Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Moji rodičové byli zaměstnaní v obchodech a tak jsem pro volné svátky. U nás na vesnici šly tetky z kostela a často u nás zazvonily - sůsede, mám vařit šišky (knedlíky) a zapomněla sem kúpit kvasnice (droždí). Tatínek vzal klíče od obchodu, sedl na kolo a jel pro droždí - tržba 20 haléřů. Pořád to bylo lepší, než trčet v obchodě a ztrácet čas, který mohli věnovat známkám a poznámkám v našich žákovských knížkách.;-)

2 1
možnosti
Foto

dovolím si přiložit názor, který mi teď přišel mailem, cituji...Pracuju 22 a 23 a i 24 prosince....dvanáct hodin denně a o štědrý den jdu sloužit lidu na 4 hodiny Nevím, kdy udělam salát, ozdobím stromeček a jinee...

3 4
možnosti
PV

Zajeďte si do Německa nebo Rakouska - pondělí až pátek od 6.00 do 19.30, v sobotu do 17 h a v neděli a ve státní svátky je zavřeno - no a představte si že to jde!!

Proč to nejde u nás - asi ve zdejších obchodech pracují jiní lidé a mají jiné potřeby?

A to nemluvím o mzdách 8-o8-o

6 2
možnosti
Foto

tak po zahraničí nejezdím, to co píšete vím z minima zkušeností a hlavně doslechu a co se platů týče, to je jasný.

0 0
možnosti
KB

K96a41r60e75l 47B61o97k

11. 12. 2017 9:52

Jsem přesvědčen, že uzavření obchodů o některých svátcích je nesmysl. Ale k úrovni blogu, je víc než jednoduchý až hl......

1 2
možnosti
Foto

neni žádnou novinou, že na mém blogu hluboké myšlenky chybí;-)

0 0
možnosti
Foto

Jarku, já s Tebou souhlasím,ale má to háček. Sice je o svátek zavřená prodejní plocha, leč zaměstnanci nemají volno, ale tráví pracovní čas buď v inventurách nebo navážce apod...tedy důvod, aby byly zaměstnanci více s rodinami v podstatě neobstojí, je naprosto lichý...zaměstnancům tenhle zákaz moc nepřinesl...spíše vzal viz níže :)

5 0
možnosti
Foto

...šiš...byli ofc...

0 0
možnosti
Foto

Nereguloval bych. Každý obchodník, nechť se může rozhodnout, zda otevře a každý zákazník, zda půjde nebo nepůjde nakoupit. Zaměstnanci často sváteční směny rádi využívají, protože za ně mají víc peněz.

4 1
možnosti
Foto

Honzo dík za názor...to co píšeš na konec neplatí všude.

1 1
možnosti
BM

Díky poslední dobou kdy obchody mají otevřeno do 20 hodiny a další soukromé obchody můžou zůstat obchody zavřené.Zase na druhou stranu je to ve městech zase smutné ;-(.Nechala bych to na rozhodnutí obchodních řetězců a ne na vládě .

3 1
možnosti
  • Počet článků 551
  • Celková karma 38,65
  • Průměrná čtenost 3802x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik