Diskuse

Nechme promluvit historiky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Všichni naši politikové (pěkně seřazení zleva do prava) žádné učené historiky vůbec k ničemu nepotřebují, protože jako volení zástupci lidu si bohatě vystačí sami.;-(

0 0
možnosti

Mate pravdu pane Bicero, na zadneho z tech co trpeli by se zapominat nemelo. Pripomel jste lidi totalne nasazene, na praci v Nemecku. Vim, ze to s Vasim clankem nesouvisi , ale k nasim dejinam to patri. Kdysi, na konci let padesatych (bylo me sestnact let) jsem na pracovisti poznal pana ktery odjel pracovat do reichu dobrovolne bylo hned v devetatricatem, jeste pred vypuknutim valky, jiste nebyl jediny, kolik jich asi bylo. Dale byli i lide kteri zmenili obcanstvi z protektoratniho na risske, Ferdinand Seibt pise ve sve knize "Nemecko a Cesi" ze takto ucinilo 500 000 lidi. Me to cislo pripada prilis vysoke, Jake je to skutecne? Muj tata vypravel o svem spoluzakovi ktery "zmenil", rikaval s pohrdanim: nemecky neumel nez "heil Hitler" a musel jit. (zarazen jako Nemec do odsunu)

0 0
možnosti

.... bych se k tem historikům taky klonil,- voni když promlouvají politici tak v tem mám trochaj chaos,- vonehdá sem se dozvěděl že Osvietim osvobodili Ukrajinci,- ..... tak já enem aby ti "postižení potomci", pamětníci a přeživší měli úplně jasno !

1 0
možnosti

J12i40r19i 52B24o13r

13. 2. 2018 14:42

Jeden pamětník mě vyprávěl že tam ostnatý drát byl ale že ostny byly tupé.

1 1
možnosti
Foto

a drát byl z papíru:-)

3 0
možnosti

p. Bicera, vbážně - k čemu ty nekonečné rozbory o táboru v Letech jsou dobré ? Já to chápu jako vatu politiky, jeden žvaní - nebylo to zase tak hrozné - druhý se zase bouří s návrhem jej odvolat. Ty exkurze do minulosti se stávají oblíbené a zneužívané. Podobně Sudety. Zase existuje mapa, která říká, že místa, po vysídlených němcích - Jsou lokalitami zmaru. Asi se shodneme, že je dobré pracovat a lidi nikam nezavírat. Podobně, že Benešovy Dektety jsou problém ! Zejména ty, které zajišťovaly beztrestnost těm spravedlivým .Takže v Letech trpěli spravedlivě ti nedobří - V Sudetech , po válce ! - Zase řádili ti naši - dobří, kteří mýtili ty jejich - Taky původně dobré, ale s nástupem Hitlera zase pak nedobré. I zde nechme promluvit historiky, no raději je neposlouchat. Sudety = Lety, karta dobrá ! ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Minulost je odjakživa překrucována tak, aby posloužila přítomnosti. Viz třeba husitství. To nám bylo představováno jako ušlechtilý boj za pravdu a rovnoprávnost a ve skutečnosti byli husité násilníci a loupežníci.

4 2
možnosti
Foto

Lety nejsou ničím jiným, než zástupným problémem. Jako když se dvě skupinky bojovníků srotí každý ne jednom konci vepřínového hřiště a následně proti sobě vyrazí.

Je to dosti odpuzující v tom, že neustále, s malými přestávkami, slýcháme o nepravostech, které se v tom táboře dály a o nichž vůbec nevíme, jak jsou po 75 letech upravené.

Patrně již nežije žádný z pamětníků, všechno je "vom Hörensagen" neboli z doslechu.

Ale napadla mě jiná věc. Někdo zde psal, že o život přišlo v táboře asi 100 dětí. Ale nevíme, zda ty děti do tábora přišly nebo zda jejich matky přišly již těhotné nebo, zda otěhotněly již v táboře.

A kdyby platila ta třetí možnost (otěhotnění v táboře), tak by to jednoznačně hovořilo proti variantě koncentračního tábora.

Prostě proto, že tam bylo zhola nemožné, aby muži žili s ženami společně a pak je také dobré se zeptat, zda ten tábor tedy vůbec ty parametry pro zařazení mezi koncentrační tábory splnil.

Podle seznamů vyhotovených po válce, tábor v Letech jako koncentrační uveden vůbec není.

8 2
možnosti

Vy nikdy nezklamete.:

A kdyby platila ta třetí možnost (otěhotnění v táboře), tak by to jednoznačně hovořilo proti variantě koncentračního tábora

1 2
možnosti

:-)......Moc pěkně jste to popsal! Bohužel......jen pro chápavé, kteří si to dovedou ověřit z několika zdrojů! Ale..... Bělobrádek, Bartošek,

pater Vyklouz a JUrečka budou Vašimi oponenty! Byl to "koncentrák", jak slyšíme denně z TV, (nestranné), která rychle chytla správný vítr!

Jediný cíl....dostat Okamuru z vedení parlamentu! Jak jsem dnes na netu četl....postižení potomci žádají od stát náhradu,(možná v euro), za psychickou újmu! No....neberte to ! R^R^R^

13 2
možnosti

Historici promlouvají. Ale nikdo je neposlouchá. Je to hůl, která se hodí tu na jednoho tu na druhého. Chrti čekají komu ulétne slovo nebo výraz a zanedlouho se budou zaobírat i tím, že ten který sice neřekl nic špatného ale jak se při tom tvářil ! Politici hrají komedii a prodejní plniči tisku a internetu jim pomáhají.

6 0
možnosti
Foto

Na našem území bylo 600 pracovních táborů a 52 pobočných koncetračních táborů. Nevím kde jsem četl, že když se za takové obrovské peníze vykoupil prasečák před bankrotem, proč tam nedudělat velký památnník pro všechny oběti na našem území. Není možné na každém místě , kde trpěli lidé dělat památníky. Proč neudělat jeden pro všechny oběti. Já to považuji za vynikající nápad.

4 0
možnosti

Spatny napad to sice neni, ale proc jezdit uctit pamatku zemrelych treba v Hodonine do Let?

0 0
možnosti