Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P14e87t27r 28K76ř90í27ž

18. 2. 2018 2:05

Hlavni problem je v tom ze pokud slo o pracovni tabor tak je to pro cikany v podstate to same jako pokus o likvidaci... pracovni!!! ;-)

0 0
možnosti

Proč je zrovna v této souvislosti nutné zesměšňování Romů? Nemůžete se ubránit?

0 0
možnosti

Jen doplnění:

.

Tématu se věnoval nejvíce historik Ctibor Nečas. Na uloz.to je ke stažení práce: "Historikové a kauza Lety" vydaná akademií věd.

.

Kauzu rozjel někdy v roce 1994 američan Paul Polansky, který si vymyslel spoustu nesmyslů s cílem dokázat že holocaust cikánů bylo dílo Čechů. V tomto duchu pokračoval také aktivista Markus Pape.

.

Dílo "Historikové a kauza lety", která tyto nesmysly vyvrací, se mi jeví jako vyvážená a důvěryhodná práce. To ale nechť každý posoudí sám.

4 0
možnosti

Obzvlášť na tom spisku potěší rozsudek nad velitelem tábora Janovským, že prý je nevinen. Mslím, že jisté máslo na hlavě Češi mají, ale jen ať si to každý přečte sám, v tom máte pravdu. Jinak ta Polanského kniha je také zajímavá tím, že reflektuje mnoho výpovědí pamětníků a jejich obtížné odlišení útlaku od Čechů nebo Němců. Samozřejmě líčíte Polanského spisek velmi neobjektivně. Vznikl pět let před prací historiků, což ukazuje na nezájem o problematiku cikánského holokaustu u nás. Pro cizince je to nepochopitelné.

0 0
možnosti

A byly časy kdy byl i tábor v Táboře a koncentroval se tam lid a majetek z výbojných výprav.

0 0
možnosti
Foto

o Romech je lepší tady nepsat

3 0
možnosti

Zvláště když se jednalo o cikány

0 0
možnosti

"Sympatizant s cikánským etnikem by neměl dějiny upravovat tak, aby cikánský příběh dostal na roveň tomu židovskému, se všemi důsledky."

Každý příběh je trochu jiný, ale řekněte mi prosím s čím "cikánský příběh" nestačí tomu židovskému v ohledech, které máte citovanou větou zřejmě na mysli.

1 0
možnosti

Jde o tlak na přiznání že proběhl Romský holocaust. Na to že ho prováděli Češi (Poláci, Litevci), tedy nejen němci a v důsledku toho budovat pocit viny u všech evropanů. a následně jde samozřejmě o to uzákonit zákaz zpochybnění romského holcaustu. No a na závěr jde samozřejmě o odškodné.

.

Předpokládám že na všech těchto věcech neshledáte nic špatného - já ano. ne proto že bych nedopřál lidem přiznání utrpení, ale pro to že za tím prostě cítím politický kalkul, manipulaci a cíle které považuji za špatné. Romové jsou v tomto jen zneužitými pěšáky.

4 0
možnosti

Ani bych se nebráni vyšetření Janovského a zda jeho protiprávní postup by ze strany protektorátní vlády správně vyšetřen a potrestán. Ale pouze pod podmínku že český národ ani stát nenese za protektorátní vládu naprosto žádnou odpovědnost. Češi, pokud vím, si protektorát nevybrali.

4 0
možnosti

Máte pravdu v tom, že nějaký zákaz diskuze by byl nedemokratický, ale vy nevycházíte z faktů. Nechcete diskutovat. Já stále nerozumím, proč je potřeba zpochybňovat slovo koncentrační v souvislosti s tímto táborem, když nikdo nepopírá, že v konečném důsledku zde byly osoby koncentrovány podle etnické příslušnosti za účelem likvidace v Osvětimi?? Proč je potřeba používat nějaké jiné označení a jaké?? Vážně to byli táborníci na zážitkovém výletě?;-O

0 17
možnosti

L76u58d90ě68k 26J26a45š89a

13. 2. 2018 12:10

Zřejmě vám ještě nikdo neřekl VELKÉ tajemství, že za války byly dva druhy táborů (všechny zvané koncentrační - neboť slovo koncentrační znamená SHROMAŽDOVACÍ). Ty první byly pracovní koncentrační tábory, kde byli pracovníci různých běžných výrobních firem (viz Schindlerův seznam). Zde žili lidé za dost těžkých a krutých podmínek, avšak nebyli v táborech určených k zabíjení. Lidé zde umírali hlavně na těžké a nelidské podmínky. Druhé byly tzv. likvidační koncentrační tábory, které byly prioritně určeny k zabíjení, nikoliv k práci. V těch prvních byly snad všechny národy a národnosti z Evropy a Asie, nikoliv podle rasy! A těch prvních bylo u nás na stovky a vy o nich víte zřejmě velké prd. A jedním z nich byly Lety, ale i třeba Terezín. Toto jsou historická fakta a jejich zveřejněním není žádné měnění historie či její překrucování.

7 0
možnosti

Debata o Letech se periodicky opakuje od 90. let. Tehdy, tuším 1992 nebo 93, nabídl premiér Klaus zástupcům romských organizací, dvě možnosti. Buď se ta fabrika na vepře vykoupí a postaví se tam skromný památník, nebo vláda uvolní několik stovek milionů na podporu vzdělávání, kulturních programů a podobných věcí pro romské organizace. Oni chtěli pokud možno hned peníze, takže je dostali. Něco samozřejmě předáci těch organizací zdefraudovali, zbytek se utratil za různé podpory na festivaly tanců a písní, preventivní programy a tak. A pak problém vyskočil znovu. Tak jim zase vláda (tuším že Paroubkova ) znovu nakrmila jejich rozpočet, no a co se nestalo, po několika letech se začalo křičet zase! V dnesnich pomerech je ovsem lepsio techto vecech se vubec nezminovat.

16 0
možnosti

Buďte tak laskav a uveďte prosím zdroje vašich tvrzení. Zdá se, že nás krmíte jednostranými nesmysly.:-(

0 12
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS