Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím. Ještě k tomu výběru DPH. Napadlo někoho zkusit spočítat, kolik na DPH přispěla samotná "výroba" SW, pokladen a služeb spojených s celou EET? Pak by se to mohlo odečíst od onoho proklamovaného zvýšení výběru. Výsledek by mohl být asi zajímavý.

2 0
možnosti
Foto

Bylo by to v řádu procent. Víc lidí má auto, než EET pokladnu. A dokonce si myslím, že obrat EET HW a SW by byl asi pod jedním procentem všech výrobků a služeb.

Já já, "hloupý důchodce", natočím na kartě měsíčně přes 10.000,- Kč za potraviny, PHM a restaurace. A vynásobte si to počtem obyvatel s tím, že mají větší příjmy a víc utrácejí.

0 0
možnosti
Foto

Taky jsem to zaregistroval. Je to jak píšete. Ten nižší přírůstek výběru DPH u "chorvatských" podniků je dle mě dán jejich úbytkem. Ti ostatní pak zvyšovali tržby stejně rychle jako zbytek ekonomiky. Ale koblihářům to nevysvětlíte, jak už ukazuje diskuse. Divím se, že ta čísla ministerstvo financí nezveřejní, míra víry voličů ANO by stejně zůstala neochvějná. A aspoň by se mohli tvářit že nic nezamlžují. Ode mě karma.

7 1
možnosti
Foto

V naší firmě jsme měli EET zavedeno během několika minut, nestálo nás ani korunu a v provozu o něm ani nevíme, je to jen jedno kliknutí navíc. A proč jsme to měli tak jednoduché? No protože jsme to i předtím dělali poctivě, evidovali jsme všechny tržby v účetnictví. Kdo to nedělal, pochopitelně pláče!

3 5
možnosti

Jak prosím souvisí zavedení tohoto systému s tím, jestli jste něco dělali poctivě nebo ne? Zjevně o tom víte kulové s přehazovačkou. Někdo za vás musel dojít na FU, vystát frontu, nechat si přidělit uživatelské údaje, následně dle instrukcí na dvou A4 vygenerovat certifikát, přihlásit se do EET, strávit hodiny výběrem optimálního systému, nechat si ho instalovat a zaplatit samozřejmě (na trhu bylo v té době mraky, jak se dnes ukazuje i podvodných firem), nechat si to nainstalovat, naučit se s tím zacházet, denně trávit čas kontrolou, zda vše odchází v pořádku atd. atd.

Tak nás tady LASKAVĚ NEOBLBUJTE, že to trvá sekundu. Důchodkyně, která dodnes nemá ani e-mail, neví co to je, s technologiemi zacházet neumí, by vám za to mohla plivnout do obličeje.

8 1
možnosti
AH

Asi moc nečtete zprávy,výsledky ale nikdo z podobných podnikatelů nepochopí.Důvod vzniku EET je jasný,kdyby jste nekradli,žádné by nebylo.

3 8
možnosti

Havránku, pokud máte podezření, že někdo krade, je vaší občanskou povinností podat oznámení na PČR. Jak je možné, že jste to dosud neudělal?

7 0
možnosti
Foto

Ten váš odkaz na původní článek mi hlásí, že stránka je nedostupná.

A co se týče porovnání výběru DPH v oborech, kde už je EET zavedeno, a oborech, kde má být teprve zavedeno, tak je to dáno právě hrozbou zavedení, protože je jasné, že kdyby ten rozdíl byl frapantní, tak by to signalizovalo, že se děly podvody při výběru DPH v minulosti.

Jinak řečeno, ta ekonomická analýza svědčí o něčem úplně jiném, než jak se to jeví Vám.

Význam EET bude zřejmý při poklesu ekonomiky. Ale nespatřuji jej ve výběru DPH, ale v tom, že pro ČNB je to nástroj, umožňující zjistit její okamžitý stav, tedy moment, kdyby k tomu poklesu mohlo začít docházet. Bohužel, dnes potřebujeme tyto informace v řádu hodin, aby bylo možné ihned reagovat.

0 3
možnosti
MP

ověřím, případně opravím. děkuji za upozornění

1 0
možnosti
OS

Vždyť to byla od AB "účelovka" před volbami, aby někdo nechtěl po firmách vyúčtování dotačních podpor (kolik bylo dotací - kolik byl odvod do státní pokladny - kolik bylo vyplaceno akcionářům a kolik bylo převedeno nadnárodními společnostmi bez zdanění do zahraničí), zjistilo by se, že dotační příjmy v mnoha případech jsou vlastně zisky firem, které jim dali občané na daních nebo EU a to vlastně jsou také peníze poplatníků

7 0
možnosti
Foto

A to jsme ještě nezapočítali pořizovací cenu EET aparátů, vyhodnocování, přenosové sítě atd. Něco z toho zaplatí podnikatelé - takže mají výdaj navíc a tak vesměs museli trochu zvýšit ceny, něco stát - a z čeho? Z našich daní.

A tak kdo je tím nejvíc postižen? My, spotřebitelé.

Karma! R^

9 3
možnosti
Foto

1. Pořizovací cena aparátů EET? Záleží na vlastnostech, mnohdy je nulová a platí se pouze SW. Prostě podle aplikace a také na to dostanu nějaký odpis z daně.

2. Přenosové sítě? Jste, Pavle, vzdělaný člověk a tak jistě pochopíte, že na přenos těch hexadecimálních dat EET je v celém státu zapotřebí jen promile, možná procenta té kapacity, která přenáší video a která byla vybudována dávno před EET právě za těmito účely.

Spotřebitelé platí zisk podnikatelů a tak tomu vždy bylo, je a bude.

2 7
možnosti
Foto

Ono lze vždy a všude zdůvodnit všechno. V základu EET není nic, co by mělo rozumně podnikající firmě bránit v podnikání a prvky EET mnohdy přinášejí do mnoha podniků žádaný technologický pokrok a tím i zvýšení produktivity práce.

2 6
možnosti
Foto

Já si technologický pokrok představuji trochu jinak - investovat do nové VÝROBNÍ technologie a ne do špízovacího estébáckého systému.

Rv

10 2
možnosti
PV

P91a53v38e53l 59V94é42b39r

10. 12. 2017 11:06

A vy jste čekal něco jiného? Já tedy ne. A kdo věří v pokračovatele STB, ten stejně neuvěří. Nejhorší je, že i kdyby náš milý vizionář, který občas sní a má při tom sny, náhle prohlédl a zrušil EET, tak už se staly nenapravitelné škody - tisíce malých podnikatelů skončily a už nenajdou ani motivaci, ani sílu na nový začátek. A zůstanou dílem na krku úřadu práce a dílem předčasně zatíží důchodový systém.

12 1
možnosti

On ale sní o tom, jak vyrobit jogurt z kousku polystyrénu a jak přimět lidi, aby dělali jen za svačinu. Ale co naděláme, lidi to chtěj.

3 0
možnosti
Foto

To se jen domníváte.

0 4
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...