Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Pořád nechápu, proč se tento "zdravý rozum" týká jenom jedné privilegované skupiny lidí - v tomto případě prodavaček v obchodech. A co třeba hospody, MHD? O dalších profesích ani nemluvě. Máme tady svobodu podnikání, tak proč to nenechat na podnikatelích? Ať za tuto práci zaplatí slušnou mzdu a není co řešit.

7 0
možnosti
Foto

ale jo, článek jsem napsal protože zrovna tyhle dva zdravý rozumy vyskočily během jednoho dne, jinak zdravých rozumů je jistě víc:-)

3 0
možnosti
JH

Já jsem nejdřív četl:"Zvítězí už konečně zdravý konzum?".

0 0
možnosti
JP

Všechna zákonná omezení tam kde doposud vše fungovalo, je špatné. To jsme již zažili dříve, kde nám někdo nařídil co je pro nás dobré. Měl jsem Dopravní zdravotní službu a tak jsem měl zrušit noční, soboty, neděle, svátky? Kdy je něco nezbytné a ostatní zbytečné. Opět nás někdo poučí a nařídí to jediné správné?

7 1
možnosti
FF

Mám za to, že současné zákony chrání zaměstnance dostatečně. Vytvářet tlak na zaměstnavatele, aby zákony chránící zaměstnance dodržoval je úloha odborů zastupovaných v tomto sporu paní Buriánovou. A jsou to odbory, které v této úloze selhávají.

A k tvrzením pana autora. Tento zákon zakazující prodej o vybraných svátcích rozšířil zavírací dobu o dva nebo tři dny proti zvyklostem před jeho platností. Přesto obchodníky podle odhadů stojí cca 2 mld. Kč a stát daně a odvody z této částky a z výplat, které si zaměstnanci nevydělají.

2 1
možnosti
JH

Jasně. A ty dvě miliardy lidi nahází do kamen.

1 0
možnosti
AP

Když už vytahujete zdravý rozum, tak co říká ten váš na svobodu? Svobodu podnikání bez omezování provozní doby. Svobodu si rozhodnout, zda bude mít někdo otevřený obchod nebo zavřený, svobodu jít si nakoupit nebo si hrát s dětmi, svobodu se rozhodnout, zda budu pracovat u takové firmy nebo podnikatele?

Říkajím vám něco pojmy - svoboda, svobodné rozhodnutí, svobodná volba? ;-)

7 1
možnosti
Foto

Levičáci uznávají svobodu jen v případě, že se jedná o jejich osobní svobodu. ;-)

8 1
možnosti
TK

Těm co mají řeči o tom, že máme zaměstnavatele se zaměstnance nechat svobodně rozhodnout a že si prodavačky rády vydělají, tak těm bych zrušil omezení max. 150 hodin přesčas ročně. Ať si vydělají a svobodně se domluví se zaměstnavatelem

3 0
možnosti
Foto

Noo, já bych zrušil veškerá omezení daná Zákoníkem práce. Podmínky si mají určit vždy jen ti, kterých se týkají a nikomu dalšímu do toho nic není.

4 1
možnosti
Foto

pracoval jsem na směny 26 let a odsloužil jsem hromadu svátků.

Kdyby mi to opravdu vadilo, šel bych dělat něco jiného.

Nechme tato rozhodnutí na zaměstnavateli a zaměstnancích.

A ne, aby o tom rozhodoval někdo, kdo o tom nic neví.

12 0
možnosti
DP

Tak tohle téma je pro voliče atraktivní...

0 0
možnosti
VV

Jak to jen ti Evropane delaji, ze bez v nedeli a ve svatcich otevrenych obchodu mohou zit?

3 0
možnosti
Foto

Sere je to, ale jako správní nevolníci, se podřizují.

6 1
možnosti
JA

J63i86ř47í 78A34l24e82x36a

11. 12. 2017 13:13

Demagogie. jako hrom. Někteří zaměstnanci chtějí být doma, někteří si chtějí přivydělat na příplatcích. Někteří Vánoce neslaví. Dtto zákazníci.

Co takhle nechat to na lidech....

11 0
možnosti
Foto

demagogie je především v tom co řekl Fiala a Burianová...ledaže by měli patent na zdravý rozum...oba

1 0
možnosti

a proč by měly být zrovna prodavačky vyjmuty z ostatních povolání, které pracují na směny? Co takhle zdravotní setry, lékařky, policistky... prostě když jde někdo někam pracovat, musí si být vědom výhod i nevýhod dané práce - ne tam jít a pak řvát, že se mu to nelíbí.

Navíc - nejvíc proti prodeji o svátcích nejsou prodavačky- ty jsou většinou rády, že si přivydělají, nejvíc řvou soudružky odborářky, co přece nejlíp vědí, co je pro koho dobré

17 2
možnosti
Foto

Hlavně soudružky odborářky a soudruzi odboráři, kteří o práci nikdy v životě ani nezavadili.

5 3
možnosti
  • Počet článků 551
  • Celková karma 38,65
  • Průměrná čtenost 3802x
68 let, ve volných chvilkách pro vlastní potěšení cestující, fotící a píšící.

Seznam rubrik