Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

za sebe....jsem rád, že o vánočních svátcích do práce nemusím;-)

0 0
možnosti
DP

Není to tak dávno, kdy se na Štědrý den normálně pracovalo, taky jsme to přežili. Jsou lidi, kteří to tak neberou a klidně jdou o Vánocích do práce, jsou za to příplatky, tak proč jim to neumožnit.

1 0
možnosti
PK

P51a58v83e72l 13K20o51v25á12ř

11. 12. 2017 11:59

Jenomže, to je právě otázka těch platů v supermarketech, proč hledají prodavačky. I když, jakkoliv uznávám, že by si mnohé rády místo shonu v práci, v té době doma v klidu upravily domácnost. Je ale na druhou stranu mnoho lidí pracujících ve směnném provozu, kteří si jsou nakupovat když jim vyjde volno, svátek - nesvátek.

A navíc, nevím v jakém poměru, ale dovolím se domnívat, že uzavírání obchodů ve volných dnech - zvaných "svátky", je prosazováno "církví svatou", v domnění, že třeba jen jedna dušička místo pro pivo a žemli do supermarketu, zamíří do kostela pro pokropení vodou "dotejkanou", svatou ....V první řadě, je třeba zrušit tzv. "svátky církevní".

0 1
možnosti
PK

P72a86v60e39l 11K96o61v82á67ř

11. 12. 2017 12:42

..např. í = é, s = d, a jiné. Krev není voda.

0 0
možnosti
Foto

Co má se zdravým rozumem společného diktování jiným, jak by měli žít? Vy si užijte svátky, jiní si je užívat nepotřebují.

Nemálo lidí v obchodech je rádo za práci ve svátek, protože za ni dostanou zaplaceno dvojnásobek. A kdo nechce ve svátek pracovat, ten nemusí. Je minimální nezaměstnanost a skoro na všech supermarketech máte billboardy, že hledají prodavačky, takže určitě není situace taková, že by na každé místo čekalo dvacet dalších uchazečů.

14 0
možnosti
Foto

od stolu Vám analýza jde dobře.

1 2
možnosti
ZS

Ano, na tomhle asi nikdy nebude panovat úplná shoda. Já jsem přesvědčený, že pokud se nějakému majiteli vyplatí přes zvýšené náklady a nižší tržby mít otevřeno i přes svátky nebo v noci, tak proč mu v tom bránit. Rozhodně bych však z takové prkotiny nedělal klíčový bod celého volebního programu.

3 0
možnosti
Foto

určitě ne ani pro mě to neni zásadní

0 0
možnosti
Foto

Tohle je téma, na kterém nikdy nebude shoda. Máš pravdu v tom, že pro zákazníky je jeden-dva dny zavřený krám únosný.

Vždycky bude ale tlak zaměstnavatele řetězců, kde jsou šichty opravdovým martyriem za pár šupů a dvojnásobný plat za stejnou práci může u někoho znamenat podstatný přínos. Na druhé straně je vynucená práce v době svátků taky nechutnost.

Jinak si ani nemohu spočítat, kolik služeb jsem na pohotovosti odsloužil během vánoc / a to už jsem měl malé děti /......

2 0
možnosti
Foto

tak Tomáši jistě v tvém případě neni o čem diskutovat, vlastně ani v mém po 30 letech nepřetržité služby...ale nějak se mi zdá, že článek někteří nepřečetli úplně pozorně...jakoby šlo o plošný zákaz pro všechny, což neni pravda.

0 0
možnosti
AS

Po přečtení příspěvků pana Petra Vondraceka, má zřejmě i v některých momentech pravdu a důvody proč mít zavřeno,či otevřeno o svátcích a výkendech,leč za socialismu jsme se odnaučili být loajální vůči firmě,potažmo zaměstnavateli a to je ten veliký problém.A jak poukazoval nadšeně že v Německu a Rakousku mají od - do a svátky volné,zase jak kde a jak u koho.Tam je loajálnost na prvním místě a pak teprve sociální výhody zaměstnance.Zřejmě systém kapitalismu.Socialismus a jeho výhody máme skoro 30 let zasebou.

2 1
možnosti
PV

Co to meleš o socializmu - loajalita není náboženství - tady v ČR je prostě naprosto nezvládnuta podniková kultura

0 1
možnosti

Jednoduchá otázka. Kdo ty svátky slaví? Myslím, že krom Vánoc, nikdo.

Mnohem větší smysl by měl omezovat pracovní dobu v sobotu či v neděli, kde to skutečně nabourává možnosti lidí jet třeba na chatu. Jenže tady by je určití zaměstnavatelé poslali do háje (zcela správně), takže to neprojde. Obchody odejít nemohou.

V vůbec nejhorší je práce v noci, která má měřitelné zdravotní dopady. Kdyby někomu skutečně záleželo na lidech, zamyslel by se nad tímto.

1 1
možnosti
DP

Ale v noci má 99% obchodů opravdu zavřeno, takže vlastně není co řešit.

0 0
možnosti
Foto

Zapomněl jste se zeptat třetího zdravého rozumu - zaměstnanců, z nichž mnozí práci o svátcích vnímají jako přínos, neboť dělají za dvojnásobný plat.

A teď jsem zvědav, co baba. :-)

6 1
možnosti
PV

A co se takhle zeptat těch ,,šťastných,, zaměstnaců a nevěřit propagandě?

Sem tam se nějaký nadšenec najde, ale většina je proti !!

1 4
možnosti
Foto

Pochopím, když stát v zájmu omezování kouření, bezesporu škodlivého, zakazuje kouřit všude možně. Zasahovat však do pravomocí majitelů prodejen přikazováním, kdy musí mít zavřeno, pokládám za zblbnutí mocí.

5 2
možnosti
Foto

nikde jsem nenapsal něco o plošném zákazu..ty malým a středním obchodům to zákon nezakazuje.

1 1
možnosti
Foto

Ani sebezdravější rozum nemůže nic takového vyřešit. Jediný, kdo by měl mít právo rozhodovat, je majitel.

11 1
možnosti
PV

Bohužel toto je názor zdeformovaný tupou propagandou - věř mi, že všude není Praha a mnohde si se zaměstnanci vytírají - víme co !! A to nemluvím o ohýbání zákoníku práce!!!!

Jsou regiony, kde zvláště pro ženy není přebytek práce a skutečně si lidé nemohou moc vybírat a právě tam si majitelé dělají z lidí otroky 8-o

1 4
možnosti
  • Počet článků 552
  • Celková karma 35,74
  • Průměrná čtenost 3795x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik