Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Též si myslím, že stíhání Babiše je účelové, ale to neznamená, že je protizákonné.

Dejme tomu, že Babiš se dopustil něčeho, co trestné je, ale co běžně bývá přecházeno ignorováním a nikoho to nevzruší. Prostě v určitých kruzích se leccos zamete pod koberec.

Potom Babiš vstoupil do politiky, někomu překážel, a tak se na něj vytáhlo to, co by se jinak přešlo nevšímavostí. Je to ú)čelové, ale pokud to dostane soudce na stůl, musí to normálně odsoudit, protože ono se to stalo. Soudce nemůže zajímat to, že samotné trestní oznámení je jen záminka odstranit někoho z politiky. Pro soudce to začíná i končí tím, že se to prostě stalo.

Příměr: Dalibor bude na Mirka vědět vraždu, ale tři roky bude mlčet. Potom zjistí, že Mirek mu chodí za jeho Veronikou a nasazuje mu parohy. Tak ho udá kvůli té vraždě.

Všichni si můžeme o ubohosti Daliborova jednání myslet své, ale soudce musí vycházet z toho, že Mirek vraždil. I on třeba považuje Daliborovo jednání za ubohé, ale vraždu musí odsoudit.

A takhle to může být s Babišem:

Nikdo by to nezkoumal, kdyby nebyl v politice, ale i když je to jen účelová záminka, jak ho dostat z politiky, tak pro soudce je podstatné, zda to udělal, či nikoli.

5 1
možnosti
Foto

kdybyste zůstal u té první věty a dál to nevokecával, bezvýhradně bych s vámi souhlasil.

Jenže vy to taklhe vždycky zazdíte.

0 2
možnosti
VV

Nebyl! Ale taky by zu bylo rozkradeno politiky to, co po ODS a CSSD jeste zbylo.

0 1
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik