Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě snad maličkost-nijak nepřekvapí, že jakp další Vaši soukmenovci nejste ani schopen napsat správně číslo 1 miliarda, které vypadá takto 1 000 000 000 (napsal jste tam o 3 nuly více).

Nicméně především jde o to, že ne vše jde přepočítat na peníze a důstojný pomník v letech je naší poviností k naší minulosti.

7 16
možnosti
Foto

Jste si, pane Polický, vědom podprahového významu slova "soukmenovec"?

7 3
možnosti
Foto

Tak pokud někdo pochyboval, že příznivci SPD a Bloku proti Islámu jsou neonacisti a rasisti tak po současné kauze už o tom pochybovat ni nelze

1/ Pletete si pojmy koncentrační tábor a vyhlazovací tábor. Sběrný=koncentrační

2/"Cikánský tábor pro konečné řešení rasové otázky." není nic jiného než klasický koncentrák.

3/ V tom Táboře zemřely stovky lidí, část byla deportována do vyhlazovacích táborů (např. Osvětim)

4/ Ne není další obdobný Tábor na kterém by stál prasečák, nebo alespoň o žádném jiném nevím-Vy ano?

Tábor v letech bylo odporné místo podílející se na genocidě Romů u nás. Zpochybňovat toto je zcela obdobné zpochybnování holocaustu a dělají to jen odporné kreatury-slušný člověk rozhodně ne.

5 10
možnosti
ZV

Problém je v tom, že pripustiť, že časť rómskeho etnika bolo potrebné kvôli výraznej neprispôsobivosti a charakteru "osoby práce se štítící", zatvoriť do tábora, privykať práci a izolovať od zbytku spoločnosti, je pre mnohých neprijateľné.

Určite je ľahšie povedať, frázu "rómsky holokaust" ako frázu "osoba práce se štítící". A znie to tak pekne. Humánne, pokrokovo a korektne.

9 4
možnosti
DV

D67a93v45i80d 86V18l52k

14. 2. 2018 9:50

Problém je v tom, že někdo, kdo si o sobě myslí, že je slušný člověk, považuje za normální zavřít člověka do lágru obehnaného ostnatým drátem a nechat ho tam za občasného mlácení a znásilňování umřít hlady a neléčenými nemocemi a pokud náhodu přežije, tak ho odeslat do Osvětimi. Nestydíte se?

7 2
možnosti
KT

Tábor v Letech jak klacek na politické konkurenty, co je to za blábol?

7 5
možnosti
Foto

Ale, přesně tak to, Karle je. Okamura neřekl než pravdu, ale nedokázal ji, kvůli hlubší neznalosti, správně časovat.

5 3
možnosti
DV

D19a91v82i54d 40V27l17k

14. 2. 2018 9:12

Víte pane Ptáčku, mě by zajímala motivace k sepsání Vašeho blogu? Snažíte se znevážit utrpení obětí druhé světové války?? Nebo jste to napsal jen proto, že v tomto táboře trpěli a umírali lidé kteří nejsou rovnocenní Vám "bílému chlapci?" Nebo jste to jen napsal, abyste nachytal lacinou karmu u lidí nenávidějících Romy?

Nikdo přece nenapsal, že v Letech byly plynové komory. Je toto místo méně hodné piety, když tam lidi umírali pouze následkem hladu, neléčených nemocí a týrání ze strany nás Čechů? Je utrpení umláceného člověk menší, než člověka usmrceného Cyklonem B? Ten Váš článek je jakoby vypadl z propagandistického Ruďasu v roce 1980. Já se za Vás prostě obyčejně stydím.Rv

11 12
možnosti
Foto

Tak přesně to ale není. Na vině byla asi nejvíce špatná hygiena a ne umlácení. Tomu nevěřím do té doby, než dostanu do ruky jiný důkazní materiál, než zprávy agentury JPP.

3 4
možnosti
Foto

Celá kauza má možná ještě jeden historický rozměr. Oficiálně se v protektorátu i v Německu nebylo téměř možné se dostat k potravinám i k ošacení jinak než použitím potravinových lístků, jejíž vydávání bylo asi vázáno na příslušnost k domovské obci. Takže cikáni by byli donuceni krást slepice, a nebo se sami přihlásit k pobytu v pracovním táboře. Proto jsou tam možná ve hře ti čeští četníci.

A nebo být odsouzeni k smrti hladem, aniž by se někdo s nimi nějak zabýval.

3 0
možnosti
OF

Nejvíce kradli partyzáni, asi proto, že neměli potravinové lístky,jak říkáte.

Moj babička ze Stonavy, nechala takového partyzána přenocovat ve stodole,

asi ho pak chytli a babička v dubnu 1944 skončila na Mírově.Stonava byla tehdy na území říše/ Reicheingegliedertes Gebiet/. Naštěstí už některým Němcům docházelo, že válku asi nevyhrají a babku pustili začátkem května domů..

Ti stonavští partyzáni rabovali okolní obchody, často po domluvě s místními

četníky.Jinou činnost nevyvíjeli.Po válce už jen chodili na schůze Svazu protifašistických bojovníků .A byli z nich dobří komunisté.;-D

4 0
možnosti
OF

Byly i lehčí koncentrační tábory,snad Flossenburg v Bavorsku

Z Letů šly 2 transporty do Osvětimi. A co Terezín ? Žid tam z piety nebude spát ani

snad jíst. A koncentrační tábor to nebyl.Lety si zasluhují také pietu a naši úctu.

Ten vepřín tam nemá co dělat. Tečka, konec blbých diskusí.

Dnes je popeleční středa, příležitost zamyslet se nad sebou/viz blog blogera Vodvářky/.Autore, žijete v bludu a v nenávisti.Kdybych byl více věřící, pomodlím se

za vás.Ale jsem i trochu rouhač,moje motlitba by vám přitížila, ale tak jako tak skončíte asi v pekle.;-(

5 4
možnosti
JP

Pane Filipczyk, vezměte si to k srdci a ukončete blbou diskusi. Prostě autor má své informace a svůj názor. Tečka.:-)

1 2
možnosti
PK

..adresujte to prosím ve formě otevřeného dopisu KDU - ČSL, dále pak zdejšímu blogaři panu Zdechovskému taktéž staj KDU, ale místem v EU, který jak mi sdělil zde píše aby dostával čerstvý feedbacjk občanů a pak panu Hermanovi otci a realizátorovi myšlenky....;-D;-D;-D

5 2
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Téměř celý život pracuji na elektrárnách a jak s oblibou říkám, živí mě fyzika. Rád se bavím a nejzábavnější jsou nová poznání :)

Seznam rubrik