Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prezident má vládnout spolu s vládou ... Nesmysl, kterému věří spousta lidí. :-P

2 0
možnosti

Prezident je v našem systému původně ceremoniář. Jeho role roste v době vládní krize. Pak se očekává, že bude prezident dostatečně mentálně zdravý, státník v původním smyslu slova, že se pokusí najít cestu ven. Teď máme prezidenta, který ony krize soustavně vytváří a jako Sivý čtverák se raduje, jak zase všechny převezl. To znamená, že Zeman je špatný prezident a měl by skončit.

4 1
možnosti

Rv

Tak se to jeví, že už můžeme spoléhat jen na Pána Boha...

Ba ne, já spoléhám na myslící občany!

:-)

0 0
možnosti
Foto

ač jsem nevěřící, spoléhal bych raději na Pána Boha:-P

0 0
možnosti

Problém Zemana je zejména v tom, že je to egoistický, zlý a pomstychtivý dědek. To, že má někdo jiný názor dokáže normální svobodomyslný člověk respektovat. Nic takového Zeman neumí a proto národ rozděluje. Jinak dnes Topolánek na echu ho popsal přesně.

https://echo24.cz/a/S4XLX/zeman-je-v-zasade-zly-a-nema-rad-lidi-rekl-topolanek-pro-echo-tv

8 2
možnosti
Foto

"Národ" rozdělila přímá volba prezidenta. Kdyby dodnes volili poslanci, lidé by nadávali na ně (=společný nepřítel) a nehádali by se mezi sebou jako fanoušci Sparty a Baníku.

Vždycky záleží na tom, jakým směrem jsou určité osobní vlastnosti směrovány. Tedy pokud jsou.

2 0
možnosti
Foto

Pane Dorotíku, můžete bagatelizovat, můžete si hrát na chytráka, ale když plácáte nesmysly o základních faktech, tak nemůžete působit jinak než hlupák.

6 2
možnosti
Foto

A jaká jsou ta základní fakta, prosím?

1 0
možnosti
Foto

A já si vždycky myslel, že jedinec, než vyleze na veřejnost, si zjistí základní fakta, aby nebyl za hlupáka.

To už asi neplatí.

5 2
možnosti

Vaši zkušenost s tímto nemám, takže Vám ani nemohu pomoct, bohužel.

:-)

2 0
možnosti

Kristepane, kam vy tiťáci na to všichni chodíte?! :-P:-P:-P "Koncem 80. let" je správně, nějaký přivěšování koncovek je perverzní hrubka, která se dostala strašně do módy. :-P:-P:-P

Takhle to končí - namísto co bych psal něco souhlasného a vztyčoval palec.

1 0
možnosti
Foto

Škoda. Ona se ta řeč mění.

1 1
možnosti
Foto

Článek je plný naprostých nesmyslů:

Jak jste třeba přišel na to, že u nás president vládne?

8 2
možnosti
Foto

Samozřejmě, že vládne. Ovšem s omezenými pravomocemi, stejně jako vláda. Vláda může něco učinit bez souhlasu parlamentu a prezidenta. A prezident zase může něco učinit bez souhlasu vlády.

U vlády je toho o dost více, u prezidenta o dost méně, ale říci, že se prezident vlády neúčastní je nesmyslné. Ostatně, ani v zemích s vyloženě prezidentským systémem (USA) nemůže prezident všechno. By přímo naopak.

P.S. I ty demonstrativní rachejtle na Assáda vyžadovaly podle mnohých souhlas Kongresu.

4 3
možnosti

Nalézáme se , v nové - historické době. Obnáší plno nezvyklostí - Společný jmenovatel , silní mužové kupředu - vše shora - Ano - A.Babiš, SPD - Okamura, osobitý M.Zeman. Nejlépe se propojit. K tomu pokusy o prezidentský systém - více moci a vlivu + jednobvarevnost vlády. Zda , je to dobré, to nevím. Intuitivně odmítám. Do mozaiky chybí zasadit kamének - obhájit mandát Hradu. Pokud se to nepodaří - tato koncepce bude vážně narušena. To, domnívám se, je ve prospěch naší společnosti a rozvoje ČR . Tedy pryč se současným prezidentem ... :-)

1 3
možnosti

Nechci se s vámi přít, ale M. Zeman ukázal, že je mu zájem naší republiky naprosto ukradený. Jako premiér byl zcela neschopný, už tehdy ovládaný svým okolím. Jako prezident je už jenom loutka. V jeho pozici bych očekával konstruktivního ústavního činitele. Ne trosku, která není schopná přiznat chybu a raději se zaplétá do svých lží (Peroutka), ani ne zbabělce, který namísto státnictví, jak se od prezidenta čeká, si vyřizuje účty se všemi, kteří ho kdykoli, třebas i v dávné minulosti urazili. To, že ochotně slouží dvěma mocnostem, z nichž jedna se k nám chová nepřátelsky a druhá má prostě nějaký byznysplán, je jenom pikatnost, vyplývající z toho, že je pouhou loutkou. To byl výčet jeho činnosti a osobních vlastností. Pak jsou tu ještě duševní "alternativci", jimiž se obklopuje: Nejedlý, Zbytek, Mynář a Ovčáček. Zejména Ovčáčkovi, při jeho duševní nízkosti, velmi prospěje, pokud se už nebude povyšovat nad slušné a hodné lidi a začne konečně něco pořádného dělat. Z výše uvedených důvodů je důležité, aby se Miloš Zeman už nestal prezidentem. V této funkci zcela selhal, byl nejhorším prezidentem od roku 1989. A už si nezaslouží znovu usednout v tak čestné funkci.

12 4
možnosti

Tak jej jednoduše nevolte.

Na to máte přece právo.

Nikdo na Vás neklečí, nikdo Vám nic nevnucuje, nikdo Vás o ničem nepřesvědčuje.

Dělejte, co Vám velí vaše svědomí.

:-)

5 2
možnosti
Foto

"Prezident není jen tak někdo dopočtu, není pouťovým medvědem, aby jej jen vodili a ukazovali."

To jste asi neviděl, když ukazovali Zemana na běžkách ;-D

15 4
možnosti
Foto

Už jste někdy viděla medvěda na běžkách?;-);-D

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS