Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Dočetl jsem to ke slovu POPULISMUS. Předpokládám že někde déle se bude vyskytovat slovo XENOFOB. Pak bude následovat něco o evropských hodnotách, "uprchlících" a podobně. Okamuru opravdu nemusím ale číst to fakt nebudu. Autorovi jsem dříve hodně fandil ale pak postupně klesl na úroveň ostatních europolitiků říkajících prázdné nicneřešící fráze (navíc často lživé), Například když se vyhrotila situace kolem migrace nebo v případě Brexitu. V Bruselu by měli politici být maximálně na dva roky a šmitec. Jinak úplně zblbnou. :-P

9 4
možnosti
Foto

Nic o xenofobovi tam není. Určitě ten článek dočtěte.

0 0
možnosti
MK

Nedávno jsem četl, že ČR je na jednom z předních míst co do finanční pomoci v zahraničí. Sladit pomoc v zahraničí se čtvrtinou českých občanů, pohybujících se na hranici chudoby a pod ní, je právě úkolem politiků.

Takto jednostranně hodnotit Okamuru je laciné a to nejsem jejich příznivec.

13 0
možnosti
Foto

Ne nejsme. Nedáváme ani třetinu částky, ke které jsem se zavázali.

0 0
možnosti
JH

Myslím, pane Zdechovský, že v tom máte dost velký guláš.

Co jste chtěl vlastně dokázat?

10 1
možnosti
Foto

Chtěl jsem poukázat na rozpory mezi proklamací a skutky.

0 2
možnosti
JV

Kam ta pomoc jde? Potřebným, nebo zkorumpovaným vládám rozvojových zemí, kteří pomoc rozkradou a svou vlastní přebujelou byrokracií brání lidem ve svobodném podnikání, což v podstatě dělá i česká vláda? Díky investičním pobídkám z ČR ročně odteče více peněz, než je státní dluh, ale investiční pobídky pro drobné a střední podnikatele, pro opravdové Čechy, jsou nulové. Jen tisíce nesmyslných byrokratických předpisů jako v Zimbabwe... Bodejť ne, když už ani premiér není Čech.

6 1
možnosti
KC

Azylová, bezpečnostní a sociální politika států EU je hlavní příčinou nelegální imigrace. Pokud se tyto postupy nezmění, bude EU brzy zahlcena nekontrolovatelným a neregulovatelným počtem cizinců a bude stát před stále naléhavější otázkou, jak dál. Evropa není schopna dostat imigraci pod kontrolu, neboť její politika vychází z přehnaně liberální a defenzivní ideologie neomarxizmu a iracionálního pocitu viny. Pokud se této deformace nezbaví, zadělá si na nekonečný řetěz sociálních konfliktů a napětí, občanskou válku nevyjímaje.

6 1
možnosti
PK

Místo pana O bych se zajímal o činnost vaší slavné partaje..tam je hodně co vylepšovat a tak si nedělejte jméno deklaracemi na intermetu a zamakejte na sobě...bo od doby pana Luxe jste značně nespolehlivá skupina....

17 4
možnosti
Foto

Díky za připomínku. Určitě každý podnět bereme ke zlepšení.

1 0
možnosti
PK

Na to jaké musí mít pan Zdechovský informace (proti nám obyčejným) je to velmi nepovedený článek. A s tím jak k nám prchají Japonci;-D... to je gól.

10 2
možnosti
Foto

Možná byste mohl článek dočíst do konce včetně té poznámky autora ;-)

0 0
možnosti
MP

Jak často s p. Zdechovským souhlasím, tak tentokrát zrovna ne. Ona totiž neexistuje žádná nepřímá úměra mezi mírou pomoci v Africe a množstvím migrantů povinně vpuštěných do Evropy. Pomáhat v Africe veřejnými penězi není žádná nutnost, jen dobrá vůle, to zaprvé. Zadruhé, pokud už tedy pomáhat, tak rozhodně v místě problémů (to je správná úvaha), ale rozhodně ta pomoc nemůže fungovat jako výpalné ve stylu "buď nám tady pomůžete, nebo se nastěhujeme k vám..". Ekonomičtí migranti se k nám bez našeho souhlasu nemají co stěhovat, bez ohledu na to, zda se jim pomáhá nebo ne. Resp. zkoušet to samozřejmě mohou, ale je naší věcí, aby jim to nebylo umožněno. Tudíž snižování objemu pomoci rozhodně nemůže a priori znamenat více muslimů u nás... Kromě toho, pomáhat se dá i jinak než státními penězi - např. radami, návody, nebo přesunout více humanitární zátěže na soukromý sektor (kdo chce jet pomáhat do Konga, ať si tam klidně jede, nic proti tomu...).

24 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.