Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

O61t33a 91K20i49n87c

13. 2. 2018 12:45

Co jsme si zvolili, to máme. Dobře nám tak.

0 0
možnosti
VF

Prezidentské volby už byly. Proč stále dokola mlátíte prázdnou slámu?

1 0
možnosti
JT

J52i65r21i 63T91i82c32h27y

12. 2. 2018 17:59

Mame krasneho, mladeho a zdraveho premiera v Kanade - je "levicacky fasista".

0 0
možnosti
VV

I Francouzi maji krasneho, mladeho a zdraveho prezidenta. A sem do udajneho srdce Evropy jeste neprosaklo, ze jsou s nim cim dal, tim vic spokojeni.

0 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale jakkoliv na názory zde prezentované jako takové máte samozřejmě plné a legitimní právo, přesto myšlenkové konstrukce najejich podporu mě poněkud zarážejí:

ad reprezentace: je-li Vám uděleno občanství České republiky (entita) čímž se stáváte její součástí (je tak?) a prezident reprezentuje tuto entitu, pak reprezentuje všechny její členy, nikoliv ale členy jako takové. Nebo-li ačkoliv nereprezentuje Vás, reprezentuje Vás jako občana ČR. Tomu se můžete bránit nikoliv roztrháním těla, ale roztrháním občanského průkazu (v přeneseném slova smyslu), ale nijak jinak. Protože tím je mi pak - v mé roli člena dané entity - jeho reprezentace doopravdy nadiktována faktem, že reprezentuje danou entitu. Nemůžete se od daného faktu distancovat jinak, než distancováním od daného celku. Dobře to vypovídá krásné německé "mitgefangen, mitgehangen".

ad zaměstnavatel/zaměstnanci: v tomto specifickém případě bych v tomto srovnání neviděl problém, problém vidím v použití příměru s výpovědí. Prostě pouze v tomto druhu zaměstnaneckého poměru jsou formální náležitosti výpovědi poněkud komplikovanější. Nicméně tím, že nemohu přenést analogii s výpovědí z klasickéího zaměstnání přesně 1:1 nelze přece zdůvodnit neplatnost srovnání s celým zaměstnaneckým poměrem.

daně: jak se nedobrovolnost a zákonem podmíněná daňová povinnost projevuje na nároku či možnosti (to jsou také dva různé termíny!) znát prezidentův zdravotní stav? A proč by ji měl nějak ovlivnit příspěvek dobrovolný? A proč v první variantě není na prezidentově ochotě co řekne či neřekne - znamená to, že tím, že platíme prezidenta z daní tak je mu přímo zakázáno cokoliv o svém stavu sdělovat, tj. mimo jeho ochotu? Jiné zdůvodnění Váš odstavec neposkytuje. Nebo je ve Vašem tvrzení skryt nějaký důvod, který jsem neodhalil?

ad lékařské prohlídky: Vámi citované (modré) tvrzení neříká, že prezidenta řadí k policistům či hasičům, v čemž ovšem výhradně spočívá Vaše argumentace. Pouze uvádí takové příklady společenského konsensu, kde se n

0 0
možnosti
SB

„Zeman jako prezident republiky je zaměstnancem českého lidu“.

..............

To citujete mne, To jsem napsal já. A protože jsem Zemanův volič, citujete Zemanova voliče.

Ano, Zeman jako prezident je zaměstnancem českého lidu. Na tom trvám.

Plně souhlasím i se Zemanovými odpůrci v tom, že oni jako jeho zaměstnavatelé (také jsou součástí českého lidu) mají právo znát jeho zdravotní stav.

S čím už s nimi nesouhlasím, to je jejich tvrzení, že ten jeho stav je tak špatný, že už by neměl být prezidentem.

Práce prezidenta nespočívá v tom, že nutně musí být schopen rychle vstát ze židle nebo chodit bez hole.

Na stranu Zemanových odpůrců jsem se postavil v samotném principu, že prezidentův zdravotní stav není jen jeho soukromou věcí. Souhlasím s nim, není to jeho soukromá věc.

