Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé je, že zvěrstva, co se děla tady, každý bere vážně a dodnes ještě kvůli nim brečí i Ti, kteří to ani nezažili. A když je tu pak článek o Rwandě, tak se najdou tupci, kteří to zlehčují a ještě řeknou, že si za to mohli sami a měli si to i sami vyřešit.

Občas je mi opravdu líto, jak jsou někteří lidé ubozí a hloupí Rv

3 0
možnosti

Neumíte číst?

Tento pán nemluví o tom, že jsou nevinní a zlí běloši jim tam vyrobili masové vraždění. Nikde jsem nečetl ani slovo o tom, že by se kdokoliv z nich jakkoliv zříkal zodpovědnosti.

Jen říkal, že OSN selhalo. Že do něj spousta národů vkládá své naděje, a když pak nastane katastrofa a OSN má dle svých vlastních rezolucí začít konat, nekoná.

Vojáci jsou zalezlí kdesi v kasárnách za 40ti ostnatými ploty a jen se dívají jak jim před očima milice vraždí neozbrojené civilisty.

V OSN se týdny debatuje co by se mělo udělat, když se něco vymyslí. 10 států je proti, z toho 3 dají rovnou veto a než se proberou a dojednají další postup, je po všem...

Jak uvádí. Skončilo to prostě proto, že po třech měsících už nebylo koho vraždit.

Kdyby mi na ulici před očima začali nějací fanatici (navíc pravděpodobně státem organizovaní a podporovaní) vraždit sousedy, taky bych se modlil za někoho z venčí kdo okamžitě přijde na pomoc.

A taky bych byl v šoku, kdyby mi před očima zabili rodinu, kamarády, sám bych je tak tak vyvázl živý a pak někde v exilu sledoval jak v mé zemi vybíjejí lidi jako dobytek a OSN rokuje... a rokuje a rokuje...

Co je na tom pro živého svatého nepochopitelného?

4 0
možnosti

Nechápu, jak přišel na to, že selhal celý svět? Jestli jsme v něčem selhali, tak je to potravinová a lékařská pomoc, která vedla k tomu, že teď už tam žije přes miliardu lidi, kteří nemají na práci nic, než se množit a nenávidět všechny okolo.

Svoje konflikty si musí řeši Afrika sama. Jestli já chápu něco jako selhání, tak je to "pomoc" lidu severní Afriky proti tzv. diktátorům. Jak to dopadlo, víme...

1 5
možnosti

Jak si vaše země pomůže sama v případě, že vás právě vládnoucí vrstva hodlá zastřelit?

To vážně neumíte rozlišit svůj a jeho pohled?

3 0
možnosti

Vojaci OSN samozrejme nerobili nič, tak ako v Srebrenici.

Všetko mali zachraňovať USA, to je jasné každému. Lenže USA neradi vidia, keď po uliciach Afriky vláčia zdivočení černosi mŕtvych amerických vojakov za ich džípmi. Takže zabudnite na amerických "žandárov", ste už dospelí, starajte sa sami...

1 1
možnosti

Jistě víte, že OSN nemá žádné vlastní vojsko.

2 0
možnosti

Klasika, největší rasisti jsou podle všeho černoši...

1 1
možnosti

Takze za to mohla Francie, Belgie a USA. Cerny, dokonce i ve Rwande budou radeji obvinovat zapad nez se poradne podivat do zrcadla.Rv

3 3
možnosti

Samozřejmě, nejdříve se douč a pak poučuj. když o tom nic nevíš tak nediskutuj.

3 3
možnosti

Nejdřív je zbavili možnosti se bránit (za přitakávání OSN), pak je povraždili.

0 0
možnosti
Foto

Zlociny se nemeni, jen prijmeni ucastniku a jmena zemi jsou kazdou dekadu jina...

Jestli si myslime ze "Jugoslavie" uz nikdy, mylime se.

0 0
možnosti

Byla to doba kdy genocida byla na vzestupu.

Dnes to je stejné, jen se o tom dozvíme dříve. Jen s tím řešením je to stále stejné. Nikdo nic nevyřeší pokud se ho to nebude týkat osobně.

1 0
možnosti

Lidstvo se chová několik desítek tisíc let pořád stejně. Nebo si myslíte že když prožilo v minulém století dvě hrozné války že se má chovat jinak? Lidstvo je tak naprogramované, stejně jak zvířata a nikdo a hlavně nikomu se lidstvo nepodaří přeprogramovat. To by šlo možná jen u robotů. Napsala jsem možná, protože se dělaly pokusy a naprogramované stroje se začaly chovat agresivně i když tak naprogramovány nebyly. Museli je vypnout protože by se dovedli zničit. Každý člověk má v sobě stejně dobra jak zla. Dá se to přirovnat k jazýčkům na vahách. Jakmile je více zla je to špatné ale je to i naopak, jakmile je hodně dobra tak je to taky špatně. My jako lidstvo můžeme jen ty jazýčky vah udržet ve stejné úrovni.

2 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3013x
Viděla jsem kus světa, konflikty, války, nespravedlnost, obrovské lidské utrpení. Proč tedy věřím v dobro? Protože se s ním každý den setkávám!

Seznam rubrik