Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Vhodnější formulace zní například: "Ale při vzpomínce na obrozence, kteří udělali sakra velký kus práce, aby skomírající češtině vrátili lesk a slávu, je mi smutno."

Your Grammar Nazi

PS: Souhlasím. :-)R^

1 0
možnosti
PS

Pravidla pravopisu nejsou zakonem, jde o pouhe doporuceni, nic vic. Proto ja mohu klidne psat bez diakritiky nebo pouzivat nespisovna slova. V rychle komunikaci obcas delam preklepy. Dulezity je obsah, obtezovat nekoho tim, ze mu opravuji pismenka, ktere pokladam za chybne napsana, mi prijde hloupe.

0 13
možnosti
PV

Tady prece nejde o preklepy, ani o diakritiku, na mobilu se holt pouziva tezko, ale o hrubky, carky ve vetach a dalsi chyby, ktere pisatelka popisuje.

2 0
možnosti
VK

Se slzou v oku vzpomínám na své učitelky češtiny. Jen ta slza není z nostalgie, ale ještě dnes mi oči slzí, když si vybavím jejich hodiny a to, jak mi češtinu zprotivily. Naštěstí jsme si k sobě s rodným jazykem cestu našli, byť to bylo pár let po ukončení školní docházky.

0 2
možnosti
LT

L66í65d61a 28T48i13c58h34á

5. 2. 2018 20:13

Drobný překlep -asi jsem to po sobě taky nečetla: samozřejmě MĚ rozčiluje, nikoliv mi.

0 0
možnosti
LN

To nebyl překlep, to Vám tam skočilo plzeňské nářečí.

2 0
možnosti
RP

Jinak četl jsem články, kde přímo lidé neboli rodiče bilingviních dětí, českého původu ve stárech EU, říkají, že bilingvní výchova dětí prostě nefunguje a že tyto děti se dobře nenaučí ani jeden jazyk.

Možná je problém v tom a správně by se každý člověk měl nejdřív pořádně naučit svůj rodný jazyk a teprve potom se učit jiný, respektive světový jazyk.

Ovšem jestli bilingvní výchova skutečně nefunguje, tak ve snaze podlézat Bruselu, multikulturalismui u či jen prosté módnosti a oportunismu jsme zkazili ve školách už jednu celou generaci a zbavili ji kvalitního rodného jazyka. A případně i nějakého domova, protože ze spousty těchto dětí podle mne vyrostou lidi bez rodné vlasti. Kteří sice budou mít výhodu, že najdou práci kdekoliv ve světě, ale nebudou mít ve stáří se kde vrátit a zemřít doma.

1 7
možnosti

V tomhle s Vámi vřele nesouhlasím. Lidé jsou schopni se naučit a i si uchovat na úrovni 2-3 jazyky (včetně rodného). A obvzláště děti se svým plastickým mozkem s tím nemají skutečně problémy

1 1
možnosti
LT

L49í46d25a 35T87i45c52h98á

5. 2. 2018 20:11

Ani nevíte, jakou radost jste mi svým příspěvkem udělala. Už jsem měla obavy, že jsem nějaká vadná, když mi rozčiluje současné prznění češtiny. Chápu, že člověk, který se živí rukama, mluví, jak mu "zobák narost", ale číst v novinách a dokonce často i v knihách ty příšernosti, to člověka opravdu až bolí. Pro profesionála by mělo být otázkou cti bravurně ovládat svůj pracovní nástroj, čili češtinu. Kromě toho se domnívám, že chce-li někdo vyjadřovat své názory veřejně na internetu (či facebooku nebo nevím kde ještě), měl by se alespoň naučit psát spisovně. R^

11 0
možnosti
RP

S takovými lidmi je třeba v diskuzích zacházet, jako by nezvládli ani základní školu.

1 0
možnosti
Foto

Dva ced kiláčků!;-D;-D;-D To je jak úryvek z pana Kaplana. :)))))))

0 0
možnosti
Foto

P.S.: Pančelko, sííím, v posledním odstavci chybí čárečka. Že Vy nás zkoušíte, jestli si toho všimneme? :)

1 0
možnosti
IM

Pořád nemohu skousnout příjmení žen v mužském rodu,ale uznávám,že pro zviditelnění se udělá cokoliv.

5 0
možnosti
TT

... pro zviditelnění vlastní hlouposti...

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 26,45
  • Průměrná čtenost 8597x
Středoškolská učitelka, dvojnásobná maminka, kuchařka, vášnivá čtenářka, filmová fanynka.

Postřehy z mé učitelské praxe můžete najít na: 

https://open.spotify.com/show/4OctaK4a1JD7eT2hTJx5CJ?si=0a9ecd2fe2ff48fe

https://www.facebook.com/Ucitelsky.denicek/

https://www.facebook.com/lucie.tykalova

http://instagram.com/lucka_tykalka

Seznam rubrik