Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J34i38r36i 17D74v53o29r90a34k

26. 1. 2018 18:01

Je ale nesporne, ze Drahos neni citelny a silne protezovany... Kdo pred 2 roky o nem a jeho nazorech vedel? 8-o

2 0
možnosti
VV

Domnivam se, ze mezi vzdelanci sveta je znamejsi nez nejaky Milous Zeman.

0 5
možnosti
FT

F14i39l79i67p 19T69y31k53a98l

26. 1. 2018 17:27

Pane Doksanský, dle posledního sčítání obyvatelstva v červnu 2016 (de.wikipedie.org) má Česká republika 10 ̇578 ̇820 obyvatel. Jak jste přišel na to, že by se univerzitní profesor Jiří Drahoš vážně domníval, že "...Miloš Zeman je prezidentem pro dolních 10 milionů ..." ? Jak se zmiňuje Jan Krátký, byla to evidentně ironická narážka na předešlý Zemanův výrok.

Ve třetím odstavci Vašeho příspěvku uvádíte, že německá media tvrdí, Jiří Drahoš by přijal do ČR emigranty dobrovolně. Máte bujnou fantazii. V hospodě u piva by se dal Váš výrok považovat za dobrou anekdotu. Napsat něco takového do bloggu je na pováženou. Která něm. media máte na mysli? Mohu Vás a a Vaše čtenáře ujistit, že až na suché konstatování o přímých volbách presidenta v ČR se něm. media (ARD, ZDF, Phönix, FA, SZ, Der Spiegel etc. ) tímto tématem vůbec nezabývaly.

Opravdu nevím, co těmito "fake news" sledujete.

Jen tak mimochodem, současně probíhají "Sondierungsgespräche" (vzájemné oťukávání) CDU/CSU a SPD o eventuelní vládní koalici. Žádný z něm. politiků nebude dopředu prozrazovat koho a na jakou funkci budou jmenovat. To by byla politická sebevražda. Nechápete to? Zrovna tak diplomaticky si počíná Jiří Drahoš.

Trocha diplomacie a kritické, reálné uvažování Vám určitě prospěje.

To ostatní ve Všem příspěvku je jen bla, bla, blá.

2 4
možnosti
MK

RvPane Tykale, jste mimo mísu. Z Drahoše čišela průprava od poradců; o mnohém vůbec nevěděl.

- to se týká výroku o dolních deseti miliónech, rétoricky naprosto špatně

- výrok v Německu se opírá o Drahošovo dřívější prohlášení, které se vytáhlo na povrch a Drahoš se k němu, tak jak bylo řečeno, nechce hlásit. V projevu šlo o migrantskou krizi v EU a Drahoš prohlásil v TÉTO SOUVISLOSTI, že 2600 migrantů by neměl být pro ČR problém. Ale na Primě se přímo školácky vymlouval, že měl na mysli Ukrajince a Vietnamce. Výzva vědců proti strachu plus tento výrok = jasný vítač muslimských migrantů!!!

- kritické myšlení; tím se ohání v té výzvě. Nikdo z těch podepsaných slovutných vědců to, čím se ohání a v oboru používá v praxi, nepoužil v rozboru reálnosti spojení islámské ideologie a demokratických principů. Islámu se pan Drahoš vyhýbá jak čert kříži!!

S těmi Vašimi závěry se neuchytíte ani v té čtyřkové hospodě, ale možná by Vás poplácali po zádech ve vedlejší pražské kavárně!:-P

2 1
možnosti
JS

Napsal jste kultivovanou a rétoricky velice dobře zvládnutou úvahu R^

Stejně jako Vás, i mě zaujala ta úvodní poznámka pana Drahoše, ve které Zemanovi vytknul, že je prezidentem dolních deseti milionů. I když se to později snažil zachránit "jakože ironie", tak minimálně rétoricky to naprosto nezvládl. Ale možná to nezvládl ani fakticky, protože s tímto tématem dokonale souvisí jeho názor na všelidové hlasování, tedy na referendum. Je zajímavé, že pan Drahoš je ochoten nechat se zvolit prezidentem naší země ve všelidovém hlasování, ale není ochoten důvěřovat občanům v jiných zásadních otázkách, a je proti referendu. Jeho argument je zvláštní – několikrát zopakoval, že "nejsme Švýcarsko, kde je referendum součástí stoleté tradice". Když jsem to slyšel, tak jsem si říkal – tak jste se měl stát prezidentem Švýcarcka, když jim důvěřujete víc, než Čechům.

Dále s tím souvisí to, jakým způsobem hodnotí brexit. Hodnotí ho naprosto negativně. Docela správně mu Zeman oponoval, že jde o urážku britských občanů. Na brexit lze pohlížet pouze jako na událost, která je důsledkem nějakých příčin, nikoli pohledem jediného člověka, který si myslí, že jeho názor je správný, a proto by voličům zatrhl nejen brexit, ale i hlasování o něm.

Vnímám to jako dost zásadní problém.

8 2
možnosti
FT

F33i95l36i17p 43T59y69k79a12l

26. 1. 2018 23:55

Pane Svoboda, domníváte se, že pan Drahoš neumí počítat a neví kolik obyvatel má ČR? Jestliže je Zeman presidentem dolních 10 milionů, znamená to, že J.Drahoš by měl být presidentem jen pro 1⁄2 milionu obyvatel? Pokud chcete stavět pana Drahoše do negativního světla, musíte si vymyslet jinou metodu. Vaše interpretace té tv-diskuze je směšná, ne-li nesmyslná.

Důvěryhodnost

De facto důvěřují lidé generelně více švýcarům než čechům. Na tento fakt se můžete dívat jak chcete, nic na tom nezměníte.

Referendum

Pokud vím, existuje všeobecné referendum jen ve Švýcarsku. Určité marginální záležitosti se dají řešit referendem i v Německu, na př.: Autobahnvignette. Samozřejmě i v jiných státech EU je možné plebiscitem nepopulární institucionální nařízení blokovat. Domnívám se však, že volba presidenta per referendum je v Evropě zatím privilegium jen v Čechách. Švýcarsko je totálně decentralizované. Existuje tam 26 autonomních kantonů a 4 oficiální jazyky. Jen málo Švýcarů ovládá perfektně 2 jazyky. De jura nemá Švýcarsko ani hlavní město. V Bernu je sice sídlo parlamentu a vlády ale Bundesgericht je v Lausanne

Versicherungsgericht v Luzernu, Verwaltungsgericht v St.Gallen, ETH v Zürichu. Jak chcete takový stát řídit centrálně? tam se musí vše řešit jen referendem. Vlastně to není stát ale Konfederace nebo také Eidgenossenschaft, jak se Švýcaři sami definují.

Brexit

Ano, to byl plebiscjt par excelence. Ostatně těch anti-EU hlasů bylo jen o několik stovek více než těch pro-EU. Je to ryze vnitropolitická záležitost a veškeré externí zásahy jsou obsoletní. Pokud Britové Brexit skutečně realizují, zatím to není definitivní, budou muset zaplatit EU cca 65 až 120 miliard Euro, což nechtějí a do dne výstupu z EU ani nedají dohromady. Otázka je, zda jim Skotové neudělají čáru přes rozpočet, protože ti chtějí v EU zůstat. Brussel nabídl V.Británii pokračování členství. Mnozí významní politici jak v EU tak v UK se domnívají, že Angličané vezmou Brexit zpět. Mají dost času o tom uvažov

0 0
možnosti
MV

tak trochu se nedivim, ze jste nepochopil narazku pana Drahose na Zemanovo slovni spojeni "dolnich deset milionu", kterym se ohanel ve volbach 13 a jak to dopadlo, vime vsichni

volte Zemana - pokud Vam nevadi lzi, arogance, dehonestace souperu a clovek, ktery svoji cinnosti na postu ve state vetsinovy respespekt za 5 let vykonu neziskal

5 2
možnosti
JK

J69a87n 29K93r83á16t58k12ý

26. 1. 2018 14:12

Asi jsem se díval včera na jiný pořad. Moderovala to, co jste sledoval, také paní Světlana Witovská???

1) prezidentem pro dolních 10 milionů - Drahoš použil ironii, škoda, že to někdo nepochopil - zde je vidět, že aspoň jeden člověk.

Zeman totiž nemůže tvrdit vážně, že je opravdu prezidentem pro dolních 10 milionů

2) Drahošův osobní postoj je několikrát zopakovaný - ekonomické migranty nikoli, jiné za jasných podmínek ČR a nikdy ne stanovenými kvótami.

3) koho by přivedl, na to dal jasnou odpověď - má několik kandidátů, ještě nevybral. To není nic proti ničemu a je to daleko lepší než vědět, že kancléřem bude zloděj Mynář, o jehož setrvání na Hradě Zeman mnohokrát lhal. Dále pak Nejedlý a spol. Koho by asi mohl Drahoš přivést horšího? Babiše? Bobošíkovou?

4) výdaje na kampaň a dary má pan Drahoš transparentní (kdyby ne, už by to bylo zveřejněno, nebojte se); naproti tomu Zeman ... to není třeba už po včerejšku rozebírat.

Ano, je věcí každého z nás, koho volí. Ale proč výtky vůči profesoru Drahošovi jsou povětšinou jen typu jako v tomto článku? Proč pro výtky vůči panu Zemanovi stačí jen poskládat přímo jeho prohlášení a skutky za poslední roky???

13 8
možnosti
DB

váš dojem, že prohřešky pana Drahoše se přecházejí , je velmi správný

12 7
možnosti
MV

ty Vase dojmy, Dalibore...

4 4
možnosti
JB

J88a74n 36B47u86r49i74a62n

26. 1. 2018 13:39

1) Dolních 10 milionů - právě před chvíli na to byl dotazován na Radiožurnálu, a tam to upřesnil, že na Miloši Zemanovi mu vadí, že společnost rozdělil. Zeman prohlašoval, že chce být prezidentem dolních 10 milionů. Drahoš by byl rád prezidentem všech 10 milionů.

2) Drahoš se netají tím, že je zásadně proti nařízeným kvótám. Jestli je osobně pro dobrovolné příjímání uprchlíků opravdu nikdy neřekl. Ale není to podstatné - to je starostí vlády a nikoli prezidenta.

3) Nedivím se, že Drahoš lidi, které hodlá přivést na Hrad nejmenoval. Co by to pro ty jmenované lidi znamenalo, kdyby Drahoš ve volbách prohrál? Životem by je pak provázela tato nálepka.

4) Nedokážu posoudit, jestli měl Drahoš zahrnout koncerty do kampaně. Na druhou stranu Zemanova nekampaň před 1. kolem byla nejspíš daleko závažnější.

7 3
možnosti
Foto

A teď ještě k tomu ti perfektní dárci. Ale to nevadí. R^

7 0
možnosti
PK

Co mě na vysílání TV zaujalo a to dnes, ale už si v záplavě kanálů nepamatuji který to byl, ...že obyčejní lidé, kde má pan D chalupu ho nevolí , neviděl jsem celou reportáž ,ale zdálo se, že je pro ně příliš intelektuální, je dalek od jejich problémů. Ale je skutečně možný,že to byl jen nevhodný výběr vzorku lidí...

2 2
možnosti
Foto

Ta záplava kanálů je potvora. Ale hlavně že to víte přesně! Zkuste to dohledat! A nezdálo se Vám to jenom? ;-D

2 3
možnosti
Foto

Já si myslel, že se Drahoš přeřekl nebo já špatně slyšel. Ale, on opravdu řekl, že Zeman je prezidentem dolních 10M? To je ale skvělé. To je přece chvála.

6 1
možnosti
Foto

Jenže mnoho z těch 10 mil. to nepochopí a Drahoše svým hlasem podpoří.

1 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2419x
Jsem tátou 3 dětí (ročníky 1996, 2000 a 2008) a ředitelem Centra Sion, které mj. provozuje několik úspěšných nestátních škol. Žiji v Hradci Králové a jako typický Hradečák si nedovedu představit, že by to mohlo být jinak...

Seznam rubrik