Oponoval jsem jim v konkrétní úvaze o tom, zda prezidentem být může. Nesouhlasím s nimi a domnívám se, že jeho výkonu funkce nestojí jeho zdravotní stav v cestě.

0 0
možnosti
PM

P11e42t28r 66M67á31j

12. 2. 2018 16:28

ad Slavomír Beneš

Možná vyslancem, reprezentantem, nevím. Ale zaměstnancem, pokud jde o prezidenta, to je takové zjednodušení vztahu, že si to představit neumím. Respektive možná ano, ale rozhodně souhlasit nemohu. Možná jsem naivní, ale jsem přesvědčen o tom, že funkce prezidenta je posláním, na rozdíl od zaměstnaneckého poměru. Nicméně pokud na tom trváte, je to Vaše věc.

Víte, prezidentské volby, to přece není koňský trh. Kupujete-li koně, tak se mu jistě díváte na zuby, protože chcete zdravého koně. Není-li nabízený kůň zdravý, prostě ho nekoupíte. Přesto ale i ve volbách máte stejné možnosti. Připadá-li Vám jeden kandidát nemocný, nebo dokonce neschopný, jak oni tvrdí, tak ho nikdo nemusí volit. Nebo pokud si nejste jistý tím, že je jeho zdravotní stav skutečně takový, jak sám říká, nebo dokonce o něm mluvit odmítá, nemusíte ho volit stejně tak.

Nemohu prostě souhlasit s tím, že informace o zdravotním stavu prezidenta jsou jakkoli morálně vymahatelné. Je to jeho soukromá věc z čistě lidského hlediska.

To, že se celý národ o zdraví svého prezidenta zajímá, to je věc jiná. Jedni s obavami, jiní z méně ušlechtilých pohnutek. Těm druhým je zdravotní stav prezidenta ukradený, věřte mi. (Nebo si myslíte, že Zemana nevolili opravdu proto, že se pohybuje hůře, nežli Drahoš?)

0 0
možnosti
JN

J50o87s58e25f 39N83i32k22l

12. 2. 2018 14:51

... to je zase dílo...

1 0
možnosti
VV

Domnivam se pane Maji, ze mate takoveho prezidenta jakeho jste si zvolili a jake ho si jiste zaslouzite.

To jen ti hloupi Prazaci a Stredicesi ho nechteji.

2 0
možnosti
SB

Jsem Pražák a Zemana jsem volil.

Jsem rád, že je a bude českým prezidentem.

3 3
možnosti
Foto

To je pěkně hloupá podmínka. Masaryk byl starší a stále se premiérům a vládám úspěšně "pletl" do jejich partajnických rejdů. Protože měl výchovu císařské "Kinderstube", měl jen vybranější chování, než Zeman.

2 2
možnosti
VV

Vite pane Trinkewitzi, ono srovnavat pana prezidenta Masaryka s tim soucasny bude asi jako srovnavat vycviceneho policejniho psa s jednim z tech 200 z te mnozirny.

4 5
možnosti
JV

Priznam se, autore, ze jsem to cele uplne necetl. Lid ale tvrdi, ze fysicka schranka je druhorada, hlavni je, ze ma zdravou hlavu ! Jako s temi napady s imigranty na opustene recke ostrovy a s dronami pro nasi armadu. Tem Rekum by pry prominul jejich dluhy vymenou.

2 0
možnosti
Foto

Milý kolego, plácáte nesmysly. Jste zcela uchvácen postavou Miloše Zemana. To vám nikdo nemůže mít za zlé. Je však občas dobré odložit růžové brýle a podívat se na věc jinak /což lékaři dělávají, či aspoň by měli/. Jak jsem psal. zamilovanost bývá občas slepá.

7 0
možnosti
Foto

Nehrála roli "zamilovanost" do Zemana, ale jen absence rovnocenných protikandidátů.

3 1
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik