Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Celospolečenské soudržnosti a dobrých vztahů dosáhneme tím, že nám stát dá možnost se navzájem udávat? A kdo udá nejvíc, má velkou šanci při slosování. Děláte si legraci?

4 0
možnosti
AT

Ale houbeles. Stát má dostatek prostředků, jak kontrolovat a sankcionovat neplatiče odvodů.

Vaše přirovnání kulhá. Dovolil bych si poopravit: EET je to samé, jako byste po každém zapnutí televize nebo žárovky odesílal na Eon nebo jiného dodavatele stav elektroměru.

4 0
možnosti
MK

EET nerovnosti neodstraňuje, ale způsobuje. Nutné náklady na EET snižují drobnému podnikateli zisk o desítky procent zatímco pro velké firmy se jedná o desetiny nebo setiny procenta. Takto podle vás vypadá narovnání podnikatelského prostředí?

5 0
možnosti
RW

Tolik nesmyslů na jednommístě jsem dlouho nečetl.

1.Kdo podváděl před EET může podvádět naprosto stejně - jediný způsob jak dokázat nepřiznání přijmu je před i po EET stále pouze fyzická kontrola, bez ní to nejde, EET může pouze potenciální podvodníky postrašit.

2. EET nijak nenarovnává podnikatelské prostředí. Stovky miliard se proplácí na různých dotacích,úlevách, solární dani či biopalivech,ale autor vidí narovnání v diskutabilních pár miliardách - proč diskutabilních? Ti co podvání na nevydaných účtenkách něco málo ušetří a něco ušetří jejich zákazníci - vzvedou tyto peníze do daňových rájů?? Ne, něco si za načerno ušetřené peníze koupí a takto část daně odvedou,ne jako solární baroni, kteří svoje peníze určitě neperou v Čechách. Navíc pokud EET donutí malého živnostníka stát se plátcem DPH tak to zaplatí jen a pouze jeho zákazníci a stát dostane na DPH ve skutečnosti méně (na tyto počty stačí trojčlenka).

3. Každé rozumné řešení by mělo být efektivní - když kupujete skříň nekoupíte i náklaďák aby jste ji měli jak odvést domů. Byl by to stejný nesmysl jako evidovat všechny účtenky, když pomocí nevydávání účtenek může podvádět jen relativně malá a ohraničená skupina podnikatelů,kterou ke změně chování EET nemůže donutit. Když bude na každé křižovatce stát policista tak nikdo nebude jezdit na červenou - proč se to neděje? Protože se to NEVYPLATÍ.

4. Autor ani netuší co je to sociální smír,ale to mu nebrání neznámým pojmem argumentovat.

11 2
možnosti
KP

Naprosto s Vami souhlasim. Bohuzel i normalni lide, mezi ktere bezesporu autor blogu patri , podlehli chytremu mixu pana Babise, ktery spojil zavist s nenavisti a kapkou socialniho citeni . Vyneslo mu to vitezstvi ve volbach. My bohuzel budeme muset cekat dalsi ctyri roky na zruseni teto byrokraticke zateze.

3 1
možnosti
Foto

Ale o tom přece ten stát je. Aby pořádně oloupil každého kdo vytvoří nějakou hodnotu a formou různých privilegií a dotací rozeštvával lidi.

4 0
možnosti
Foto

Ano, stát je organizované násilí. Kdo to řekl?

1 0
možnosti
ZS

U EET jde o dávné dilema, zda raději spolu s viníky potrestat i nevinné (náklady na pořízení, provoz, a pokuty za administrativní pochybení se týkají všech), nebo chránit nevinné i za cenu, že někteří viníci uniknou trestu. Svobodná společnost by se měla přiklánět spíš k druhé variantě.

Podnikatelskému prostředí by především pomohla alespoň nějaká vymahatelnost práva, a kdyby naši milí ministři každý rok totálně nepřekopali pravidla pro drobné podnikání. Státnímu rozpočtu pak to, kdyby se finanční a celní správa zaměřila raději na miliardové daňové úniky u DPH a spotřebních daní (líh, nafta, atd.), případně na "podnikatele" dojící státní rozpočet pomocí dotací, mnohdy pobíraných v rozporu s jejich původním účelem.

6 1
možnosti
Foto

Mluvit zde o vině a trestu je zcela nesmyslné. Zdokonalení administrativy nemůže být trestem, ale přínosem.

A ta pravidla se nepřekopávají vlastně vůbec. EET nic na základních pravidlech neměni, zůstávají stejná. Je to jako bylo při zavedení pichaček. Nejprve byl třeba sešit, pak pichačky, pak přišly čipy a mnohde se to již zdokonalilo kamerovým záznamem.

A změnilo se tím něco? V principu vůbec nic. Stále jde o kontrolu dodržování pracovní doby, že? Ale jinými, modernějšími prostředky.

2 3
možnosti
JH

J38a61n 55H53l81e10d92í90k

17. 12. 2017 15:30

všichni jsou proti přikrádání těch ostatních, ale velká část těch, co to mají realizovat EET odsuzuje, že si protiřečí, je nezajímá. A hrdinové--politici to sprostě zneužívají

1 0
možnosti
DB

EET jako jakýkoliv jiný zákon v ekonomice státu potřebuje jisté výjimky a úlevy, a jde jen o tom jaké to budou a jak se nastaví parametry......ale zásadní princip EET je správně..........

Pokud vím, byly náklady na pořízení odečitatelné z daňové povinnosti....pokud se tato úprava nějakou novelou nezměnila......

5 8
možnosti
Foto

EET je jen další nástroj lupičů, jak lépe olupovat ovládanou část lidí.

5 2
možnosti
Foto

proti registračním pokladnám nic nemám, ale proč musejí v Praze online vědět, co jsem si koupil, to nechápu.

3 3
možnosti
Foto

Bohuzel s Vami nesouhlasim. Tady stat direktivne naridil, aby si kazdy hospodsky koupil jakesi zarizeni s tiskarnou a k tomu pripojeni k internetu. (ktery treba doposud nepotreboval). Jednorazove to stalo dost penez a dalsi stovky plati mesicne. A podle Vas, kdyz se za rok zjisti, ze to neprinasi kyzeny zisk, tak reknete: Malicke hospudky, uz to nemusite pouzivat. A to zbytecne zarizeni si strcte za klobouk.

Mimochodem, tusite, jak to funguje v Rakousku? Ze mohou EET vratit?

4 0
možnosti
Foto

Jaké EET v Rakousku?

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS