Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

"... vykazuje i Čapí hnízdo známky předem promyšleného podvodu. Bylo vyčleněno z Agrofertu, aby se mohlo stát samostatnou malou firmou, splňující základní kritérium dotace...."

Jenže takovýchto "Čapích hnízd" jsou u nás, troufám si odhadnout, tisíce.

Zákon nikde nezakazuje, že vzniklá "malá" firma, která má nárok na dotace, nesmí vzniknout odštěpením od velké firmy, nebo že ji nesmí založit jako novou malou firmu bohatý podnikatel, který má mnohonásobně větší majetek.

Ano, je to morální podvod, ale není to nic nezákonného. Dělalo to a doposud to dělá spousta jiných velkých firem a bohatých podnikatelů, stačilo by se podívat podrobně položkově na jednotlivé dotace a historii jejich příjemců.

7 3
možnosti
OK

O96t75a 98K54i37n58c

4. 1. 2018 0:51

Chtělo by to konkrétně uvést příklady místo konstatování, že jsou jich tisíce. Neuvedla jste ani jediný, takže zatím největším se zdá být Čapí hnízdo.

3 2
možnosti
MH

Někde jsem zaslechl, že hlavním problémem pro Babiše je půjčka na realizaci Čapího hnízda od banky. Prý je tam uveden jako majitel Agrofert, aby byla půjčka dostatečně ručena. Ale jak to je doopravdy to ví bůh.

0 0
možnosti

Agrofert jen u banky za ten úvěr ručil. To není trestné, je to běžná obchodní činnost.

6 0
možnosti
Foto

Jak se Kalousek k té zprávě OLAF dostal? Miroslav Kalousek je členem mandátového a imunitního výboru poslanecké sněmovny, který nyní řeší žádost policie ČR o vydání poslanců Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo. Z titulu této funkce mu policie umožňuje nahlížet do vyšetřovacího spisu k dané kauze. A jestliže byla zpráva OLAF přiložena k vyšetřovacímu spisu, může nahlížet i do ní. Jak prosté.

3 0
možnosti
MN

Ale to by se pak k té zprávě mohli takto dostat i ostatní členové mandátového a imunitního výboru poslanecké sněmovny, ne? A tento výbor řekl, že doposud zprávu OLAFu neobdržel.

4 0
možnosti

Koblihy už jsou zmatené. Už přiznávají, že Babiš, ale vykřikují, že krást je správné, protože jiní kradou taky.

7 2
možnosti

..."že Babiš krade"...

1 1
možnosti
Foto

Vy zřejmě neuvidíte zlodějnu, ani kdyby vám někdo vybral peněženku. :-)

O podvodu ani nepíšu.

4 0
možnosti

To je ještě jinak - on by Babiše obhajoval, i kdyby mu tu peněženku vytáhnul z kapsy:-)

7 1
možnosti
MB

Evropský úřad pro boj s podvody OLAF konstatoval, že padesátimilionová dotace na Čapí hnízdo premiéra Andreje Babiše byla udělena neoprávněně. V žádosti o dotaci byly podle úřadu OLAF nepravdivé údaje, byly porušeny právní předpisy České republiky i unie a peníze na projekt úřad označil za nezpůsobilý výdaj. Vyplývá to z informací, které o zprávě OLAF shromáždila redakce Neovlivní.cz. blíže :-)

http://neovlivni.cz/co-stoji-ve-zprave-olaf-o-premierove-capim-hnizde/

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jake-informace-stoji-v-utajovane-zprave-olaf-tady-jsou-41301?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

4 1
možnosti
MB

Pokorně a opravdu slušně žádám o vysvětlení - proč mám minus ! Já zde přenáším zprávy z prostředí a) do této diskuse jako b). K tomu c) odkazy. Co je na tom blbě ? Čím jsem se provinil ? ... děkuji vroucně ... :-)

0 0
možnosti
PB

...... tak von kdyby ju četl Kalousek aj desetkrát, tak by měl držet zobák, neb jako chemik - ministr financí dozajista neutrpěl právnického vzdělání. Vod teho stát (připomínám - fungující stát !!!) disponuje mocí soudní,- nikoliv mocí Kalouskovou ! Tak šupitopresto zahalit sa tibetskou vlajkou a předvést šaškec před ambasádou ČLR,- tam mu to sluší, tam je potřebnej, tam je nenahraditelnej V!

3 2
možnosti
OK

O39t28a 50K26i67n52c

3. 1. 2018 20:37

Váš komentář (celé znění) by si měl přečíst pan Korecký vzhledem k jeho níže uvedeným diskuzním příspěvkům.

0 0
možnosti
MK

Kalousek by měl policii okamžitě vyzvonit zdroj, ale na toho štěkala kašlu. Jiná věc je rozlišit to, co si mnozí na slovo (nebo slovem) vzatí odborníci pletou: PODVOD to je při prokázání porušení zákona a nebo při prokázání úmyslu tak činit.

Stejně jako u Kalouskem blbě napsaného zákona o korunových dluhopisech, tak i u hnízda lze konstatovat obcházení daných pravidel. Otázka: proč např. u převodu dotovaného objektu na nového vlastníka není lhůta deseti nebo patnácti let?

Pokud nejde popřít tvrzení, že dotyčný jednal v dobré víře, pak může být odsudek morální, ale nikoli dle trestního práva.

Jednoznačný příklad pouhého morálního odsudku je Klausova amnestie, kde aktér přiznal, že věděl, že tím pouští obrzloděje.

Pokud se dá číst mezi řádky z toho skoupého, co (snad) vyšlo ze zprávy, pak je zřejmé, že se nejedná o trestní záležitost, ale po neskutečně důkladném rozmazání lejna po celé republice u nemůže OLAF říci - nic jsem nezjistil a tak alespoň doporučuje prosté vynětí dotace z programu tak, jako kdyby vůbec nebyla.

I to si mohou antibabišovci připsat na triko jako Pyrrhovo vítězství.

7 1
možnosti

Z diskuzních příspěvků p.Bicery vyplývá

1) že za to, že se AB dopustil trestného činu podvodu mohou jeho odpůrci (to zas není nic nového, takový názor prezentoval v minulosti vícekrát)

2) že AB nebude možno prokázat úmysl, protože podvodu se dopustil neúmyslně...

Tak jistě, AB prostě vyvedl jednu firmu z holdingu Agrofert, zakryl majitele akcií, aby firma vypadala jako malá nebo střední a s tím požádal o dotaci 50 mega. A to všechno, přátelé, udělal to z nedbalosti.

;-D;-D;-D

12 1
možnosti
MK

Jak jsem psal jinde, podvod spadá do trestního práva, kdežto obejití zákona bez jasného prokázání úmyslu NENÍ PODVOD!

4 3
možnosti
Foto

Argumentovat tak, jak prohlásil můj koblihodárce: "všichni kradnů" se mi nelíbí;-O, každý jednotlivý případ se musí posuzovat odděleně. Srovnávat úplatek s proinvestovanými penězi, i když to bylo na hraně a záleží na soudech na kterou stranu mince spadne, je jako srovnávat trabanta a letadlo. Bagatelizovat částku i padesát korun, pokud jde o státního úředníka, je cesta do pekel a bagatelizovat by se mohlo i v případě ČH, kde většinu těch peněz dostal přímo i nepřímo nazpět zase ten, kdo ji dal - státní kasa, ale jde o to posoudit celý případ bez emocí, ne nutit soud rozhodnout pod vlivem davového šílenství, které nyní vůči osobě pana Babiše probíhá. Na zprávu Olafu jsme čekali cca 3 měsíce, než se vyměnili úředníci, takže mi nevadí, že ji zveřejní třeba za měsíc. Mezitím vláda nedostane důvěru, Babiš bude vydán sněmovnou, bude tu nový prezident a nachystá se další vláda a potom budou třeba předčasné volby, před kterými se Kazma pochlubí svým veledílem na zakázku ANO;-). Žádná křeč, rok 2018 ještě pořádně nezačal.

P.S. Kalouskovo hodnocení zprávy je tak šikovné, že se za ním dá skrýt všechno možné.

1 0
možnosti
Foto

Usilovnost honu na Babiše dokazuje zoufalství české mafie, která přichází s vítězným vstupem ANO do politiky o moc, kterou měla prostřednictvím koupených politiků z ostatních stran a hlavně o desítky miliard, o které po léta okrádala státní kasu.

6 2
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik