Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Upřímně pochybuju, že kdyby prezidentské volby vyhrál pan Drahoš, tak by nějaký návrh na referendum o odvolání prezidenta od Pirátů vůbec vzešel.;-D

3 2
možnosti
RC

znate jejich navrh? Asi ne, jinak byste tohle nenapsal.

Cituji:

„Chceme přímou odvolatelnost přímo volených politiků. Mělo by se to týkat senátorů a starostů, pokud by byli přímo voleni, což v tuto chvíli nejsou. A analogicky i prezidenta,“ řekl Právu poslanec Mikuláš Ferjenčík, který za Piráty jednání o zákonu o obecném referendu s dalšími stranami vede.

Muj komentar - ano, neni uplne logicke to, ze kdyz je prezident volen primo, k jeho odvolani dava podnet Parlament a jde to pres US.

0 1
možnosti
JR

J80a68n 18R97i25c96h79t72e45r

14. 2. 2018 11:19

Český právní systém institut odvolání prezidenta z funkce zná, jakýkoli další je zbytečný.

A co se týče možnosti odvolávání politiků, je to stejný nesmysl - pak by totiž stát vedla banda populistů, která by leda tak rozdávala koblihy. A až by to skončilo státním bankrotem, najednou by se všichni hrozně divili.

1 1
možnosti
VV

Prosim ktery Český právní systém mate na mysli? V ustave je o tom jen radecka, ktera neco takoveho v praxi vylucuje.

0 0
možnosti
PK

Je vidět, že "pražská kavárna & comp". se v zoufalé nenávisti z výsledku volby pana Zemana prezidentem, svíjí a kroutí, plive kolem sebe zbytky jedu, jako zmije vhozená bezcitnými trampy do horkého popela po táborovém ohni.

6 5
možnosti
JN

Pochybuji, že by některý tramp hodil živou zmiji do horkého popela.

5 0
možnosti
Foto

.. Tomáši... i Tomáši V:)) možná jsou neuspořádaní... možná hloupost, ale není to krásně zdravé, když mladí kluci jako rebelové ukazují na možnosti, problematiku a blbosti, které žijeme? Mácha kdysi otravoval, rebelové zdvihali - a zaplaťbůh zdvihají lidi ze židlí ... to není fakt na Vás, ale tohle je přece strašněstaršně důležité...umět provětrat maloměšťácké zatuchlo a zdvihnout vlnu polemik o problému... Mám radost, že se dostali do politiky,i když je to mnohdy hurá názor a třeba mu ještě dozrát... A mezi námi - zahraju si na nekompromisního Brouka - víte co záslužného udělali? Nekorektně: ten kdo tady kupříkladu nemá co moc jiného nabídnout než pěnu u úst ohledně politiky a všeho...bohužel nic moc víc v přesahu své osobnosti.... dál nekomentuju - božínku - to je nám ale z nebe do klína krásná zásoba námětů pro nové články;-D!

1 6
možnosti
MS

Souhlas, ale nevím, jestli jste ten článek dočetla až do úplného konce. :-)

2 0
možnosti
JL

O referendu jako takovém a možnosti odvolání politiků, se pregnantně vyjádřil ústavní

právník pan Kysela. Každopádně stojí za zhlédnutí.R^

https://video.aktualne.cz/dvtv/referendum-muze-rozbit-ustavni-system-neumoznuje-kompromis-j/r~444c47da0db511e894960cc47ab5f122/?redirected=1518533999

4 0
možnosti
LV

Já když si čtu komentáře Pirátů k jejich návrhu, stále více z toho mám dojem, že oni ani tak neusilují o referendum o odvolání prezidenta, ale že spíš ukazují absurditu jakési "referendální demokracie".

4 2
možnosti
JR

J62a63r55a 47R29a83n15k

14. 2. 2018 23:54

Ona ta "referendalni demokracie" existuje, ale trvalo to Svycarum urcite take nejake dekady, nez se dopracovali tam, kde jsou. Odmitl byste dobrovolne vice dovolene? Pokousel byste se ucit cinske demokracii podle Vaseho pana presidenta, jen ze jsem ho nevolila, tak neni muj. Svycari si brani svuj trh!

0 0
možnosti
PK

Přímou demokracii chápu v tom smyslu, že občané mají právo na referendum na důležité otázky, které mělo být už dávno zakotveno v ústavě. Myslím, že referendum je příkladem rozhodování s plnou odpovědností, občané musí nést následky svých rozhodnutí, čímž se posiluje jejich zodpovědnost a mimo jiné občané jsou na rozdíl od zastupitelů neuplatitelní a nepodléhají nátlakům lobbistických skupin. Referendum je tak skutečným obrazem veřejného mínění, občané se vyjadřují ke konkrétní věci oproti volbám, kdy volí jim nejbližší stranu, i když to má tato na daný problém rozdílný názor.

Dokonce i Václav Havel v novoročním projevu tuším,že to bylo 1. ledna 1990 mimo jiné prohlásil, nejsme proti referendu jako takovému, naopak ho poprvé v dějinách tohoto státu navrhujeme jako ústavní institut. Prohlásil rovněž, že občanská kultura je dnes tak velká, že se není čeho bát. Jiinak referendum o odvolání prezidenta bych nechal bez komentáře a hlavně na autorovi,ten je na aktuálně zvoleného prez. školený odborník;-D;-D;-D;-D

8 0
možnosti
RS

R59u28d89a 42S96l36a91v59í35k

14. 2. 2018 11:02

A kdo rozhodne, co jsou "důležité otázky"?

3 0
možnosti
MB

Tady se v poslední době rozmohlo zahradničení. Na Českou švestku roubovat třešně a nejlépe i hrušky ! Veřejnosti je nabízeno, že strom bude plný úrody a tak to bude lepší. Jinými slovy řečeno - Máme zastupitelskou demokracii. Tak ji neroubujme dále, anebo naopak strom podřežme a zasaďme úplně jiný. Ty pokusy k ničemu nevedou - Přímou volbuz prezidenta, (kteréhokoliv), považuji za ukázku nesmyslu. M.Zeman se pak 5 let snažil o systém prezidentský a pokračuje v tom. Pro mne člověk s pohybem po hraně vlastizrady - pro druhé, naopak otec národa - Zachránce. .. :-(

8 5
možnosti
RC

BTW, predtavme si situaci, ze mame system pomerneho zastoupeni a nekdo zastupuje 6% volicu. Protoze jsou volby tajne, neni jasne, kdo takoveho cloveka volil. Moralni pravo na jeho odvolani maji jen volici takoveho cloveka. Aby bylo 100% jasne, ze vetsina jeho puvodnich volicu jej nechce, musel by byt odvolan vice nez 97% hlasu (94% hlasu pro jeho nevolice+3% pro jeho volice). Vyse uvedene za predpokladu 100% volebni ucasti.

5 0
možnosti
RC

Odvolavani politiku v systemu pomerneho zastoupeni je naprosta hloupost.

Ostatne problemovy politik by nemel byt odvolavan, ale mel by odstupovat sam. Byla doba, kdy k odstoupeni stacilo neopravnene uziti titulu JUDr., pozdeji nevysvetleny milion na koupi bytu. Dnes uz nestaci na odstoupeni ani trestni stihani, ani donaseni StB, ani lhani a podvadeni. A kdyz uz nahodou nejaky politik prosazujici odvolavani politiku je odvolan svymi kolegy, tak kolem sebe kope jako vztekly pes.

13 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,54
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.