Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano kdyby nešel do politiky tak by se o něm tolik nepsalo a novináři by se nešťourali v jeho aktivitách a zřejmě by se na nic nepřišlo. Stejně tak Gros kdyby nebyl vcholným představitelem státu by byl dál křišťálově čistý,...

Je naprosto logické, že na lidi co jsou medialně zajímaví se toho provalí mnohem víc než na ostatní prostě proto, že se o nich píše. A když se o Babišovi psalo tak je logické, že si někdo všiml, že to Čapí hnízdo, kterým se chlubí chvilku bylo jeho pak zas ne pak zase ano. Když je medialně zajímavý tak se někteří lidé šťourali v tom kolik a na co dostal dotace-je to prostě zajímavé.

To ale neznamená, že by na ně někdo účelově "dělal" kauzy.

Ostatně kauz jako Čapí hnízdo se nepochybně řeší víc, jen se o nich nepíše-když se netýkají premier a jednoho z nejbohatších Čehů tak to prostě není medialně+ vděčné.

2 1
možnosti

Rád vás opět vidím pane Polický. Ale dnes na jiné téma. Účelové, neúčelové ? Orgány činné v tr.řízení žádají Sněmovnu o vydání obou podezřelých a žádost opírají o § 212 tr.z. +odst.další a § 260tr.z. +ods.další. Něco je špatně, nebo vycházím, jako právník, z nesprávně uvedených právních kvalifikací. Tr.činu se měli obvinění,či podezřelí, dopustit v průběhu r.2007 - 2009. V tu dobu se tento čin měl stát.Byl údajně spáchán. Souhlas. Ale teprve Z.40/2009, s účinností od 1.1.2010 uvádí tr.čin dotační podvod pod § 212 a tr,čin dle ust.§ 260 !!! Před účinností tohoto zákona mohli být obviněni pouize z § 250a,b,c, - tedy z klasického podvodu,úvěrového apod. ale nikoliv z podvodu dotačního, který náš právní řád neznal. Ale všichni dokola papouškují - dotační podvod ??? Tak jak to vlastně je ?

1 0
možnosti

Pane Evane

Už před volbami do parlamentu jsem si rozdělil skalní příznivci Babiše v diskuzích, článcích, blogech na dvě skupiny. Nicméně se ukázalo, že existují obzvláště vypečené koblihy, pro které je toto dělení nepostačující a proto se ukázalo za potřebné přidat ještě jeden stupeň

1) Babišovec prvního stupně bude hájit svého zbožňovaného a omlouvat všechny jeho i naprosto zřejmé prohřešky a lži až do okamžiku, kdy mu přímo před očima umlátí basebalovou pálkou jeho babičku.

2) Babišovec druhého stupně bude svého zbožňovaného hájit a omlouvat i potom s tím, že ta babička už byla stejně stará a brzy by umřela.

3) Babišovec třetího stupně bude pomáhat svému zbožňovanému svou babičku tou pálkou umlátit.

Pane Evane,

gratuluji, ještě sice nemáte na babišovce třetího stupně, ale na druhý jste se již úspěšně kvalifikoval

1 3
možnosti

D53a67v85i78d 19E12v55a71n

19. 1. 2018 22:13

;-DRádobyvtipné, ale asi tento blog moc neznáte, jinak byste mě z žádného babišovství nepodezíral...jenom např.:

https://evan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=372411

https://evan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=389431

Až si to nastudujete, tak můžete zkusit být zase vtipnýR^

1 0
možnosti
Foto

To není o tom, že kdyby nešel do politiky, tak by nebyl stíhán. To je o tom, že kdyby nešel do politiky, tak by se na to nepřišlo. A v tom je drobný, ale zásadní rozdíl. :-)

2 1
možnosti
Foto

Navíc to na sebe Babiš vlastně naprášil sám. ;-D

1 1
možnosti

J16a86n 58P42a54l12l81a73s

19. 1. 2018 20:31

Dobrý večer, mně formulace „že bysme tuto věc neprobírali, kdyby pan Andrej Babiš a pan Faltýnek nešli do politiky" přijde naprosto logická. Kdyby ti dva nešli do politiky, tak by sněmovna neřešila jejich imunitu.

2 0
možnosti

Kdyby ovsem nebyla blba legislativa, nemusela by to resit take.

A za tu muze kdo?

0 0
možnosti

:-).........Sledoval jsem to až do konce, Bylo to výživné! Neprůstřelný Kalousek zase exhiboval, jako nejspravedlivější ze všech spravedlivých.

Baví mě samozřejmě i paní Valachová. Jako ministryně sekundovala sponzoringu Pelty 80iliony, sice sedí její náměstkyně, ale ona vystupuje, jako čistá lilie. V době, kdy se řešil Babiš, tak jí někdo poručil, aby odstoupila, což se také stalo. Jak to že šéf neví, co se na jeho dvoře děje? Divadlo. Pro Vás....R^R^R^

1 2
možnosti

J87a76n 98R67á10ž

19. 1. 2018 18:42

Na celém případu je mi nejvíc podivné to, že jak schvalovací orgán ( ROP Střední Čechy) , tak i tehdejším ministrem financí nařízené audity na nic špatného nepřišli, ale jak se začal Babiš angažovat v politice a začal ohrožovat mocenskou rovnováhu vytvořenou po "Opoziční smlouvě" , tak hned se našla dobrá duše, která odborně precizně vypracovaným a listinnými důkazy získaných z neveřejných jednání(!!) jak ROP, tak na úrovní vlády, podloženým anonymním udáním sdělila nejprve dozorovým orgánům EU a následně i orgánům v ČR, že Čapí hnízdo je zřejmě podvod.

