Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Ja vam pani Pavlikova ten czexit z celeho srdce preji. At uz s kavarnou ci IV cenovou skupinou.

8 0
možnosti
Foto

Další podporovatel czexitu?8-oRv

4 1
možnosti
Foto

„Bylo by pro naši zemi lepší, kdyby zvítězil člověk typu Jiřího Drahoše. Protože pro nás bude důležité, abychom se dobře ukotvili v západní Evropě a k ní si myslím, že měl blíž než Zeman,“ uvedl.

Fotogalerie

Zobrazit fotogaler

Zemana označil za evropského federalistu, který má ale blízko na východ a to by podle Švejnara mohlo být v určitých situacích nebezpečné. „Doufám, že se Zeman bude chovat co nejvíce státnicky, že to bude člověk, který dokáže být moudrý a dokáže vést naši zemi směrem, kam patří, a ne na východ,“ uvedl Švejnar s tím, že Rusko a východ je v pořádku z ekonomického pohledu.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/diskuzni-porad-rozstrel-jan-svejnar-ekonom-prezidentska-volba-nizka-nezamestnanost-gop-/domaci.aspx?c=A180209_174722_domaci_lre

1 0
možnosti
Foto

P.S.: v Evropě ovšem ukotveni jsem, a to více než pevně, již tím, že jsme členy EU. Takže není co řešit, natož čímkoli strašit, že;-)Rusko a východ je v pořádku z ekonomického pohledu.- viz. pan prof. Š.;-)

3 0
možnosti
VM

Kdo vlastně je ta "pražská kavárna"? Jak vypadá její typický příslušník? Jsem z Prahy, kávu mám také rád, tak nevím, jestli jsem to já...;-D

7 0
možnosti
Foto

Jste typický kavárník, podle pana Klause nemakačenko.

5 3
možnosti
LM

proto je v tomto stavu nesmysl resit neco obecnym referendem .. protoze, az by lide prokoukli, co se vlastne stalo, tezko bychom se zpet do EU dostavali. muzeme jen dekovat tomu, ze konstelace hvezd byly nastaveny tak, ze jsme se do EU dostali celkem rychle a moc to neskripalo. Ted je jen na nas, tam trosku vic prosazovat svoje nazory a postoje .. ne jen se vest a nadavat na Brusel. Brusle nejsou oni, Brusel jsme my vsichni.

4 4
možnosti
Foto

Kolik lidí by si všimlo tohoto blogu, kdyby nebyl ,,správně stylizován" nadpis?;-D

2 0
možnosti
MM

Mám tři poznámky:

1) Z kontextu rozhovoru se Švejnarem plyne, že oním přibližováním se Západu Švejnar myslel ekonomické dohánění Západu (výkon ekonomiky, mzdy apod.), nikoliv jeho, řekněme, kulturně-společenské "dohánění".

2) Snění o jakési neutralitě středoevropského Česka je nebezpečná iluze. Měli bychom si přestat lhát do kapsy a uvědomit si, že pokud nebudeme součástí Západu, budeme součástí Východu se vším, co s tím souvisí. Nic "mezi" není a nebude, ať se nám to líbí nebo ne.

3) Píšete o sobě, že chcete udělat něco pro "pozitivní změnu". To je chvályhodné. Můžete začít třeba tím, že přestanete lidi škatulkovat (pražská kavárna) a bagatelizovat jejich veřejné projevy tak, jak to dělají oni Okamuristé s kterými tolik nesouhlasíte. Polemizujte, nesouhlaste, ale nehovořte o druhých jako o "troubách". Takto se pozitivní dialog nenavazuje.

11 2
možnosti
OP

Pane Merhaute, žiji teď mezi těmito lidmi a používám termíny, které jsou aktuální a srozumitelné. V dlouhých článcích s kudrlinkami a pseudo korektními výrazy si nelibuji

1 4
možnosti
Foto

V hodnocení "kavárny" s paní blogerkou zcela souhlasím. EU pro nás znamená nenahraditelný trh, ale za rovnoprávné postavení v EU musí naše reprezentace tvrdě bojovat, nejlépe ve spolku s našimi "méně rychlostními" sousedy.

Cestou musí být federalizace EU, ale s demokratickou ústavní strukturou zcela rovnoprávných členských států.

3 0
možnosti
Foto

Takže - jinými slovy. Ti, kteří tomu aspoň trochu rozumějí /ekonomové atd./ mají dle rady hlavy státu držet hubu /přesný překlad jeho shut up/, a to jen proto, aby proboha nenaštvali tu desetimilionovou radu moudrých, která přesně ví, jaké jsou geopolitické vztahy.

Prosím paní Pavlíková, poraďte těm, co nechtějí vystoupení z EU, co by měli říkat, aby jim druhá strana naslouchala. Děkuji předem.

13 3
možnosti
OP

Takže nikoliv jinými slovy, ale pouze vy jste si něco vyložil jinak, že bylo napsáno, pane Vodvářko. Občané samozrejmě mají mít průběžné a srozumitelné informace o dopadech vystoupení z EU, ale nikoliv populistickými pořady, ze kterých populismus jen srší

4 1
možnosti
JZ

No, už se mi docela stýskalo po slovním spojení pražská kavárna v nějakém titulku.

3 1
možnosti
RS

R28u10d72a 54S13l72a79v22í13k

12. 2. 2018 13:45

Ach ano, vždy za to budou moci "ti druzí"...:-P

6 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik