Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 4
možnosti
VV

Stejny jako na rychlost otaceni zeme kolem sluce.

1 1
možnosti
MK

Pokud bude obsazení druhého kola Zeman-Drahoš, budu určitě Drahoše volit ať se vám to líbí nebo ne.

23 24
možnosti
JH

J29i97ř89í 42H93r42b71e27k

1. 1. 2018 19:36

Já to mám opačně...

Zemana pravděpodobně nebudu volit ani v druhém kole. To, že nemohu říci určitě, je pouze kvůli nepatrné možnosti, že proti němu bude stát pan Drahoš, nebo pan Horáček

5 1
možnosti
Foto

Pane Ponci, zapomněl jste nám prozradit, koho byste volil Vy. Na tom přece není nic tajného. Jediný skutečně problematický kandidát je současný pan president, kdyby pro nic jiného, tak pro akci Olovo. To se dámě nedělá.

Pokud budete soudit hlavně podle postoje kandidátů k imigraci, tak ti, co se vyhrazují dost vehementně, nemají stejně po ruce realizovatelné řešení. Takže jde jen o silná slova pro voliče, zachvácené iracionálním strachem. (tzn. neúměrným skutečnému nebezpečí).

Kandidáti, kteří by nejraději vystoupili z EU a/nebo jsou proti euru, patrně postrádají dostatek fantazie, aby si dokázali představit důsledky (viz Brexit a jak se vyvíjí).

A mohl byste nám vysvětlit, jak bychom se eventuálnímu přívalu imigrantů bránili, nebýt v EU? Postavit kol republiky elektrický plot jako za komančů?

Pan Topolánek je oblíben i pro svůj vzhled, otázka je, zda se poučil z malérů. které v minulosti napáchal.

A že poukazujete na výroky Petra Hanniga, vypovídá o tom, že o funkci presidenta moc povědomí nemáte. On si žije trochu mimo tento svět, pamatuji si ho z doby jeho muzicírování v Turnově. U něho obdivuji odvahu, že do toho šel. Ale v hudebním prostředí by mu asi bylo lépe.

Kvůli vlastnímu pocitu bych dal přednost panu Hilšerovi, je mladý, má názory, s nimiž se ztotožňuji, je to bojovník se znalostí politického zákulisí, ale jeho doba ještě nepřišla.

Proto mi jako jediný reálný kandidát vychází prof. Drahoš. Je zdánlivě nevýrazný, ale je to diplomat, který neprozrazuje karty v ruce. Politiku zná, vzpomeňte, jak se dokázal vzepřít, když jakási parta politiků chtěla zrušit akademii.

16 19
možnosti
PP

Jako dobrý kompromis pro tuto zemi se mi jevil Pavel Fišer, domnívám se však, že současný systém prezidentských voleb však nahrává více extrémům: https://ponec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=567627

2 2
možnosti
JR

J23a44n 60R54á28ž

1. 1. 2018 18:48

Ano, také pro mne je pan Drahoš nevolitelný a i Vámi uváděné důvody jsou motivem pro tento můj postoj.

Dodávám: Těch důvodů je víc!

52 4
možnosti
Foto

A kdo je volitelný?

2 1
možnosti
Foto

Myslím, že jsem přišel na formuli, která by mohla nahradit kvoty jak jednotlivé státy EU, tak i pro EU jako celek.

Co se týče ekonomické a lidskoprávní miigrace, kterou jsme schopni absorbovat a která by byla přínosem jak kulturním, tak i ekonomickým, lze přijmout možná formuli max 2% (Vietnamců) + max 2% (Mongolů) + max 2% (Syřanů) + třeba max 2% (Amíků) atd. = max 10% všech menšin na podílu obyvatelstva v Česku. Před dosažením této hranice se budou chtít ty menšiny počeštit, pro což je nutné a možné vytvořit předpoklady (povinná zkouška z češtiny a českých reálií.).

Přičemž lidskoprávní imigrace by měla přednost před ekonomickou.

2 1
možnosti
Foto

Pane Řezníku,

přiznám se, že jste mne docela překvapil, že vyzýváte k volbě Jiřího Drahoše na Hrad.

0 0
možnosti
FS

Pane Poneci, co je škodlivého na tom prohlášení? To vůbec není žádné zvaní imigrantů a ekonomických už vůbec ne, to je protest proti xenofobii, např. proti "zbití černocha v brněnské tramvaji jenom proto, že je černý atd."

Co je špatné na úvodní větě a těch dalších?

"Cílem této výzvy není zlehčovat skutečná rizika plynoucí z imigrace. Cílem této výzvy není agitovat za konkrétní kroky ve vztahu k uprchlíkům. Cílem této výzvy je důrazně se vymezit proti tomu, jakým způsobem je v naší zemi rozdmýchávána a všeobecně tolerována etnická a náboženská nesnášenlivost - dopřáváním sluchu extremistickým hnutím, šířením překroucených i zcela lživých zpráv..."

Já naopak k volbě pana Drahoše vyzývám, na Hrad patří slušnost a ne podlézavost směrem k Východu či bohatýrská prohlášení o tvrdém boji s nepřítelem (kterým?).

21 30
možnosti
OK

O78t33a 78K81i53n68c

1. 1. 2018 18:31

Připadá mi, že pan Ponec citovanou výzvu nečetl a četl jen některé komentáře k ní, jinak by takové nesmysly nemohl nikdy napsat.

10 8
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2249x
Oblíbené citáty:

"Říkat pravdu není nenávistné" -- J. K. Rowlingová, spisovatelka
 

"Mluvit pravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin" -- George Orwell, britský spisovatel a novinář
 

 

 

Ve volnem čase autor knihy o programování.

Seznam rubrik