Toto nahrává všem, co souhlasně s Babišem tvrdí, že kauza Čapí hnízdo vznikla na politickou objednávku.

Osobně si myslím, že došlo k jednoznačnému obejití zákonů i dotačních pravidel, ale že se jedná o trestní konání konkrétních osob, pochybuji.To se ukáže zřejmě až u soudu a to, že se to osvětlí, bude jen dobře. Ale kdy se tak stane je zcela "ve hvězdách".

2 1
možnosti

Pane Ráži,

vy jste typický příklad jak to vypadá, když se někdo vyjadřuje k něčemu očem nic neví. Vy vůbec nevíte,jak taková kontrola či audit projektu probíhá a co se skutečně kontroluje. Nejste v tom sám, takových naprosto neználků je absolutní většina. A na to Babiš hřeší, sám dobře ví , že ta následná kontrola není zaměřena na zjištování zda byly předloženy špatné podklady pro posouzení projektu.

Ty kontroly se většinou provádějí před vyplacením požadované částky při dókončení nějaké dílčí etapy projektu. Jde o často formální kontrolu, existují faktury a jsou formálně správné, Je to správně přepsáno, zaúčtováno, je ta částka správná, Odpovídá vzhled projektu tomu co se požaduje proplatit, Např chcete zaplatit odvoz milionů kubíků ze základů a na místě je stále nedotknutá louka, Dodržujete čerpání jednotlivých položek projektu, Např, v projektu si naplánujete částku na stavbu a jinou na technologické zařízení, Když v jedné ušetřite tak z toho nemůžete zaplatit to co vám jinde chybí. Použil jste správné povolené sazby atd,

Něco obdobného je požaddováno u konečného auditu. Ten má ovšem i jiné důležité úkoly: např musí přeměřit ceduli oznamujicí že to bylo financováno z EU, aby nebyla o centimetr menší. atd,

Babiš zcela bezostyšně veřejně lže, oblbuje a klame veřejnost. Nejhorší je kolik naivů těmto lžím věří.

1 1
možnosti
Foto

R^ Tak;-) A jinak, vydání sice nebrání, ani vyšetřování, avšak dodnes není vyřízen, a asi hned tak nebude, resp. nebudou de jure vyřešeny a uzavřeny podané odpory vyšetřovaných. Že byly jistě precizně zpracovány, o tom nelze pochybovat;-)

1 0
možnosti

Zkreslujete!!! Záměrně. Záměrné zkreslování je hrubá lež.

Je zcela možné, že kdyby Babiš nešel do politiky, nikdo by podvod nevyšťoural.

Jenže:

Pan Babiš není stíhán (zatím ještě dlouho ne souzen) proto, že šel do politiky. Je stíhán proto, že je podezřelý (setsakra důvodně) z podvodu. A já si přeji, aby každý, u koho se vážné a oprávněné podezření ze spáchání trestného činu objeví, stíhán a případně souzen byl.

A opozice - pokud jsem poslouchal (tedy všichni "napříč politickým spektrem" kromě ANO) říkala něco jiného: ano, chceme, aby šetření proběhlo, aby si příště podvodníci rozmysleli chtít krást kryti imunitou či dokonce vládní funkcí.

Mimochodem: Zaznamenal jste jiné prohlášení?? Prohlášení předsedy vládní strany (a premiéra v demisi)? Tvrdí, že se nominantům ANO (Válková, Pelikán) ve funkci ministra podařilo dovést orgány spravedlnosti do takového stavu, že je možné "objednat trestní stíhání a odsouzení". Pokud je tomu tak, jistě je to panu Babišovi známo delší dobu. Přesto člověka, odpovědného za tento stav, znova doporučil ke jmenování ministrem. Proč? Není to proto, že má zájem, aby bylo možno - pod dohledem ministra - dále objednávat kauzy na politiky?

3 1
možnosti

D76a50v58i48d 49E26v88a32n

19. 1. 2018 17:39

Nikoliv, žádná hrubá lež, pane Hrubý. Dal jste mi jenom za pravdu:

"Je zcela možné, že kdyby Babiš nešel do politiky, nikdo by podvod nevyšťoural."

To jsou Vaše slova, a já Vám za ně děkuji.R^

2 1
možnosti

Zloději lupiči a vrazi kteří chtějí dál krást ,poukazují na toho co jim v kradení chce bránit že on nezaplatil pokutu za parkování na místě kde se parkovat nesmí a chtějí aby za to že parkoval na nedovoleném místě odstoupil, aby oni mohli dále loupit a krást.Ale mají pravdu nemá se parkovat tam kde to není dovoleno.

Tak to ale v politice a v životě chodí.

5 1
možnosti

Ano, pan Babiš takto poukazuje na kde koho. Na pana Kalouska zejména. Podle triku "Zloděj křičí Chyťte zloděje".

Kdo, prosím pěkně, skutečně co ukrad (kromě podvohu v případě ČH). Jsem moc zvědav.

0 1
možnosti

No ale je to pravda, pokud by zůstal sedět v Agr..tak se nic neděje....;-(

2 0
možnosti

D49a95v18i96d 39E60v40a64n

19. 1. 2018 14:46

A vy si myslíte, že by farmu nerealizoval nebo co?8-o

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS