Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Papež František ví, jak se má rozhodnout, a jistě se rozhodne správně.

2 0
možnosti
JF

J37i97r74i 15F72i93n24k

13. 2. 2018 14:21

Pane Bartoni, hned v druhém odstavci píšete nesmysly. Arcibiskupové nežádají o prodloužení své funkce, automaticky v 75 letech musí žádat papeže o uvolnění z funkce, a ten se případně rozhodne, že jej ještě neuvolní.

Jinak - paralela s prezidentskými volbami zde trochu kulhá, sice že někomu vadí coby Zeman a jinému zas coby arcibiskup Duka může vyvolávat podobnost, tak rozdíl je ten že katolíci si svého arcibiskupa nevolí, takže jim ani nepřísluší navrhovat nástupce.

3 0
možnosti
HV

Myslím ale, že způsob dosazení není podstatné. Jde o náhled na to, zda dotyčný v té funkci je (je jedno, kdo tam bude, hlavně ať tam není...) V tom nyla ta paralela.

0 0
možnosti
JB

J44a39n 50B40u48r39i94a88n

13. 2. 2018 11:56

Pravděpodobně nejste praktikující katolík, protože poměrně velkou částí těchto lidí je Duka vnímán problematicky. A to nikoli kvůli své servilitě vůči Zemanovi či jiným politikům, ale proto, že se nám zdá jeho náboženský projev poněkud vlažný.

No, ono to vlastně dost možná souvisí.

2 6
možnosti
MK

Ne, ne poměrně velkou, ale pouze poměrně úzkou skupinou, kterým vadí nauka církve. Skupinou lidí, kteří obdivují Mons.Halíka, který na rozdíl od Duky je opravdu vlažný ve víře, tedy pokud vůbec Halík nějakou víru mimo jáství má

14 1
možnosti
SL

Pan kardinál už svou historickou úlohu splnil (restituce), tak už může odejít do důchodu a uvolnit místo jinému snaživci ;-D;-D;-D

0 3
možnosti
SL

Pro ty, kteří předchozí souvětí nepochopili :

V dějepisu (r72 SPŠE) jsme se učili i o francouzských revolucích - kde bylo i historické pozorování - revoluce požírá své děti.

V principu: ti, co vyvolali změnu - revoluci (podobnost s restitucemi), byli svými spolupracovníky tiše vyšachováni, pomluveni a někteří skončili pod gilotinou ...

Historie se opakuje (ke smrti snad nedojde, ale pomluvy dokážou být pro slabé povahy taky smrtící) ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
OP

Skupina českých katolíků hlavně zviditelnila, že se v církvi zabývají především světskými věcmi. Je úplně jedno, kdo bude kardinálovat v budoucnosti, protože to bude buď o Dukově stylu nebo o antidukově stylu a pak si zase budou stěžovat ti druzí ;-D

3 0
možnosti
MK

D. Duka, označený za hnědnoucího kardinála, přiznávají už politici v celé Evropě,“ píše osobní Dukův tajemník a reaguje podle svých slov i na další lži v textu dopisu.

„Kardinál prý jezdí v honosném kočáře. Nu, to je tvrzení T. Halíka, který mluvil o zlatém kočáře. Je to bryčka z 19. století darovaná kladrubskému hřebčínu, který ji propůjčuje s koňmi při různých církevních událostech, např. při Navalis. Kardinál se prý rád předvádí před objektivy fotoaparátů ve společnosti bohatých a mocných. Slova o předvádění se jsou těžkou urážkou,“ reaguje dále Badal.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lez-kterou-vypustil-Halik-Uprchlici-Meli-jsme-pravdu-Od-kardinala-Duky-prisla-reakce-na-zle-narceni-524164

4 0
možnosti
PJ

P76e59t63r 54J34í85l57e51k

13. 2. 2018 10:36

Kardinál mezi prostými věřícími poprvé vzbudil nelibost bezhlavým prodejem far. Byly případy, kdy fara stojící v atraktivním místě se mohla výhodně pronajímat rekreantům, získaly by se prostředky na její opravu, případně by okolní kostelíky měly prostředky na svůj provoz, na se který tamní hrstka věřících těžce skládá.

A pan kardinál najednou jezdil v mercedesu a začal se kamarádit s podivnými lidmi typu Minář a spol...

Do věci nevidím, popisuji pouze to co jsem si vyslechl od lidí.

1 5
možnosti
MK

To jsou fakt je plané řeči. Nikdo neprodával bezhlavě fary. Nevím jak by si ty fary, které byly prodány, vydělaly, když do těch far by se muselo nejdříve investovat a to řádově stovky tisíc do každé jedné. Dnes je to tak, že farář má jednu faru, ale několik farností.

Co se týče Mercedesu, ano, kardinál Duka v něm jezdí, není to jeho auto, je to auto arcibiskupství a je to auto, které je odpovídající jeho postavení

13 0
možnosti
TG

;-)Ono to tak trochu hodně připomíná dopis 99 pragováků z roku 1968....:-(

15 1
možnosti
MM

Jakože , že žádají o vojenský zásah Vatikánu?8-o

0 3
možnosti
JH

Tom Halík už získal tolik cen a titulů - schází mu už snad jen ten kardinál....:-)

17 0
možnosti
Foto

,,Bouře" v hodně špinavým hrnci údajných ,,věřících". Sám D.D. již loni avizoval, a to i veřejně v jednom svém TV vystoupení,že odchází, i z důvodů věk. hranice pro mandát, do důchodu;-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,92
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články