Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Celkem nikdy s Vámi nesouhlasím (ale to asi již víte :-)) a ani nemá cenu o tom psát.

Ale zaujala mne Vaše věta : "Politika není běžný život."

Pokud toto myslíte vážně, tak je naprosto jasné proč se vždy budeme intelektuálně míjet.

Vždyť přece politika naopak je přesně jako běžný život !

Vítězí ti schopnější a ne ti čestnější.

Mám-li správnou ideu a neumím-li ji komunikovat navenek, tak jako bych ji neměl.

Nebo jak jste to myslel? Mě to opravdu zajímá.

Je politika hra pro bezcharakterní oportunisty nebo je naopak politika soutěž čistých idejí?

Jsou v politice bezpáteřní kreatury a v běžném životě potkáváme samé čisté lidi, nebo naopak je politika prostor pro kultivovanou diskuzi těch nejlepších z nás?

Přestaňme snad konečně vzhlížet k politikům. To že například Mlhoš je prezidentem neznamená, že je méně Mlhošem (případně vzorem neuropatickýho sociopata).

6 2
možnosti
PK

Odpovím Vám stručně. Znáte nějakou profesi v běžném životě, kromě majitele firmy, kde si určujete mzdu, pracovní dobu a další benefity? Kde rozhodujete sám o sobě? Proto politika není jako běžný život - pokud není 200 poslanců majitelem státu. 100% jsou politici odrazem společnosti a je tam mnoho slušných s dobrými úmysly. Pokud je čestnější automaticky méně schopný a naopak /Vítězí ti schopnější a ne ti čestnější - jak jste psal/ tak nevím, která volba je lepší. Všehoschopný nebo neschopný pan Čistý? Jste čestný nebo schopnější Vy osobně?

10 0
možnosti
Foto

I19v86a38n 21M35a69r85e20k

7. 12. 2017 18:13

Věřím, že ta mřenko-štika ten rybník i trochu vyčistí . R^[>-] Karma.

13 2
možnosti
PK

Nebyl bych tak optimistický,bo se bude brodit stotisicemi překážek, ale dal bych mu šanci, horší než co tady bylo to ani nemůže být.

12 0
možnosti
AB

A19d95a32m 69B76í75l30e11k

7. 12. 2017 17:32

pro pana autora - myslím, že se velmi mýlíte v tom, že šel Babiš do politiky jako nezkušený nováček. On byl ten, který celou dobu pásl politiky napříč spektrem. Ti mu dohazovali státní zakázky, řešili daňové úlevy, promíjeli to, co ostatní bez milosti platili a hlavně - řešili na míru dotace. To, že mu to bylo málo a chtěl si to ošéfovat sám, tak na tohle svoje velikášství (zaplaťpánbu) jednou dojede. Jako každý takový člověk. Existují výjimky, ale kalibru Rockefellerů, Rothschildů a dalších zjevně nedosahuje :-P

3 13
možnosti
PK

Politicky nezkušený

3 0
možnosti
HM

Za celý život nepodnikal ani minutu. Nikdy nezaložil nic nového a nevytvořil jediné pracovní místo. Před vstupem do politiky byl ekonomickým predátorem. Přebíral firmy, které vybudovali jiní, propouštěl z nich zaměstnance, a ždímal dotace. Teď převzal Českou republiku a nebude s ní zacházet jinak. je zřejmé ,že Babišovo politické angažmá do značné míry jistí ekonomickou pozici svého impéria.on nepotřebuje v politici nutně bohatnout, ale jistit se. Přičemž si "nakrade" na refinancování svých dluhů řádově stovky miliónů Podle mého on necítí žádnou odpovědnost plynoucí z vlivu a moci, kterou má. Je zcela nezodpovědný a krutě se nám nevyplatí;-O;-O

24 22
možnosti
PK

Od toho snad máme politickou reprezentaci, aby nás v zastupitelské demokracii zastupovala - hájili zájmy občanů. Bohužel mnoho politiků si zastupitelskou demokracii představuje tak, že mají brát přímo úměrné požitky počtu hlasů, které je dostaly do nejvyšších pater. Zkusila jste někdy navštívit poslaneckou kancelář /napříč stranami/ během provozní doby a potkat tam svého zástupce z parlamentu?

