Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kolem mítů už, zdá se, vznikla řada mýtů. A která strana má "právoplatnější" pravdu? Krásné ženy mají to štěstí, že mohou své krásy využívat ve svůj prospěch, ale mají tu smůlu, že někteří muži nechápou, jak moc té krásy chtějí využívat. Nezpochybňuju, že "harašení" není v pořádku, ale mám jisté pochybnosti, že hlavní aktérky "metoo" nehrajou úplně férovou hru - jestli se jim dělo bezpráví, měly to řešit hned a ne až po bůhví kolika letech.

R^:-)

4 0
možnosti
Foto

děkuju za komentář Pavlo, také si myslím že po tolika letech vytahovat co se stalo kdysi je divné -na druhé straně chápu že dokud to bylo společností mlčky tolerováno a přijímáno jako něco normálního neměla obtěžovaná žena odvahu promluvit-odmítnutý mocný nápadník by ji jistě dokázal zničit-a nikdy se asi nezjistí kolik takových žen skutečně zničeno bylo-nejen kariérně ale i psychicky-těžko poznat kdo toho jen zneužívá a pro koho je úleva alespoň to, že mohl promluvit a dostat to ze sebe-i to vědomí, že nejsi sama které se stalo něco nepatřičného že je vás tolik a smíte promluvit může být úlevné

přeju ti pěkné těšení na Ježíška:-)

0 0
možnosti
JL

Pani Palkova, dekuji za vas clanek. Musim se priznat z prekvapeni, jakym zpusobem se zde CR diskutuje o fenomenu ME/TOO. V prirovnani s diskuzemi vedene v USA na vsech moznych kanalech a diskuzi pod vasim clankem, je osvezujici cist pristup ceskych zen k tomuto problemu. Dokazete tvrde odsoudit provinilce, ale take dokazete si osvetlit, odkud tento fenomen prichazi. Pristup podle "selskeho rozumu".

Prekrasne!!! Dekuji vsem diskutujicim, hlavne zenam, za pravdivy prinos k tomuto problemu.

Snad mi dovolite navrhnout malou ukazku k tomuto problemu. Americky film "Disclosure" (neznam cesky nazev) ukazuje jednu stranku tohoto problemu. Michael Douglas a Demi Moore jsou vinikajici v tomto snimku.

0 0
možnosti
Foto

děkuju za přečtení komentář a tip na film-oba zmíněné herce má ráda tak si to vychutnám:-)

0 0
možnosti
Foto

J27a17n 66P65r37a75ž17á31k

17. 12. 2017 15:33

R^Inspirovala jsi mě, Libu, díky. Krásný sněžný den:-)

0 0
možnosti
Foto

inspirovala? K čemu? Snad ne k harašení?;-D;-D;-D

děkuju a tobě také krásný zbytek adventní neděle

1 0
možnosti
MS

Dnes se tomu říká harašení, dřív asi koketování. Je to hra stará, jako lidstvo samo. A upřímně řečeno, asi by byla bez ní pěkná nuda. Jen se touhle hrou musí upřímně bavit obě strany. Pokud se baví jen strana jedna a je jedno, která,můžeme to nazývat obtěžováním a to už bývá spíš nepříjemné. Krásnou adventní neděli pisatelce a dík za prima počteníR^

2 0
možnosti
Foto

díky vám Martino za moudrý komentář-je to přesně jak píšete-bez jiskření by byla nuda ale nesmí z toho být požár který je jedné ze stran nepříjemný-vám také pěkný advent:-)

2 0
možnosti
ZH

Je zajímavé, že diskuze se ubírá neustále k jednotlivým příkladům, jakoby jednotlivé kauzy něco dokazovaly. Dokazují statistiky a z nich plyne, že u nás odvaha k oznámení sexuálního násilí je velmi nízká. Veřejné mínění je u nás na úrovni islámských zemí, proti kterým tak někteří brojí. "Jistě si za obtěžování nebo znásilnění mohla sama." Také je děsivé, jak mnohé ženy předstírají, že je snadné útočníka odmítnout. Věřím, že vycházejí ze své zkušenosti, ale je v tom cosi nesoudného. Samozřejmě jsou některé ženy asertivní, které se dokáží ubránit v každé situaci, ale statisticky jsou ženy spíše submisivní. Pro ty je veřejná kampaň vzpruhou, příkladem, jinou možností.

1 0
možnosti
Foto

J96a24n45a 94M88a50j36o23v88á

17. 12. 2017 14:04

Z jaké statistiky vaše tvrzení vychází?

