Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nerad Vás škatulkuji, ale vypadáte na silně věřícího.

Důvod mít děti je jednoduchý. Jsme k tomu naprogamovaní. Každý z našich předků, už asi 3 500 000 000 let, se rozmnožil. To jsou desítky, možná stovky miliard předků. Neexistuje, že by se jeden z nich nerozmnožil. Pokud se tak stalo, takový tvor už může existovat jen v alternativním vesmíru.

Důvod nemít děti je jednoduchý také. Současný svět nám dává možnosti zlomit naše naprogramování. Jak genetické, tak kulturní. Asi už jste slyšel větu "kup si psa"

0 1
možnosti
JZ

No mozna jsme k tomu naprogramovani, mit deti, nicmene to asi neni argument, kdyz onen "program" v nas nevyvolava zadne fyzicke ani psychicke nutkani jej realizovat. Kdybyste rekl, ze jsme naprogramovani pit tekutiny, souhlasil bych. Nejen proto, ze kazdy z nasich predku pije vodu uz miliony let, ze bez vody se obvykle umira, ale taky proto, ze absenci vody da cloveku telo i mysl pri zizniveni velice vyrazne najevo. Mi osobne k zacatku utrpeni staci vyjit v lete nejaky kopec bez vody. Jenomze zit bez ditete ci sexu pro nas v podstate zadny problem neni, necini nam to potize. Proto muzeme snadno nejake nase naprogramovani ignorovat a duvody, proc mit ci nemit dite hledat v nami zakousene realite, ne v teorii o genech ci programech. Nakonec lide asi meli nejake duvody k rozmnozovani i v dobach, kdy jeste tyto teorie neznali.

0 0
možnosti
MS

Pěkně napsáno. R^

P.S. Až zestárnete, čeká vás bonus v podobě vnoučat. :-)

2 0
možnosti
Foto

A ten bonus je skvělý.

1 0
možnosti
ŠS

I mě jste velmi dojal. Takoví kdyby byli všichni novodobí rodiče. Děkuji, přeji Vám hezký nový rok a jen tak dál! :-)

0 0
možnosti
JZ

K detem mam v nejlepsim pripade zcela chladny vztah, jsem spise rad, kdyz je vubec nevidim. Nezajimaji me od doby, kdy jsem sam prestal byt ditetem a ony prestaly byt mymi vrstevniky. Nevidim jediny duvod, proc bych dite mel mit a ani duvod, proc by me zrovna dite melo obstastnovat. Dite je proste jen otravna vyvojova faze cloveka, na ktere uz davno neni nic zajimaveho. Lide maji deti predevsim z toho duvodu, ze by jinak nevedeli co z zivotem, neumeli by zit svobodne a boji se zit jinak, nez "by se zit melo". Dite je proste masovym zivotnim stylem, ktery dava pocit, ze "vse je v poradku". To je muj uhel pohledu.

1 0
možnosti
MS

Dost příšerný úhel pohledu. :-/

0 0
možnosti
Foto

Dítě bude malé a otravné jen chvíli. Ale když to nepo.erete, tak budete mít navždycky dalšího blízkého člověka. Děti nejsou povinnost, a kdo je nechce by je mít neměl, protože bude jen zbytečně ubližovat, když je bude brát jako nemilou povinnost.

0 0
možnosti
VB

Moc krásné a také úžasné, že v diskusi není ani jeden kňučeč(ka) polemizující na téma, kolik dětska stojí a jak stát (ostní lidé) jim přispívají málo.

0 0
možnosti
DV

D41a77v77i27d 42V56l49k

1. 1. 2018 11:04

:-)Hezky napsáno

3 0
možnosti

Karma,dojal jste mě.

2 0
možnosti
AR

Zajímavě napsáno, souhlasR^. Jen připomenu, že pokud nechceme vymřít, musíme dodržovat zákon přírody, že muži jsou zde pro zabezpečení obživy a ochrany rodiny. Ženy pro to, aby plodily a opatrovaly děti!!

4 1
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2066x
Tohoto autora je těžké definovat, jelikož ani on sám nemá potřebu se definovat, či být definován.

Miluje život, svoji rodinu, svoji práci a snaží se o co největší autenticitu v dialogu.

https://www.schizahelp.cz/

Seznam rubrik