Diskuse

Vyhazov z EU

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P74e63t61r 49S65k78á73c48e69l

11. 1. 2018 23:09

Byli jsme pře EU, budeme i po ní. Jak taková moudra mají platnost i po 100 letech. Jen s jinými institucemi. Ale abych nebyl k říši Rakousko-Uherské nespravedlivý, je potřeba taky sdělit, že naše babičky a/nebo prababičky říkávaly: "Zlaté Rakousko-Uhersko, to by se za něj nestalo". A měly pravdu. Z dnešní zkušenosti - za R.-U. se nestalo, aby se železnice udržovala tak bídně, že by vlaky vykolejily. Že by se rušily tratě, že by nově vybudované císařské silnice se musely hned opravovat. Nebo že byly naši předkové před 150 lety svědky krachům firem. O konci ČKD, Poldi, cukrovarů, atd. ani nepomysleli. Mně to noumální nepřipadá a někdo by měl být ještě dodatečně potrestán. A ne zván do pořadů různých TV a tam dávat "rady", když sám se za pochodu učil. Jak to sám přiznal.

0 0
možnosti

Bože,autorka ,která se hrdlí ekonomickým vzděláním vůbec připouští možnost opuštění EU??

Svět zešílel,nebo jenom paní Šichtařová?

DO WHILE EU=Německo

ČR=EU

LOOP

2 1
možnosti

ŠTVE MNE JAK CELÉ eVROPĚ ROZKAZUJI TACI lidé bez vzděláni kteři maji jen politickou hodnost hrůza a děs

0 0
možnosti

Paní Šichtářová, žiju už skoro 30 let v Německu a můžu vám říct, že se tam o demokracii jen žvaní, ale ve skutečnosti průměrný domorodý občan, chodící do práce, bez záznamu v trestním rejstříku, řádně platící daně, jedny z nejvyšších na světě, je jen rohožkou na otírání bot. Podle mě jsou na tom stejně i občané jiných západoevropských zemí. Tzv. demokrati se vůbec neptají, co jejich voliči a živitelé chtějí a jednají s nimi jako s hadrem. Ale jak dojemně se starají o azylové podvodníky, to je neskutečné. V mém okolí si Schulze nebo Merkel nikdo nepřeje, a přesto dřepí na svých křeslech a jako voliči nemůžeme s tím nic udělat. EU-demokratura - hnus.

4 1
možnosti

No chtěl bych jen podotknout,že Němci si nechaji i nakadit na hlavu než něco pochopi

0 0
možnosti

J76i52r79i 79D37v75o91r38a72k

21. 12. 2017 13:47

Má někdo z našich politiků ty koule, říct Takhle NE! Pojďme změnit EU, tak jak byla zamýšlena před 10 lety. To znamená společenství rovnoprávných států a svobodných občanů, které bude chránit a bránit svoje hranice !!

2 0
možnosti

P97a80v87e78l 92R40y68m49e67š

20. 12. 2017 22:48

Zatím se sami stavíme do pozice, že nesedíme u jednacího stolu a z rohu místnosti pokřikujeme naštvaně kritické poznámky. A nebo se můžeme zapojit, být realisti a hledat spojence a společné kompromisy a spolupodílet se a dál těžit výhody. Nemusíme najít shodu ve všem, třeba v nelegální migraci ji nenajdeme nikdy, ale aby nás vůbec někdo začal brát vážně, tak to chce trochu diplomatické aktivity. Je pouze na nás pro kterou variantu se rozhodneme. Bohužel zamindrákovaní prudiči mají u nás navrch.

0 1
možnosti

To je hrozně jednoduché myšlení. Schulz neni Německo. SPD pod nim ztratilo spoustu procent. Zeman taky uráží kde koho, naštěstí na západě ví, že Zeman neni česko. Akorát přiživujete odpor k EU. My se bez EU neobejdem. Stejně tak Anglie. Z kdysi velmoci se stane odchodem z EU naprosto bezvýznamnym hráčem. Pokud má Evropa hrát ve světě nějakou roli, musí držet při sobě. Jinak nás sežere Rusko, nebo Čína a pro česko to platí dvojnásob. Ty nám nastolej svoji verzi demokracie a ještě budem rádi vzpomínam a zákaz žárovek :))

2 4
možnosti

"...na západě..." Problem je, ze z toho co nam ten "západ" předvadi poslednich pár let se mnohym lidem už dela blujno...

0 0
možnosti

Myslím , že dobrým vychodiskem by bylo začít jednat ne o vystoupení z EU ale o "alternativní EU". Státy V4+ Rakousko + Velká Británie. Myslím tak 130 miliónů lidí, společenství otevřené dalším odpadlíkům, domluvit obrysy -celní unie atd...- a být připraven cukat sesocialistickým výhrůžkám a hodnotám s touto alternativou v zádech. Co říkáte?

8 1
možnosti

Nejen v EU, ale na celém světě si všechny země prostě nikdy nebudou rovné, vždycky budou bohaté a chudé země, protože kdyby nebyly chudé země s levnou pracovní silou, tak by nemohly být ani ty bohaté s velkou kupní silou. A proto v EU bude vždy bohatý západ a chudší východ.

Já byl dřív vždy nadšenec do jednotné Evropy a v referendu jsem byl jednoznačně pro EU, ale posledních pár let můj názor na EU hodně poznamenalo. Obávám se, že pro případný Czexit nejsme ve stejném postavení jako VB a případný odchod by nám minimálně Němci a Francouzi dali pořádně sežrat, že bychom byli jako taková KLDR uvnitř Evropy. Vývoz zboží z ČR do EU by byl buď nemožný nebo pro vývozce nerentabilní, zboží z EU drahé a Škodovku by si Němci odvezli do posledního šroubku domů nebo do nějaké jiné loajálnější východoevropské země :-/

5 1
možnosti

nesmysl, proč by se německé korporace začaly rozhodovat politicky místo ekonomicky?

0 0
možnosti

A48d97a28m 47K64u64s

19. 12. 2017 8:23

nezvazovala jste kandidovat na prezidentku?;-)

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS