček, ale jen jednoho, toho vedle na Hradčanech......

4 7
možnosti
Foto

České televizi patrně Duka nevyhovuje, proto vygenerovala neziskové aktivisty a z jejich protrstu udělalal mediální show. T\pický scénář, jaký známe z prostředí havlistických aktivistů

12 6
možnosti
OS

Proč do toho taháte ČT, potřebujete najít vnitřního nepřítele? na to byli kabrňáci komouši.

3 0
možnosti
LM

L33u83k95a64s 19M10u35d63r26a

17. 2. 2018 10:58

Pane Doksanský, protest směřuje především apriori proti tomu, že Duka se po celou svou kariéru profiluje jako silně politická osobnost - proto se pochopitelně jedná o politickou záležitost. Tento stát je principy svého zřízení sekulární, a rozhodně není žádoucí, aby se církevní hodnostář vlivem své autority vměšoval do reálné politiky. Myslím, že o pravém stavu věcí nejvíce vypověděla reakce prezidenta Zemana na petiční akci - a tato reakce sama o sobě by měla stačit na to, aby Duka už ve funkci nepokračoval. Pokud si tedy katolická církev chce nadále zachovat alespoň odlesk a zdání nepolitičnosti.

Plánuje-li však Duka ještě větší politické aktivity a vlivové akce, měl by sám v církevní funkci skončit, a kandidovat třeba na senátora. Pak by bylo vše v pořádku. Ale takhle rozhodně není.

4 13
možnosti
MK

1. Jak konkrétně se Duka vměšuje do reálné politiky, JAK konkrétně se profiluje jako silně politická osobnost?

2. Vy si fakt představujete, že Duka by neměl např. se Zemanem (a ostatními) absolutně vůbec komunikovat?

5 0
možnosti
JSS

Duka je jistě veličina a zažil si své. Ovšem jeho přílišná náklonost ke Klausovi i teď k Zemanovi je prostě příliš. Jako autorita církve má být nestranný, nepasovat se do půtek o koryta jiných. Někdy je lepší opustit funkci a věnovat se jen křesťanským hodnotám. A právě nový kardinál v Praze by mohl tohle ukázat !

6 13
možnosti
Foto

A Halík? Ten je OK?

12 0
možnosti
JZ

No a co je špatného na tom napsat doporučující dopis někomu? Jen to, že to "vyvolává pocity, působí, vyznívá"? Že je to "velmi zvláštní způsob, jak měnit věci"? Opravdu? Napsat dopis nadřízené instituci s protestem je velmi zvláštní způsob? Já myslím, že to je právo každého člověka. Nevidím na tom nic špatného, pokud se tedy dopis nezakládá na čirých pomluvách.

4 9
možnosti
DD

Právem každého člověka to je. Jiná otázka je, co je vhodné, slušné apod. Zde se zdá, že více než o dopis šlo o mediální humbuk, který způsobil. Navíc při naší historické zkušenosti psát "do ciziny" namísto reálné komunikace uvnitř katolické církve, prostě vyznívá negativně a ukazuje to, že nejde o vnitrocírkevní otázky, ale o politický aktivismus

0 0
možnosti
JB

Sice od ateisty, ale R^.

12 0
možnosti
Foto

Od věřícího díky...:-)

2 0
možnosti
Foto

Já to vnímám opačně. Je pro mne nepochopitelné jakou zášť, až nenávist vzbudil možná naivní dopis hrstky křesťanů. Kritika se přitom povětšinou nezabývá obsahem dopisu, z valné části jde o snahu o osobní dehonestaci petentů v těch nejlepších soudružských tradicích.

7 24
možnosti
BV

naivní dopis hrstky křesťanů?

5 0
možnosti
JP

Já ho z blízka neznám, ale jeví se mi jako neskutečný patolízal. Na rozdíl od Tomáška a Vlka nemá pevné hodnotové a názorové postoje, o jeho pevném charakteru silně pochybuji. Veřejnou podporou nepřátel církve Klause a Zemana u mne zcela prohrál. Pokud by trochu aktivně hájil křesťanské hodnoty, Zeman by nevyhrál. Církev by měla najít lepšího a důstojnějšího představitele. "Řekni mi s kým se přátelíš, já Ti povím, jaký jsi."

4 22
možnosti
MV

M11i78l58a72n 13V56i59k

16. 2. 2018 18:20

Halík by Vám asi vyhovoval, že?

15 1
možnosti
MB

Dřív bylo jedno nepěkné povolání: syn. Teď je další: aktivista.

A Vám karma.

17 4
možnosti
Foto

J36a58n 91R46ý14z13n39a41r

16. 2. 2018 20:01

;-):-/:-(! Jeden lepší jak ten druhý!

0 7
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2419x
Jsem tátou 3 dětí (ročníky 1996, 2000 a 2008) a ředitelem Centra Sion, které mj. provozuje několik úspěšných nestátních škol. Žiji v Hradci Králové a jako typický Hradečák si nedovedu představit, že by to mohlo být jinak...

Seznam rubrik