Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na ty otázky mnoho politiků odpovědi nabízelo, lidi ale zvolill především ty kteří odmítají pomoc komukoliv.

Pořád se zašťiťujete 48 %, ale to je absolutní nesmysl-číslo asi tak realné jako když Realisté mluvili o 20% v parlamentních volbách. Ostatně dle průzkůmů je u nás proti pomoci uprchlíkům více než 2/3lidí

1 6
možnosti
ML

M38a66r33t40i96n 37L52a14c19o

31. 1. 2018 16:45

Takže, podľa vašich minulých vyjadrení, viac, ako dve tretiny extrémistov! Extrémny = okrajový, výstředný, hraniční, krajní. Viac,ako dve tretiny nemôžu byť ani okrajové, ani výstredné. Už vám to po troch rokoch dochádza?:-P

5 3
možnosti

J92a44k26u94b 23Š40o27l69c

31. 1. 2018 12:30

Spasitel je tu. To poučování z vás přímo kane.

1 7
možnosti
OF

Přes Czechowice-Dziedzice jsem jezdil rychlíky do Varšavy a vždy jsem skončil

ve Varšavě a ne v Osvětimi.Místní výpravčí bych do těch vašich krkolomných konstrukcí nemontoval.

A tak naokraj, vy se nebojíte v Polsku cestovat vlakem? Víte, kolik je tam nechráněných přejezdů ? A to už nehovořím o tok že kdysi na na trati do

Czenstochové sběrači kovů během noci rozebrali asi 200 metrů kolejí .

;-(

2 1
možnosti
Foto

"Většinu elektorátu Miloše Zemana, jakož i voličů různých protestních stran a hnutí, totiž tvoří lidé v zásadě hodní, ale postižení těžkou kognitivní disonancí."

Zdroj: https://andrejruscak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=647021

Hezké, a ta druhá část, co volila Drahoše, trpí čím?

6 1
možnosti
AR

Tímtéž. Jen v jiných otázkách.

2 0
možnosti
Foto

Rozhodnutí o přijmutí kohokoliv by mělo začít od jeho žádosti, Ta by měla být posouzena s maximální možnou zodpovědností, abychom se vyhnuli omylům a falešným údajům atp. V rozhodnutí o udělení asylu, které by mělo být podmíněné přizpůsobením se našim zákonům, by měla být pojistka o možném vypovězení atd. Mělo by se jednat o kvóty.To je ta praktická, technická stránka věci.

Ta druhá, v mnohých ohledech složitější je, že za a.) lidé politikům příliš nevěří, většina z nich se hlásí k té nefungující Evropě a za b.), že příklady z jiných zemích mluví za sebe, což dává jednoznačný závěr: nebrat.

Debatovat v tomto případě o morálce, když je zřetelné, že díky této migraci pod taktovkou drtivé většiny evropských politiků jde vlastně o násilnou přeměnu evropské společnosti, bych vůbec nemluvil. Morální je se tomu vyhnout za všech okolností. Nemorální je ten, kdo provádí opak.

11 0
možnosti
AK

Co se týče imigrantů z naprosto odlišných kulturních okruhů, tak problém vidím v tom, že žádnou záruku vám nikdo nemůže dát, pokud to má být myšleno vážně.

Podívejte se jen na bezpečnostní situaci ve Francii, která v listopadu ukončila dvouletý výjimečný stav - tím, že to podstatné z něj uzákonila natrvalo.

Nejsem tak neskromný abych si myslel, že Češi přijdou na něco, co zůstalo Francouzům po léta skryto.

A tak si myslím, že pokud si budeme ve vztahu k imigrantům počínat stejně vstřícně jako Francouzi, čekají i nás jejich problémy.

Myslím si, že je třeba muslimské imigranty odmítnout všechny. Ne proto, že bych odmítal islám jako náboženství, ale jako ideologii, jakou fakticky je. Náboženství je jen část této ideologie, když ty další dvě složky islámu - způsob řízení státu a právní systém - jsou s demokratickým řízením státu a evropským právním systémem neslučitelné.