13 2
možnosti
MB

Jsme na rozcestí a seriozní mi připadá sdělit, že nikdo není schopen odhadnout, kam to povede. Zde je naprosto zmatené klubko ! Babišovi rodiče - pryč s oligarchy ! Nynější komunisté - Ať žije oligarcha ! Prezident, bývalý člen KSČ - jmenuje agenta STB. ODS se stala synonymem zla - i neuvěřitelné, jak dlouho trvalo, než se to přeneslo i na štít ČSSD. Staré strany blamáž - přichází Hnutí. Už se nekrade, zase se dotuje - daně se sice platí, ale v součtu jsou dotace pořád plusovější. Přínos do rozpočtu ? Přínos do rodiny - je jasný. Jednobarevná vláda může být dobrá - vše pak snadnější. To zde ale již bylo ! Vláda jednoho muže je taky snadnější - Co bude, až nebude ? Vláda bez důvěry dlouhopdobě fungovat nemůže - 4 roky - Blbost výroku si uvědomil i Miloš - Jak jí pak PS vysloví nedůvěru ? Jak říkám, klubko - kam se pokutálí to nevím. Je sranda, jak se pak ty tábory dělí - Prosím tímto nadšence, sdělte, kam se pokulí, já to fakt nevím ! ... :-)

12 3
možnosti

Kam se to povalí, nevíme nikdo! Když se zbavíme Babiše, zůstaneme v údolí klientelismu určitě. Když Babišovi umožníme vládu s ANO, budou se moci klasické strany obnovit ve službě občanům.

:-)

0 0
možnosti
AT

Je dobře, že jste napsal "úspěšný". To totiž není totéž jako dobrý a užitečný.

Ano, kus pravdy máte. Já se ale nesmířím s tím, že (zatím) vyhrává parta co má jenom dobře vypracovanou marketingovou strategii, založenou na otrávenosti lidí, lžích a která brnká na nejhorší vlastnosti člověka.

16 3
možnosti
PK

Žijeme v době, která je snad nejlepší v historii České republiky od roku 1918. Jak tady lze vybudovat strategii na otrávenosti lidí? Osobně jsem ANO nevolil (jen na okraj - psal jsem o svých preferencích x krát ), ale Rath, Nečas a jiné kauzy strany neukázaly jako selhání jednotlivce, což se stává v každém společenství, ale daly najevo, že to je běžné. Divíte se potom voličům, pokud věří někomu mimo tyto strany? Jak jsem psal - tradiční strany měly pocit, že jim projde vše a ztratily sebereflexi. Měly by ji co nejdříve najít. Ve frontě o přežití je celkem tlačenice - STAN, KDU, TOP, ČSSD, KSČM. ODS z té fronty udělala pouze malý krok.

14 0
možnosti
JC

Jednou pan Faltýnek řekl, že kdo podceňuje Babiše, neví, kdo před ním stojí.

9 0
možnosti
PK

Myslím, že Babiš překvapil i politiky, kteří ho znali.

11 0
možnosti
Foto

Mřenka je lepší jen proto, že prokazatelně lže a ani se u toho nezachvěje, dříve nebo později to lidem dojde a pak je s úspěchem konec. ANO drží ne z toho důvodu, že by mřenka byla tak schopná, ale z toho důvodu, že vnitrostranická rozhádanost se nepřipouští, souhlasíš nebo máš padáka. ANO je již řízeno jako firma a jako firma také zkrachuje, protože zástupy ochotných a poslušných budou postupně řídnout.

15 13
možnosti
Foto

Hezká teorie. Je však pravdivá?

8 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik