Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor se rozhodl v nedělním zimním dopoledni provokovat a místní diskutéry probudit ze zasněžené letargie. Komenského přirovnává k Zulukafrovi. To se Učitel národů určitě obrací v hrobě.

4 1
možnosti
JS

R^ karma, nemám co dodat!

1 4
možnosti
Foto

Co se týče emigrace na Západ, nedá mi to, abych nezmínil jednu žertovnou příhodu:

Můj kamarád, shodou okolností Miloš, měl v Kanadě od roku 1968 emigrovaného přítele, na kterého se v našich diskuzích stále odvolával.

A pak nastal plyšák a kamarád z Kanady se objevil v Praze a nelenil:

1. Kamarádu Milošovi svedl manželku

2. Na jeho kamarády podnikatele vymyslel důmyslný tunel asi tak za "milión v českých". V Kanadě to sice není zas až tak moc, ale určité přilepšení to jistě bylo.

Od té doby nebyla zmínka, o tom dříve velmi preferovaném emigrantovi, vůbec vhodnou.

0 0
možnosti
Foto

Také pamatuji jednoho emigranta, který se vrátil z U.K. do Č.B. a měl velké projekty a dokonce i náš podnik do toho chtěl zatáhnout. Spojil jsem se s jedním Slovákem, který pracoval v Londýně a ten mi ověřil firmu, u které byl tento podvodník podle vizitky prezidentem. Základní kapitál na nutném minimu. Tří prezidenti a žádný zaměstnanec. Šli jsme od toho a nakonec z toho bylo fiasko a migrant i s miliony zmizel.

0 0
možnosti
Foto

Pane kolego, jste inteligentní, vzdělaný a jistě také pracovitý člověk. Ale i přes toto všechno, jakoby máte klapky na očích.

Jistěže, západní země ve po roce 1948 a hlavně po roce 1968 přijímaly ve vlnách naše občany, kteří se rozhodli emigrovat. A troufnu si tvrdit, že 99% z nich byli ekonomičtí emigranti. A že se, také velmi často, podařilo na Západ utéci exponentům komunistického režimu, kteří ještě, díky tomu, tam dělali kariéru.

Ale Vaše naprosté nepochopení je v tom, že odpor můj, odpor prezidenta Zemana a nakonec i odpor velké části naší populace je proti masivnímu a vynucenému muslimskému ekonomickému a náboženskému přistěhovalectví - lépe řečeno invazi.

To je to, oč tu běží. Nejde, o jakékoli muslimy, kteří zde již léta žijí, přispívají k ekonomickému růstu a růstu HDP našeho státu a netvoří žádné uzavřené náboženské zóny. Jde o to, co je nám z politických důvodů vnucováno.

Jde o to, že hrozí, a na Západ od nás již zcela reálně změna naší židovsko-křesťanské tradice a zvyků na život dle muslimských pravidel. A postačí deset minut na Internetu, abyste v Západní Evropě k tomu našel dost a dost příkladů.

P.S. V Sýrii je nyní klid. Každý se může vrátit. Nic mu nehrozí. A přesto bude Německo i nadále živit statisíce syrských uprchlíků. Prostě a jednoduše, dnes nejde o právo na azyl. Dnes jde o jeho lidskoprávně-politickou karikaturu.

5 0
možnosti
Foto

ne zcela se ztotožňuji s vaším názorem na na naše emigranty. Odešlo mi hodně spolužáků a přátel a dodnes nemohu jejich pohnutky považovat za ekonomické.

Ale přesto máte dnes ode mne plus.

0 0
možnosti
OF

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/521744,ja-syryjczyk-mowie-wam-to-terrorysci-magdalena-rigamonti-waiel-awwad-wywiad-dgp.html

Zajímavý článek, bohužel v polštině. Do roku 2011 byla Sýrie na druhém městě ve světě,co se týče počtu přijatých emigrantů.Druhá byla i exportu bavlny a olivového oleje.Nyní jen v Turecku žije 3 mln syrských emigrantů. Po 5 letech dostanou

turecké občanství a mohou volně cestovat po EU.Syrské arabské jaro bylo zneužito Tureckem,Katarem a Saudskou Arábii. Erdogan chtěl po Asadovi třetinu moci

/postů ve vládě ?/ pro Muslimské bratrstvo, ten to odmítl. ....

Stojí to za přečtení, novinář Awwad ,autor článkku komentuje i pro BBC...

P.S Aleppo prý bylo největším syrským průmyslovým městem, průměrná měsiční mzda v Sýrii byla 200 USD, "povstalci " sponzorování ze zahraničí dostávali až 1000

USD.Četl jsem i jiné články,rozhovory se Syřany v Polsku i Německu/ v polštině.

Syřané nepopírají ekonomickou emigraci, zapojovat se do bojů v Sýrii nemá smysl,všechny strany jsou špatné.Mladí muži utíkají před povolovacím rozkazem.

ätd....ostatním jde opravdu o život.

No, nějaké Syřany bychom asi mohli přijmout. Stejně by jich u nás natrvalo zůstalo

jen málo.Autorovi karma.:-)R^ j

2 0
možnosti
Foto

Syřany, ani náhodou. Proč?

0 0
možnosti
KC

Pan autor je zcela mimo. Srovnává nesrovnatelné, plete jabka s hruškama, dopouští se zjednodušování, neuváženě interpretuje fakta... Ne, takovou rétoriku nepřijímám a škoda času na ni reagovat, neboť uváděné bludy byly už tisíckrát vyvráceny jinými pisateli.

4 0
možnosti
PJ

P75e63t17r 36J54i81l55e60k

21. 1. 2018 9:49

"...pohledem člověka ze Západu vyznávajícího nejvyšší možnou míru svobody..." pobavilo ;-D ano, v novinách se to pořád píše, jak je ten západ svobodný, aby se to mohlo papouškovat dál. Realita je ovšem jiná. Největší svobodu z možností západ-my-východ teď máme my.

1 0
možnosti
DK

Akademický průzkum mezi muslimy v Grazu objevil rostoucí nábožnost a nepřátelské postoje vůči Židům, gayům, ženám a nevěřícím. Studii provedl Ednan Aslan, profesor Islámských studií na univerzitě ve Vídni na žádost úřadů , informuje Kurier. “Chtěli jsme vědět, kdo s námi žije,” vysvětlil Kurt Hohensinner, radní za Lidovce, kteří v současné době se Svobodnými vládnou Rakousku. Profesor Aslan vyzpovídal 288 respondentů z 4000 převážně afghánských žadatelů o azyl v Grazu a zjistil, že 54,5 procent z nich věří, že Židé se nestarají o nikoho jiného, než o sebe, a 44,2 procent z nich věří, že judaismus škodí světu. “Pro některé uprchlíky je anti-semitismus samozřejmostí, která dává uprchlické vlně novou dimenzi,” říká profesor Aslan. Více než polovina z nich, 51,7 procent, považuje homosexualitu za nemorální, a 59 procent vyjádřilo nesouhlas s manželstvím stejného pohlaví. Dvě třetiny zpovídaných byli muži pod 30 let a profesor Aslan mezi nimi objevil postoje výrazně nepřátelské i vůči ženám. 44,2 procent z nich jsou pro použití násilí vůči ženám, pokud jsou svému muži nevěrné. Nicméně zkoumané ženy na to byly podobně. 62 procent z nich přikládá velkou důležitost islámskému zahalení na veřejnosti, a 44,3 procent by si nepodalo ruku s mužem. Téměř polovina migrantů, 49,8 procent, řekla, že islám hraje v jejich životě větší roli v Rakousku, než předtím v jejich domovských zemích. “Mešity mají na tyto lidi jistý vliv,” říká Aslan, a dodává, že 70 procent zpovídaných navštěvuje mešitu každý pátek, a 55 procent věří, že nevěřící shoří v pekle. Je také možné, že radikální postoje budou ještě horší, než profesor Aslan zjistil. Jak již poznamenal koordinátor EU pro boj s terorismem, Gilles de Kerchove, “většina fanatiků své přesvědčení skrývá použitím taqiyya. Taqiyya je forma nábožensky uznaného úskoku, která muslimům dovoluje lhát o jejich přesvědčení ve prospěch většího poslání, nebo aby se vyhnuli perzekuci, a nehrozil jim za to v posmrtném životě trest.

https://kurier.at/chr

4 0
možnosti
Foto

Ono by to chtělo porovnávací studie mezi nemuslimy.

1 0
možnosti
DK

Vážený autore, pokud řeknete A, je také dobré říci B.

Občané Česka nejsou rasisté ani xenofobové jak se nám tu někteří snaží podsouvat. Vždyť v Česku žije rekordní počet cizinců - migrantů. A ano, většinou ekonomických.

Česko i jeho obyvatelé přijímají migranty a nemají s nimi žádný problém a kdo tvrdí opak, prachsprostě lže !

Od roku 2004 se počet cizinců v Česku téměř zdvojnásobil. Podle Chytila stoupá počet těch, kteří mají trvalý pobyt, a tedy tu zůstávají více než pět let. Mezi cizinci v ČR je nejvíce Ukrajinců, a to 23 procent, následují Slováci s 22 procenty a Vietnamci s 12 procenty. Osm procent pochází z Ruska, pět z Německa a čtyři z Polska.

Migrace do Česka je hlavně ekonomická. Většina cizinců do země totiž přišla za prací. Významnou součástí pracovní migrace začínají být podle Chytila v posledních letech Bulhaři a Rumuni, mezi zaměstnanými cizinci je jich šest, respektive sedm procent. Nejvíce je mezi zaměstnanci Slováků, kterých je 46 procent.

Naopak nejvíce podnikajících cizinců je mezi Vietnamci a Ukrajinci, obě národnosti jsou zastoupeny po 27 procentech. „Sice průměrné výdělky cizinců-zaměstnanců jsou u nás nižší, než je průměr za ČR, ale Slováci dosahují vyšších výdělků, než je průměr za ČR. Je to samozřejmě dáno jejich odborností. Je to dlouhodobý trend, že po absolvování vysokoškolského studia tu zůstávají ti kvalifikovaní,“ řekl Chytil. V platové sféře vydělávají více také Rusové, Poláci zase ve mzdové.

https://echo24.cz/a/idFmP/v-cesku-narostl-pocet-cizincu-je-jich-nejvic-v-historii

3 1
možnosti
Foto

Pro přesnost: občany některého státu EU nelze pokládat za imigranty.

0 0
možnosti
Foto

Čím starší je daná společnost, tím se stává uzavřenější a konzervativnější.

0 0
možnosti
VV

Jiste pane docente.

Ja se tedy domnivam, ac jsem neprednasel na zadne vysoke skole, ze Germani tu byli mnohem drive nez cesi. A jsou tak uzavreni, ze prijali statisice Ceskych ci mMadarskych uprchliku bez jakychkoliv problemu a zvladaji i ty Syrske.

0 0
možnosti