Uprchlíci jsou něco jiného. Před válkou, terorem, politickým pronásledováním?

Vítejte chlapci! Ubytujeme vás, nakrmíme, ošatíme a dáme vám kapesné než se zase budete moct vrátit domů.

8 0
možnosti
AR

Tak ono nejsou muslimové jako muslimové, ale fakt je ten, že globální podíl příslušníků muslimských sekt, které jsou aktivně tolerantní, otevřené, humanistické, atd., je pouhých 10 %. Také je to asi 180 milionů lidí, ale i když je to takhle malý počet lidí, je potřeba na ně nezapomínat. Na Západě žije mimo jiné spousta Íránců, kteří odešli kvůli režimu, jaký v Íránu je, a integrovanější a loajálnější přistěhovalce abyste pohledal. Což samozřejmě nevylučuje, co říkáte, že spousta přistěhovalců z kulturně zaostalých zemí je naprosto nekompatibilní s naším způsobem života a ty bych zde také nechtěl. To ale neplatí třeba o Syřanech, kteří jsou ze všech arabských národů mezi nejprogresivnějšími; potíž samozřejmě je v tom, že se za Syřany vydává kde kdo, a celou Sýrii v Evropě také ubytovat nemůžeme.

2 0
možnosti
Foto

Opravdu mě zaujal názor, který dává podíl viny na vyvražďování Židů výpravčímu.

4 0
možnosti
AR

Kdyby byl ten člověk co k čemu, mohl ty transporty sabotovat. Mohl tu práci, když už nic jiného, nevykonávat. Ale místo toho se vymlouval na to, že je "soukolí v systému" a tudíž nenese zodpovědnost.

3 1
možnosti
SB

Německé elity tehdy dělaly, a dodnes dělají, stejnou chybu, jako ty české, a sice tu, že nechápou zdroj těchto obav, neberou ho vážně a myslí si, že moralistickým nálepkováním něco změní.

.................

Ale o tom to je.

Zatímco Vy o tom píšete jen zcela okrajově, tak hodně lidí právě na tohle je alergická a nechce ty, kteří moralizují, ale nezabývají se podstatou obav lidí.

Když budu mít obavu před čímkoli, tak mě bude zajímat, co se proti tomu dělá, a nebudou mě zajímat nějaké řečičky moralistů.

Lidé mají strach z migrace a vy jim servírujete fráze o nutnosti vzájemného dialogu, o vyšších morálních výzvách apod.

Mě zajímá něco o té migraci. Mě nezajímá nějaké salonní žvanění. Mě nezajímá, že Zemana nezvou k sobě západoevropští politikové. Já klidně mohu žít i bez toho, že by český prezident byl hvězdou západoevropských salonů. Já se bojím migrantů.

Proto jsem volil Zemana.

Opakuji to, co jsem napsal na začátku:

Problém není v tom, že voliči Drahoše a Zemana by spolu ve většině věcí nesouhlasili. Souhlasí v 90%. Ale to, co jedni považují za zcela okrajové, to druzí považují za klíčové a naopak.

9 4
možnosti
AR

Mohu se Vás na něco zeptat? Kdyby Vám osobně někdo dal plán, jak jsem ho nastínil v článku, třeba na přijetí dvou-tří tisíc uprchlíků, se všemi technickými detaily, kde by bylo ošetřeno, jak se budou vybírat, kde budou žít, kolik to bude stát, jak se technicky vyřeší jejich deportace, budou-li dělat potíže, atd., souhlasil byste s tím?

3 0
možnosti
JR

J88a33n 96R75á44ž

31. 1. 2018 10:10

Na otázky týkající se nátlakového "přidělování" migrantů, které autor uvedl, bychom měli znát od politiků odpověď. To je hodně důležité proto, aby se na téma "kvóty" dala vést smysluplná diskuze.

PS. Téma článku výborné, samotný článek zbytečně rozvláčlý.

1 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');