1 0
možnosti
MV

mítů bylo jednim z temat hovoru s mamou minulej tejden, rovnam si v hlave, jak to sepsat, protoze na to sla jinak, nez zatim vsichni, co se k mítů vyjadrujou...

1 0
možnosti
Foto

tak to se už moc těším Marku až to napíšeš-tvoje máma vždycky všechno rozsekneR^:-)

dík za nakouknutí a pěkný advent

0 0
možnosti
Foto

Heda Čechová ráda vzpomínala, jak při konkursu do rozhlasu (!), jak Jan Masaryk komentoval pěkně její nohy. A také to místo dostala.

A jak má našinec vědět, kdy se to či jeho chování bude považováno za vhodné.

0 0
možnosti
Foto

:-)kdoví jestli by ho dostala, kdyby měla tlustá lýtka nebo si ten den vzala kalhoty-dík za přečtení :-)

0 0
možnosti
Foto

Nedávno jsem sledovala diskusi s dnes již zesnulým Peterem Hitchensem a etablovanými americkými feministkami z roku 1995 a zde se jich otázka masové vlny znásilňování a obtěžování žen v USA řešila dosti důkladně a na úrovni v prestižních amerických médií. Jen my jsme si toho jaksi všimli až nyní s tou vlnou meetoo. Ale opakuji, v USA došli tak daleko, že se nejedná pouze o oběti- ženy, ale obětí sexuálního vydírání se může stát i muž, protože tam ženy zastávají více vlivných manažerských postů. I muži mohou být obtěžováni a to jak ženami, tak muži. A o tom myslím celá ta kampaň byla, protože padl i chudák Kevin Spacey, jenž obtěžoval mladé chlapce. Nevím, jestli to měl lehké anebo těžké, každopádně by mu asi přiznání k homosexualitě v určité době dost ublížilo, a tak raději mlžil. Měl si ale najít jednoho chlápka, sice jednoho delší dobu měl, a neotravovat lidi, co o něj neměli zájem. Dnes už je řada možností, může chodit do gay klubů atp. anebo si dát inzerát, anebo tím pověřit svého agenta, aby byl v anonymitě a někoho mu sehnal. Teď to mu poleptané a bude rád, když si po pěti letech založí nezávislý divadelní soubor, který si bude sám financovat a zde bude hrát divadlo, protože je dobrý herec, tak na něj lidi budou chodit. Ale ve filmu ani v TV si bohužel už neškrtne a je to divné, protože třeba Woody Allen a Polanský si mohou točit filmy a oba dva čelili skandálům se sexuálního obtěžováním anebo sexu s holkami pod 15 let. V některých státech v USA a v Kanadě je sex mezi nezletilou a zletilým je povolen, ale ten starší může být starší jen o pár let. Jakmile je starší o více let, už je to trestný čin.

1 0
možnosti
Foto

děkuji za přečtení a zajímavé doplňující informace-Spacey je dobrý herec a sympaťák a je škoda, že jeho kariéra tak utrpěla-zejména ve srovnání s jinými, které citujete-ta dvojakost měření je divná:-/

0 0
možnosti
OF

Karma.I já si pamatuji na jednoho takového alfa samce..Zkoušel v prvním ročníku

biologii.Pěkné holky měly problém.Ty zkoušel i na chatě.Mám pocit, že většinou uspěl. Ale na druhou stranu, nevím o žádné pěkné holce, která by kvůli fyzice ukončila studium.Ještě, že nejsem pěkná holka.Ta kampaň má něco do sebe, ale v našich končinách, není zvykem zadupávat slušné holky do země.

Ale přiznejte, jsou i dámy, které využívají svých předností a dostanou se vysoko, a stávající situace jim velice vyhovuje,A bylo tomu tak po století.Jako polský těšínský nacionalista připomenu jen hraběnku Walewskou, milenku císaře Napoleona.Budiž ji ke cti, že po něm vždy žádala aby obnovil polský stát.

Jinak děkuji za toho misogyna, nevěděl jsem dosud,co to slovo znamená.

A Soumrak bohů ? Ten jsem viděl v 15.letech / Luchino Visconti / a velmi se mi líbil.Jak by to bylo dnes ?

P.S.S tím polským těšínským nacionalistou to není tak žhavé.;-DR^

2 0
možnosti
Foto

dík za komentář a naprostý souhlas- o tom jak některé ženy díky svým přednostem dělají kariéru jsem tu psala celkem nedávno

jinak ten film se mi také líbil-proto v této souvislosti napadl- s tím Napoleonem máte pravdu-i jeho žena Josefína udělal štěstí jen díky zevnějšku-tak to zkrátka na světě chodí, o tom žádná-pěknou adventní neděli:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS