Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestliže někdo chce vyzdvihnout a oslavit kvality nějaké osobnosti, tak podle mne není nutné na jinou osobnost házet špínu. Ve svém článku jste dal v tomto ohledu do kontrastu Martu Kubišovou a Helenu Vondráčkovou. To rozhodně není čestné.

Podle Vás má současný prezident "libůstku" v oceňování lidí, kteří "morálně selhali a selhávají". Podle Vás to má "zvrácenou symboliku v prezidentovi samotném", protože podle Vás "i on morálně selhával a selhává, chová se podle, podléhá svým obsesím a choutkám", a proto podle Vás "vyzdvihuje lidi podobných kvalit a podobného osudu".

Tímto způsobem jste uvedené negativní vlastnosti vztáhnul minimálně na Helenu Vondráčkovou. Marta Kubišová nepotřebuje, aby ji někdo adoroval způsobem, kterým to děláte Vy, a Helena Vondráčková si nezaslouží, aby někdo její ocenění označoval pojmem "zvrácená symbolika", nazýval ji "šumařem" a spojoval ji s vlastnostmi jako je "morální selhání, podlost, obsese a choutky".

To je styl pamfletáře a ne někoho, kdo chce lidi poučovat o tom, kdo jsou to skutečné osobnosti.

4 6
možnosti

Na oba Vámi jmenované, na které jste vztáhl citace ty citace v plné míře sedí. K pochopení je třeba dostatečného morálního cítění.

2 1
možnosti

Divím se Kubišové, že v sobě nemá dost slušnosti, aby vyznamenání odmítla. Jednou dala pusu Dubčekovi, dostala dyštanc, což bylo odsouzeníhodné a 28 let je pro někoho ikonou. A ti, co za vzdor vůči komunistickému režimu léta a měsíce seděli ve vězení a byli na tom podstatně hůře než Kubišová, nic nedostanou?

3 10
možnosti

A co jste udělal proti komoušům vy? chodil jste jako pionýr v prvomájových průvodech!

5 1
možnosti

Otazkou je, zda-li by MK stala o vyznamenani od nekoho jako je MZ.

4 0
možnosti
Foto

Pochopitelně jako mnoho jiných nevyznamenaných by si ho asi odmítla převzít, což MZ ví, také proto je ignoruje.

5 0
možnosti

Mám rád obě a to jednu pro její kvalitní zpěv a druhou pro její občanské postoje...ale Martu více pro její péči o zvířátka,je to prostě prima ženská:-)

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že to s tím souvisí. MK je zjevně člověk, který myslí více na druhé, než na sebe, proto také z principiálních důvodů dala vědomě všanc svoji karieru a i dnes se chová pokorně. HV je spíše její opak. Jenom chci podotknout, že to jistě má vliv na naše sympatie, ale umělecké kvality s tím mnoho nesouvisí. Spousta skvělých a slavných umělců jsou po morální stránce nuly.

7 0
možnosti

Petr Novák ! No 1V A navíc si i vypil jako náš Miloš.

0 0
možnosti

Patnáct let od vzniku Slovenska, solidně a úspěšně provedeném. Nemám naprosto níc, naopak, proti Martě Kubišové, ale vyznamenání k výročí by místo Šimečky a Gála měli dostat Mečiar s Klausem.

0 7
možnosti
Foto

Mečiarovi a Klausovi zůstala taková nevděčná role. Svoji neoblibu si vysloužili i jinými politickými a osobními počiny, ale faktem zůstává, že akt rozdělení zvládli velmi dobře a byli asi těmi pravými v pravý okamžik, protože příliš velcí váhavci a liberálové by vše jen zkomplikovali. Za to si jistě zaslouží uznání, a to hlavně proto, že dokázali proces rozdělení dotáhnout, i když měl na obou stranách mnoho oponentů.

3 0
možnosti
Foto

Karma.

Někdy se to tak sejde. U paní Heleny byl její tvůrčí svět prolnut s osobním - takové "Sladké mámení".

Kdyby tito lidé měli soudnost (když už ji vyměnil za laciný zisk hradní mocipán), sami by se těchto vyznamenání s úctou zřekli neboť v opačném případě ponižují státní oslavu na žánrovou estrádu. Co už od těchto lidí s "Troškou" charakteru ale čekat, že. Je to nedůslednost naší polistopadové historie, jak pověstný bumerang se nám to vrací

10 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS