Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, nejdříve by bylo dobré si ujasnit,co chápete pod pojmem kód.Pokud je kód prostředek k přenosu informace z jedné mysli do druhé, pak DNA není kód.Pokud tím myslíme fyzický nástroj k duplikaci dat,pak DNA kód je, ale jazyk není. Chápete ten problém? Vynecháváte aspekt pozorovatele. Podle vás je kód zkrátka něco co obsahuje informaci, ale obsahuje cokoliv informaci? Písmeno H samo sobě žádnou informaci neobsahuje,ale v kontextu slova má pro vás a mne význam a může být použito k přenosu informace z jedné mysli do druhé. DNA není kód, je to nástroj k duplikaci dat.

0 0
možnosti
Foto

Keď tvrdíte, že DNA nie je kód, môžete mi dať definíciu toho, čo kód JE? Citujte wiki, odborné články, čokoľvek.

0 0
možnosti
Foto

Vysvětlení by mohlo být to, že máme dva způsoby ukládání a používání informací a to analogový a digitální.. Genetika pracuje s analogovou informací a je docela pravděpodobné, že vesmír má ještě jednu informatiku a to digitální, která umožňuje ukládat i nějaký způsobem vstupovat do analogové informace.. Není založená na 0 a 1, ale na digitálním chvění, které umožňuje prakticky nekonečnou kapacitu, přenos informace ve vesmíru okamžitou rychlostí a podobně. Princip jsem popsal už před léty na svých stránkách.. http://premyslcech.blog.cz/ a to v rubrice o vesmíru a informatice..:-)

0 0
možnosti
Foto

Programování "Velkým programátorem" v minulosti nebo výběr správné historie realizovaný v budoucnosti? V každém případě R^.

1 0
možnosti
LT

L25u24d60ě91k 30T72o95n88d15r

18. 12. 2017 15:50

Teorie "inteligentního dizajnu" nebo "Velkého programátora", nebo jak to nazvat, je zajímavá a v mnoha věcech přínosná, proto spojuje zdánlivě nespojilné: "vědu" a "boha" do celku, který dává smysl.

Jedinný problém této teorie je, že jejími největšími odpůrci jsou oba tábory, které by měla sloučit. Jejími odpůrci jsou ateisté ("proč do toho stále taháte nějakého boha?..."), tak standardní křesťané (teorie je neslučitelná s křesťanskou naukou, s křesťanskou teologií)

2 0
možnosti

Popsal jsem to tady. V zásadě to možné je.

https://svadlenka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=551461

Na počátku úvahy máte logickou chybu, kdy dopředu předpokládáte pravděpodobnost vzniku toho, co máte před sebou. Ale je to jako s loterií: je extrémně nízká pravděpodobnost, že padnou zrovna vaše čísla. Ale jinak není zase tak nízká pravděpodobnost, že náhodně padnou taková čísla, že někdo vyhraje 1. cenu. Obdobně genetický kód má nějakou svou historii a je dost možné, že pokud by se nějak podařilo napodobit prvotní podmínky (což přesně nevím, jak, protože evoluce je děj trvající tisíce či miliony let), příště by vzniknul jiný kód, možná i s jinými aminokyselinami.

Ale, upřímně řečeno, pokud chcete věřit, že náhoda neexistuje a všechny zdánlivě náhodné jevy usměrňuje Bůh, tak klidně věřte. To vám neberu.

2 0
možnosti
LT

L63u85d67ě28k 64T46o48n20d89r

18. 12. 2017 16:02

Všechny známé přírodní zákony - fyzikální, chemické, biologické, matematické... - jsou kauzální = příčina a následek. Co tedy myslíte tím, že věříte, že existuje náhoda? Co je to "náhoda"? Definujte pojem "náhoda".

0 0
možnosti
Foto

O RNA platí to isté, čo som napísala o DNA. Musíte mať nukleotidy zoradené v správnom poradí.

1 0
možnosti
JB

J98á11n 15B39o55k42o36r

18. 12. 2017 15:11

Dovolím si polemizovať s tvrdením "že niekto, kto sa nevyzná v programovaní, môže náhodným ťukaním núl a jednotiek do klávesnice počítača vytvoriť zmysluplný počítačový program."

V rámci krátkeho časového obdobia asi ťažko... ale ak by mal k dispozícii milióny (vlastne miliardy) rokov, tak by sa napokon do niečoho zmysluplnejšieho zrejme trafil :-)

0 0
možnosti
Foto

Ak by mal k dispozícii nekonečne veľký vesmír a nekonečné časové trvanie, tak štatisticky by sa to raz malo podariť. Ale vesmír má len 13 miliárd rokov a nie je nekonečný. Štatistická pravdepodobnosť, že by sa podarilo vytvoriť toľko druhov za takúto dobu je asi taká ako keby jedna a tá istá osoba milionkrát po sebe vyhrala prvú cenu v lotérii.

0 0
možnosti
MK

Bože.

Bože?

Boooože!

1 0
možnosti
PV

A nedej Boze, aby na to nekdo prisel, protoze takoveho by mohla vest jen ruka Satana.

0 1
možnosti
TD

No, vzhledem k tomu, že tato výzva byla publikována v srpnu letošního roku, tak asi těžko můžete čekat, že tyhle extrémně těžké otázky někdo jen tak rozlouskne za pár měsíců.

Ovšem ta výzva vypadá alespoň na první pohled seriozně. A takové výzvy nejsou nic neobvyklého - např. Ansari X Prize (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Ansari_X_Prize) nabízela 10 milionů USD pro první soukromou firmu, která dostane člověka na oběžnou dráhu Země. Soutěž byla vyhlášena v roce 1996 a trvalo 8 let, než ji získala společnost SpaceShipOne. Takže je dobře, že se podobná pobídka objevila i na poli genetiky.

Jinak tohle nemá primárně nic společného s ateismem. Pokud v té soutěži někdo uspěje, tak to bude nějaké špičkové genetické pracoviště s vybavením za miliony dolarů a ne nějaký spolek ateistů.

Co je poněkud zvláštní, je Vaše přesvědčení, že pokud pro nějakou složitou otázku nemáme fyzikální vysvětlení, tak je logické předpokládat, že za tím stojí nějaký stvořitel (který je ještě složitější a také pro něj nemáme žádné fyzikální vysvětlení). Jestli nedokážete žít s tím, že něco strašně složitého neumíte vysvětlit, a pomáhá Vám víra v něco ještě složitějšího, co také nedokážete vysvětlit (a nebo si to rovnou nadefinujete jako nepoznatelné a nevysvětlitelné) - tak budiž. Lidé se takto různými nadpřirozenými bytostmi "utěšovali" už od pravěku. Lidský mozek to potřebuje a funguje to na něj velmi dobře. A nebo se můžete naučit žít s tím, že něco NEVÍTE - to také funguje velmi dobře a nemusíte si potom ani nic vymýšlet ;-)

3 0
možnosti
Foto

Zase ten argument "boha medzier". Viera v inteligentného Stvoriteľa nie je založená na tom, čo o svete NEVIEME, ale na tom, čo o svete VIEME. Stále viac

a viac objavov z oblasti biológie, poukazuje na Stvoriteľa. Konkrétne v tomto článku som poukázala na fakt, že za informáciou stojí inteligencia. Bolo to experimentálne dokázané - funkčný program vždy vytvoril programátor, knihu napísal spisovateľ atď.

3 2
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1208x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.