Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Nemáte pravdu, paní autorko.

České republice vůbec nehrozí návrat k předlistopadovým poměrům. Režim nikdy nepadá proto, že se na tom několik lidí domluvilo, nýbrž proto, že se stal neudržitelným sám o sobě.

O nebezpečí návratu před listopad 1989 se hovořilo i v souvislosti k krizí v České televizi a několikrát potom.

Avšak každé velké slovo, kterého se nadužívá, přestane mít svou sílu. A když potom nastane situace, kdy je na místě ho použít, lidé už ho neberou vážně. Jako u toho pasáka ovcí, který několikrát z žertu volal, že vlčí smečka napadla jeho stádo. Několikrát přiběhli lidé s vesnice, aby jeho i své ovce ochránili. A on to vždy obrátil v legraci. Když vlci doopravdy přiběhli, každý si myslel, že je to zase žert, nepřiběhl nikdo, a když se večer nevrátil se svými ovcemi do vesnice, šli lidé na pastvinu a tam našli pasáčka roztrhaného.

Ze stejného důvodu je doporučováno, aby při koupání nikdo nevolal žertem o pomoc. Aby to volání nezevšednělo natolik, že lidé potom budou ignorovat volání o pomoc i v případě, že někdo se bude doopravdy topit.

České republice hrozí něco úplně jiného než návrat před listopad 1989: Hrozí jí, že na ni plně dolehne to, co doléhá na západoevropské státy a z čeho kouká nebezpečí úplného kolapsu celého civilizačního systému.

Ale že by jí hrozil návrat před listopad 1989, to už jsem slyšel mnohokrát a nehrozilo to ani jednou. Nehrozí to ani nyní.

Nenadužívejte těchto slov.

5 4
možnosti
VH

Před listopadem zde byl nedemokratický diktát jedné strany (resp. formálně stran NF). A to zde nejen hrozí, to zde v tomto okamžiku je. Včetně výkladu a přizpůsobování práva. Prezidentem i vedoucí stranou.

4 1
možnosti
Foto

"likvidaci polistopadového vývoje naší země. Věřme, že jsme jen zabloudili do slepé uličky, ze které se dokážeme vrátit zpátky. "

K těm zlodějinám. ;-D

4 2
možnosti
VH

Oč Vás kdo okradl? Pokud tedy nejste neprozíravý DIK a nenachal jste se okrást Koženým.

2 1
možnosti
JF

J44i80ř38í 78F98o38g25e57l

30. 11. 2017 8:41

Hezká agitační práce, ale zapomněla jste tam odstavec s informací, že do té slepé uli ́čky nás zavedla vaše ODS.:-/

4 3
možnosti
VH

Tak proč nejsou voleny strany, které nás (jak plyne z Vašeho prohlášení) do té uličky nezavedly: ČSSD, TOP, KDU-ČSL?

1 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1199x
Politička, členka ODS a bojovnice proti totalitním režimům. Bezpráví a zlovůle by neměly ovlivňovat dění našich životů.

jaroslavajanderova.eu

Seznam rubrik