Diskuse

Referendum o vystoupení z EU! Proč?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ano, dá se říct, že to vyjádřil velmi pregnantně a navíc věcně a bez jakéhokoli "tahu" nějakým směrem.

1 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že zrovna vy nemáte přehled a tak musím konstatovat, že bohapustě lžete. Stoupenci odchodu ČR z EU předkládají dosti zásadní argument pro tento odchod a sice změnu fungování EU přijetím Lisabonské smlouvy.

0 6
možnosti
JK

Obviňovat mě ze lži je drzost a hrubá neomalenost a dovolil jste si to jen proto, že vás chrání virtuální prostor. Lisabonskou smlouvu schválily Sněmovna, Senát, Ústavní soud neshledal důvody pro její nepřijetí a nakonec ji podepsal i prezident Klaus. Jelikož máme zastupitelskou demokracii, rozhodly o jejím přijetí nejvyšší orgány státu. Ani v posledních sněmovních volbách nezískaly strany, které by prosazovaly vystoupení z EU či přímou demokracii, žádnou výraznou podporu, takže žádný zásadní argument předložen nebyl. Ten argument je pouze na té úrovni, že si někteří lidé myslí, že je zásadní.

9 0
možnosti
Foto

No jako konzultativní referendum by se mohlo uskutečnit, a to i třeba po získání podpory pouhých sto tisíc podpisů. Legitimitu každé volby je nutné ve středním období vždy obnovit.

0 2
možnosti
JK

Vyvstává ovšem otázka, co je z hlediska naší existence v rámci EU střední období?

1 0
možnosti
Foto

Všechny lidské nesvobodné společenské systémy (totalita, despocie, tyranie, demokracie, fašismus, atd.) mají - na rozdíl od dobrovolnictví (anarchie) - jedno společné. Jednotlivec nebo skupina lidí ovládá a řídí zbytek společnosti.

Skupina takto obdařených, moudrých lidí pak řekne ostatním, jak žít, aby bylo docíleno harmonické a civilizované společnosti. Tato utopie existuje a je držena při životě prostřednictvím uměle vytvořeného “strachu lidí z lidí”. Touto jednoduchou a na praktické úrovni velmi efektivní strategií jsou položeny základy veškeré autoritářské moci.

Proto také nástroje, které lze při řešení celospolečenských záležitostí použít se budou používat především v případě, pokud se to, těm co vládnou, bude hodit. V opačném případě, například referendum, by je to stálo mnoho úsilí a velké množství zdrojů, aby všeobecné mínění lidí nasměrovali tím "správným" směrem.

0 1
možnosti
JK

Až na to, že anarchie je nefungující nesmysl. Už proto, že strach lidí z lidí není nikterak uměle vytvořený, ale zcela reálný. Všechna společenská zvířata mají své skupiny organizovány a hierarchizovány, ať už jsou to stáda, hejna, smečky nebo tlupy. Nebo snad znáte nějaká společenská zvířata, která žijí v anarchii? A člověk není nic jiného než společenské zvíře, nadané snad poněkud vyšším vědomím souvislostí, a organizace jeho tlup je víc sofistikovaná, ale tím spíš potřebuje hierarchizaci v rozhodování. V jakékoli tlupě nemohou všichni rozhodovat o všem a namůže si v ní každý dělat, co by chtěl.

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Já bych ale trval na splnění podmínek prvního referenda a přijetí Eura. To jsme si odhlasovali. Když už tu všichni tak tvrdí jak to referendum musí být závazné. Ode mě karma.

5 1
možnosti
Foto

Co třeba to, že míra fašismu, přicházející z EU, už přestoupila meze tolerance a hraničí s naším přímým ohrožením.

1 7
možnosti
Foto

Míra fašismu přicházející z EU? Doposud jsem Vás považoval za aspoň trochu schopného diskuse. Tohle už nemá cenu. Co takhle ještě tu o popravách dětí na Ukrajině a bití černochů v Americe?

8 1
možnosti
Foto

Podstatným důvodem pro vypsání referenda je Lisabonská smlouva.

3 2
možnosti
HH

Přesně. Při referendu o vstupu do EU platila jiná pravidla. Ta se změnila, tak je logické zeptat se lidí znovu.

0 1
možnosti
MB

Považuji se za reálného, praxního člověka. Přál jsem si porážku M.Zemana, jako impuls změny. Nepodařilo se - budiž, žiji a živnostním dále. V poslední době mne nejvíce zaujaly nápady MF o změnu Daňové soustavy. Když otevřu blogy - nestačím se divit! Dozvídám se, že probíhá nějaký boom Kaváren ! Tu Kavárníci neustále brojí - Proti Prezidentovi, proti Dukovi, proti názorům setrvat v EU a NATO. Dozvídám se i, že celý život jsem žil v bludu - pak i Přímá demokracie je tím ořechovým ap. Jinými slovy řečeno - Ty témata, které osobně považuji za podstatné a aktuální = Vůbec nejsou nosné ! Zdá se, že dětsky oblíbený Bublifuk - Jde opět na odbyt ! Kdo nefouká bubliny - Kavárníkem pak jest ... :-)

5 1
možnosti
JK

Ano, Třeba hned tady na tomto blogu jsou bublinami mnohé články, zdá se, že většina. ;-)

3 0
možnosti