Diskuse

Na vstup do EU dobrý každý „blbec“, na referendum o vystoupení z EU je „blbec“ nedospělý

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"U nich agent z Východu nejspíše použil telepatii." ;-D;-D;-D Jsem se zakuckal smíchy... Děkuji a karma

0 0
možnosti

Takže "blbci" co nás referendem přivedli do náruče EU zmoudřeli a zjistili, že je načase vystoupit. Nevím zda je dobré vystoupit nebo ne, ale tahle argumentace je fakticky "blbá".

1 0
možnosti
Foto

Uspořádejme referendum, ale až po předběžném jednání českého premiéra se všemi státy o vyjednání výhodnějších podmínek členství v EU, jak učinil Cameron. To by znamenalo, že by premiér v demisi objížděl všechny země a všem by nabízel nějaké ústupky výměnou za to, co žádá on. Nevím, co by Babiš členským zemím EU na rozdíl od Camerona tak zázračného nabídl. Cameron tehdy smluvně vyjednal se státy EU i celou EU možná lepší podmínky, nežli se podaří současné vládě, ani to nestačilo a malé procento obyvatel rozhodlo o vystoupení UK v EU. Referendu o vystoupení Česka z EU by měla předcházet podrobná informační o veškerých důsledcích vystoupení či setrvání v EU. Ta se ale nezdařila ani samotným Britům, vládě, BBC, a dalším zainteresovaným orgánům. Občanům byly předloženy zcela nepravdivé údaje o okamžitém ušetření peněz na zdravotní péči Borisem Johnsonem, jenž pak sdělil, že to byl žert. Vše se točilo o nařizování křivosti banánů a hořkosti čokolády. Nová vláda se přiznala, že nemá vůbec žádný plán a strategie a neví, co bude dál. Už vidím, jak české média správně informují, když to nedokázala ani média britská a jak my ten plán máme.

2 0
možnosti
Foto

..chápu, že řeči o možném referendu o vystoupení z EU se nese velice nelibě, tak jako zvolení Zemana ...ale, demokracie je snad o tom, že si můžeme vybrat ...nebo se pletu?? To , že se výsledek někomu pak nelíbí, to asi bude jeho problém.. jo chápu, že se Junkerovi a EU nelíbí BREXIT odchází největší dotavátor... všichni by chtěli tu svobodu a tu dekomracii , ale aby všechno bylo po jejich....

0 0
možnosti
Foto

Rozdíl je v tom, že volební rozhodnutí lze za pár let napravit. Výsledek referenda je navždy.

0 0
možnosti

Referendum je jen alibistický nástroj pro politiky. V zastupitelské demokracii nemá tento nástroj v otázkách geopolitických a strategických co dělat. Směřování země, účast ve vojenských aliancích, měnová unie apod. nejsou věci o kterých by měl rozhodovat každý laik. Referendum je napak pěkná věc pro věci lokálního významu typu: uděláme letos v Dolní Lhotě nový chodník ke školce nebo k hospodě ?

Diskusi jestli je czexit strašení nebo jestli bychom spáchali ekonomickou sebevraždu ponechme stranou. ;-)

1 1
možnosti

Jaká demokracie to byla, když se bylo referendum o vstupu do EU? Nějaká nezastupitelská? :))))

2 0
možnosti

Já nějak nevím, proč je kolem referenda tolik povyku - jakmile třeba SPD získá 35% ve volbách, bude mít sílu jej prosadit v zákonodárném shromáždění a referendum proběhne. SPD má nyní sílu jen 10%, tudíž menší šanci na prosazení. Analogicky tedy 90% voličů (pomiňme komunisty) preferovalo jiné věci a referendum o EU a NATO nechce. Máme demokracii, smiřte se s tím.

0 0
možnosti

J41a33n 80K42a61š16p36a49r

19. 2. 2018 16:20

Martínek Hvozdů si "demokraticky" přisvojil hlasy komunistů R^

0 0
možnosti

Je to zajímavý článek a má svoji logiku. Osobně si myslím a bohužel to nemůžu dokázat, že nelze srovnávat rozhodování voličů v obou referendech ČR a VB (vstup, výstup). Fakt, že se jedná o stejný vzorek lidi, kteří volili před 15 lety v případě ČR a 45 lety v případě VB je bohužel jediná prokazatelná věc. Před 15 (nota bene 45) lety nebyla informační kampaň (není podstatné jestli pro, nebo proti Czexitu) tak agresívní jako v současnosti.

Z psychologického hlediska už nemají váhu žádné - byť sebelepší argumenty - , protože voliči se lidově řečeno postaví na zadní a nebudou je vnímat. Takže není podstatné co je teď pravda a co lež v případě budoucnosti ČR po Czexitu, ale fakt jakým způsobem jsou argumenty předkládány veřejnosti, která je stejně nebude poslouchat, protože je automaticky zařadí do masáže hlavního proudu, Sorosových manipulací,Putinových manipulací, ruských hackerů atd....Čím agresívnější kampaň, tím agresívnější protikampaň. Které informace budou pak důvěryhodné?

Na druhou stranu i tohle je riziko demokracie. Zvolit třeba špatně a hloupě, ale přesto svobodně.

Za poznámku stojí také otázka, která navazuje na svobodné rozhodování.

Kdyby tématem referenda nebylo setrvání v EU, ale třeba znovuobnovení komunismu v ČR. Nakolik by jste vy osobně nechal rozhodování na obyčejných lidech?

0 0
možnosti

Nemáte pravdu a máte s prominutím trochu "vymyto".

0 13
možnosti

Naprosto souhlasím s tvrzením, že máme zastupitelskou demokracii a o důležitých věcech se má rozhodovat v parlamentu. O vystoupení z EU nebo NATO nebo trestu smrti nebo výši daní nemůže rozhodovat obecný lid. V dnešní době, kdy si může politik koupit vlivné noviny, kdy mnoho lidé nemá kritické myšlení, kdy se většina lidí nezajímá o to , co se tu děje, rozhodně s referendem o zásadních otázkách nesouhlasím. Jak v rozhovoru, který jste v článku odkazoval na DVTV říká jeden z řečníků, z EU nebo NATO vystoupíte jen jednou! Víc pokusů nemáte...

9 9
možnosti

A proč nevadil obecný lid při vstupu?

4 0
možnosti

Tady sklízí velký úspěch argument, že rozhodli ti, kteří sociální sítě nepoužívají, mají ty názory typu Brexit, Zeman na hrad, Trump lepší než Clintonová apod. a že to je důkaz, že sociální sítě a propaganda za nic nemohou. Ale to je omyl. Sociální skupina starších občanů používá jinou, svou sociální síť. Mailují si. A čile si mezi sebou posílají to, co jim Putin podhazuje, další nahazují a ostaní už jen násobí. A funguje to skvěle. Pak jsou rozzuřeni, jak je ta demokracie skandální a běží volit Zemana a Brexit.

1 12
možnosti
Foto

"Sociální skupina starších občanů používá jinou, svou sociální síť. Mailují si co jim Putin podhazuje".

Kde jste na to přišel. V penzi je asi 2,500 000 občanů a tento veliký penzijní tým možná disponuje 500 tisíci PS. Ty 2 miliony si mejlují co?? Ruské weby...Ach jóóó.;-D

8 2
možnosti