Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J40a83r24a 18R63a78n92k

14. 2. 2018 23:14

Hon na Okamuru? Konecne!

1 16
možnosti
Foto

Otřete slinu, vraťte pušku do trezoru, jde o politický hon.

14 1
možnosti
MK

Karma jako hrom.R^

To je i můj názor - že (nejenom) utrpení lidí tábora v Letech slouží některým politickým subjektům jako klacek na své konkurenty. Je to hanebnost.

29 3
možnosti

Možná by nebylo špatné se seznámit s obsahem termínu "koncentrační tábor"(platí pro víc e lidí). Bez toho se nedá k tématu napsat smysluplný text ani o něm trochu na úrovni diskutovat.

Hon na Okamuru je jistě zčásti účelový, ovšem nešlo by to bez tragické úrovně jeho vědomostí.

4 13
možnosti
VV

A divite se pri jeho curriculum vitae?

1 3
možnosti
Foto

Pár dnů zpátky hovořil v TV archeolog který dělal výzkum ohledně umístění tábora. Do prostoru kde byl tábor zasahují je častí dvou hal. Stačilo vykoupit tyto haly a prostor od výkrmný oddělit stromořadím. Za ušetřené sta miliony by mohlo vzniknout např. školící středisko ,kde by se Romové učili pracovním návykům.

13 2
možnosti
VV

A verite, ze by to stromoradi oddelilo ten smrad z toho prasecaku od toho skoliciho strediska?

2 3
možnosti
JZ

K holocaustu se vyjadřuje snad už každý. Bráníte Okamuru a hrajete si na historika a ani nevíte, že koncentrační tábory nebyly určené k vyhlazení, na to byly vyhlazovací tábory jako např. Osvětim. Ale u voličů SPD normální, že pravda není důležitá.

U nás je hodně koncentráků, na kterých se místo památníku postavil prasečák? Uveďte prosím. Jste trapný vy i Okamura. 8-o

16 21
možnosti
Foto

Na historika si nehraju, proto uvádím stanovisko Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd, které zcela podporuje můj postoj. Možná byste se měl obtěžovat a přečíst si ho. Kde jsem uvedl, že na místě nějakého tábora, nebo obdobného zařízení, mimo Lety, stojí prasečák? Proč mi podsouváte něco, co jsem nikdy neřekl? Jinak, těch zařízení na území protektorátu včetně Sudet bylo tuším kolem 600, táborů obdobných Letům bylo 52, které popsali historici. Leckde jsou sklady, ubytovny, koleje, věznice, obchoďák, herna, a další. Neznám podrobnosti o každém takovém místu. Víte o nějakém jiném táboru, než jsou Lety a Terezín, kde by byl památník, pietní místo, nebo alespoň tabulka? Jestli ano, je jich 50? Tak proč se tak šílené peníze vynakládají na jedno místo, které již důstojné a reprezentativní místo piety má, a na ostatní se kašle? Zase dělíme lidi podle rasy? Utrpení Žida, Čecha, homosexuála, nebo postiženého je nehodné piety, kdežto Roma je? Myslím, že bychom měli ke každému přistupovat bez ohledu na rasu, sexualitu, zdraví apod...

Ještě k Vaší poznámce o určení koncentračních táborů. Ano, všechna tato zařízení byla zřízena za účelem vyhlazení a genocidy. Ale zdaleka ne všechny koncentrační tábory byly vyhlazovací.

24 8
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

LB

Na i.dnes/kraje/Brno je článek s titulkem: Dozorci vězně bili a krutě týrali, v němž historik popisuje poměry v druhém romském táboře na Moravě.

8 0
možnosti
EH

Takové kauzy slouží akorát na to, aby se kdejaká politická nicka objevila v médiích, protože odsoudila výrok politika, který není u novinářů až tak oblíbený. Čím víc twitterů nasbírají, tím "kvalitnější" článek.

Jenže ti neoblíbení politici jim sami nahrávají, když se snaží pasovat na znalce historie. Pak je to chytání za slovíčka jako v tom starém vtipu o tom, že politik chce vyvraždit 2000 nepohodlných osob (dosaď si židy, muslimy, kurdy, romy) a jednoho zubaře. Dotaz médií: - proč zrovna zubaře?

- no vidíte, na těch 2000 se nikdo ptát nebude. ;-)

7 3
možnosti
Foto

V Letech nebyl nikdo ubit ani zabit. Pokud došlo k úmrtí v Letetech bylo to v důsledku vypuknutí tyfu, břišního a skrvinitého. Cikáni tvořili asi 10–25 % internovaných. Tábor v Letech s převahou etnicky cikánského obyvatelstva byl v provozu jeden rok (od 2. 8 1942 do 6. 8. 1943. Dne 9. 8. 1943 byl nakonec tábor v Letech definitivně uzavřen v důsledku tyfu, byl spálen a místo vydesinfikováno. Svého času Úřad pro vyšetřování zločinů komunismu vyšetřoval „případ Lety“ a žádný zločin genocidy se v Letech neprokázal. Podobné stanovisko zaujali i historici z Historického ústavu Akademie věd (Historikové a kauza Lety, Praha 1999). Historici profesor Jana Rataj a také měsíčník Dějiny a současnost.

32 5
možnosti
ZH

Směje se vám především strana 18 spisku Akademie. Člověče, vždyť vy nepokrytě a veřejně lžete ;-D

8 3
možnosti
MM

Okamura se předvedl včera v Událostech.

V reakci na návrh ministra Pelikána aby byl vyhlášen den obětí romského holokaustu, svým nezaměnitelným způsobem oznámil, že oni chtějí jít ještě dál. Vyhlásit významný den všech obětí holokaustu.

Ten existuje od roku 2003!

Další důkaz o lživosti a populismu tohoto obskurního spolku!

21 6
možnosti
DV

D81a32v66i20d 22V77l54k

14. 2. 2018 11:01

Slušný člověk nemůže Okamuru volit.

11 14
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Téměř celý život pracuji na elektrárnách a jak s oblibou říkám, živí mě fyzika. Rád se bavím a nejzábavnější jsou nová poznání :)

Seznam rubrik