Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ahoj Danko, téma krásně ladící k času adventu. U nás po sněhu už ani památky, ale od Prachatic na jih k Volarům, ho zato bylo požehnaně. Dnes jsme byli na vejletku v Německu, kousek od Freyungu a to šlapání (a focení) v těch krystalickejch bělostnejch kráskách bylo vskutku nádherný :) Měj i ty stejně bezvadnej víkend :)) :-);-)R^ (když už jsme u tý vědecko-zimní tématiky co takový rampouchy ???)

0 0
možnosti
DT

R^ Rampouchy - to je skvělý nápad. Podívám se, jestli o nich neseženu něco zajímavého. Děkuju za inspiraci. R^

Na Brockenu prý je 1,5 metru sněhu, v místě, kde jsme kdysi bydleli (nedaleko) už benzínky nemají co prodávat, protože se tam nedostaly zásobovací náklaďáky. Ale tam jsou lidi docela zvyklí (v Harzu).

Přeju krásný zbytek večera, Mílo, ať se ti i tvým blízkým daří! :-)R^

0 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Přeju hezké zimní dny. R^

1 0
možnosti
MS

Zajímavé R^ Proč se něco podobného neděje, když se z vody stává led ? Bylo by to hezké, dávat do nápojů místo kuliček, nebo kostek ledu, maxivločky. :-)

0 0
možnosti
DT

R^ I tam se něco podobného najde.

https://de.wikipedia.org/wiki/Eis#/media/File:Eiskristalle_in_der_Eish%C3%B6hle.JPG

Bude možná záležet jen na podmínkách.

Mějte krásný večer, Milane, díky za návštěvu. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Dano, jak chemie zařídila, aby atomem olova neprošlo radioaktivní záření?

0 0
možnosti
WW

Velmi stručně - olovo, pro svou elektronovou hustotu dobře odstíní gama, ale hůře beta, protože vzniklé brzdné záření (beta mínus) by vyžadovalo pořádnou vrstvu olova narozdíl od plexi nebo hliníku, které zmíněné záření umí eliminovat v nepoměrně tenké vrstvě. Ionizační záření je prevít a proto je olovo součástí jakéhosi stínícího kompozitu, než aby se na odstínění podílelo samotné - to by moc dobré nebylo...

0 0
možnosti
JK

Žádná vločka není stejná. A co je fascinující... když si představíte, že na planetě Zemí sněží už tisíce a tisíce let. Kam ten Někdo na ty tvary chodí... :-)

0 0
možnosti
WW

R^Podobně jsem byl v dětském věku fascinován kaleidoskopem, respektive jeho neopakovatelnými obrazci do doby, než jsem jej totálně demontoval, abych těm malým tvořícím OnDoňům přišel na kloub a jaké to zklamání - jenom fyzika. :-)

0 0
možnosti
Foto

Dano, Ty jsi také taková vločka, každý článek je jiný R^R^R^R^

0 0
možnosti
DT

:-) Snažím se... :-) Děkuju a přeju krásný večer do Norimberku. R^:-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju příjemný zbytek dne. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Tuhle jsem lovila vločky po velké chumelenici a zjistila jsem, že všechny byly v té nadílce stejné. Jen ty na povrchu postupně odtávaly, jak na ně začínalo svítit sluníčko, takže ztrácely části svých "paprsků".

0 0
možnosti
PV

P21a65v41e21l 79V29é43b40r

14. 12. 2017 12:08

Buďte si jistá, že vločky nebyly stejné. To jenom naše oko není schopno rozdíly postřehnout. No, abych pravdu řekl, moje oko ledva postřehne, že sněží, ale aby pozorovalo ty jednotlivé neurčité šmouhy, to cosi, co se podle všeho snáší k zemi (ale přísahat na to nemohu - kdyby letěly vzhůru, bylo pro mě skoro stejné) ... tak na to bez optiky nemá.

0 0
možnosti
Foto

Téma skoro vánoční. Pěkné, díky.

2 0
možnosti
DT

:-)Vánoční přípravy eskalují... Mějte moc hezký večer, Vy i Vaše neméně nadaná paní. :-)R^

1 0
možnosti
MV

konecne mi nekdo vysvetlil, k cemu je dobrej tupej uhel!

dekuju, Dano

0 0
možnosti
DT

:-) Ráda. Krásný den, Marku. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,30
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.