Diskuse

Volte Drahoše

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Chronický "odezdikezdizmus" je u nás čecháčků proslulý. Jistě že existují zrůdné ideologie a dostatek labilních jedinců schopných podlehnout a v krajním případě i vraždit druhé lidi, takových ideologií je spousta, fašizmus, nacizmus, komunismus, různé teroristické formace, sektářské, klanové, rodové, ekonomické a v neposlední řadě i náboženské, máme se těchto hrozeb bát? Samozřejmě, že ano, strach je vlastnost, která živočišným druhům umožnila přežít. Strach nás však nesmí paralyzovat a musí být vyvážený s ostatními vlastnostmi a pudy.

Úzká skupinka hlasitých populistů vezme jeden z těchto strachů a začne ho mediálně prosazovat, volby jsou ideální příležitost, média baží po vzrušených debatách a diváci jsou připraveni naslouchat. Působení na základní emoce není vynález politiků, zkuste sledovat reklamy s vědomím, že zrovna působí na některý váš základní pud a odhadněte který. Snadno jsme vmanipulováni do extrému, i když to nemá racionální základ. Teroristé zmizí jedině tak, že je vytěsní jejich vlastní komunita s humánním základem. Nelze nijak zakázat myšlenku, náboženství, světonázor a pod., nelze takové společenství zakázat zákonem, izolovat, odsunout ani vyvraždit. O to se nejeden režim pokusil a nevyšlo to.

Jedině možné je sladit žebříček hodnot založený na humanitě a demokracii a vytěsnit extrémní jednotlivce, nepěstovat jim zázemí a ideologii tím, že kompletně postavíme mimo zákon celé jejich společenství. Jednoduchá, rychlá a konečná řešení už tu byla, a znamenala jen větší utrpení všech.

2 2
možnosti
Foto

Řešení je nedovolit vstup komodity, která má v "ideologii" zabíjení odlišně myslících. Stejně tak je to i s ekonomickou migrací. Na světě je 5 miliard lidí, žijících v naprosté bídě. Pokud se všichni rozhodnou přestěhovat do oblastí s vysokou životní úrovní a nebude se jim bránit, tak se úrovně vyrovnají úplně stejně jako když teď půjdu otevřít dveře z vyhřátého obýváku, kde sedím do mnohem chladnější chodby. Proto jsou dveře zavřené a stejně tak se musí "uzavřít" i země s vyšším standardem žití.

8 4
možnosti
DB

pan Drahoš mi jako prezident nevyhovuje........to za prvé ale za druhé.......ano atentátníci se rekrutují z migrantů..........migrantů přišlo do EU a především do SRN cca necelé dva miliony...když si jen tak představíte, že těch "špatných" migrantů mezi nimi jsou jen 3% tak je to 60 000 lidí...tedy zhruba třikrát tolik kolik je u nás lidí v armádě........ale můžete udělat i jiné srovnání..kolik lidí sedí u nás ve vězení........a kolik jich má podmíněné tresty...

a podobných porovnání můžete udělat hned několik..........kolik lidí u nás zemře na silnicích....kolik je u nás vražd...a tyto čísla pak porovnat s čísly počtu zabitých rukou teroristů........u nás nebo v celé EU..........

Krom toho AV byla doupětem pro agenty KGB a CIA.... a byl tedy pan Drahoš v té nejlepší společnosti.........a ani nevím jak je na to AV dnes..........možná z tradice pořád stejně..........kdo ví..........

8 2
možnosti
JK

Kde jste vzal ty 3%, nebo mi uniklo 60 tis. teroristických útoků v SRN?

Rád bych viděl to porovnání ve Vašem podání.

Jak jste přišel na to doupě v AV, doteď to byla diplomatické služby a strategický průmysl a zdroje.

1 2
možnosti
JS

Drahoše bych nevolil ani kdyby mi šlo o život, akademici, obhájci, soudci, poslanci a senátoři to jsou kategorie lidí kteří žijou mimo realitu občana této země

15 3
možnosti
DB

a co je přesně podle vás realita života? a jak přesně byste vy jako znalec reality života viděl geopolitické problémy dneška????

0 0
možnosti
PK

Myslím si, že pan Drahoš je velmi vzdělaný a slušný člověk a to nasvědčuje i jeho praxe v AV.

Otázkou je, jak by se vyrovnal s pozicí prezidenta, kde jsou asi trochu jiné předpoklady a prostředí na která byl dosud zvyklý. V případě , který vy uvádíte se však projevil naprosto lidsky.

Já bohužel taky nemám vybráno, bo mezi kandidáty není jediný snad kromě pana Kulhánka, s kterým bych souhlasil.

Co se týče imigrantské otázky a konkrétně muslimů, přál bych si prezidenta, který by se nebál řící jasně , že tato ideologie se nikdy nezačlení ...a vysvětlení bych ponechal na mém nejoblíbenějším herci....

Takže vy chcete vědět co si myslím o nacistech, ano? Řeknu Vám to kulantně. Připomínaji mi mohamedány, ti také příjdou k vám domu a nejdříve se tváří mile, ale pak vám zakáží jitrničky, pivo a děvčatům sukně. A vy ani nevíte jak, ocitnete se v mešitě a musíte se modlit k alahovi, aby Vás neukamenovali.

JW v rozhovoru pro rozhlas 23.září 1938

7 2
možnosti
Foto

Karma, pane Bicero. Jenom nevím, jestli náhodou vbrzku početně nepodpoříte již tak dost početný náš klub, který se specializuje na hraní mimo hřiště, neboli v Outu.

Pardon. Psaní, nikoli hraní. Prosím promiňte úmyslný překlep.

5 2
možnosti
Foto

Dík. Jednou jsem tam už byl, ale pan Bang byl milosrdný. Kolikkrát si říkám "Soudruzi, za co?", když vidím, jaké věty mi vyhodí za trolling. Třeba obhajuji M. Zemana proti otevřeným urážkám a můj názor zmizí a urážky zůstanou.

7 1
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik